Tak hodnocení svěráku po 85 000 upnutí hliníkového profilu /tedy malá síla/. Svěrák je KO. Vůle v čelisti, natažený šroub /z bláta /atd... Odložil jsem jej ke svářecím přípravkům, /třeba se hodí na sváření/ nežli ho někdo přendá do bedny s nápisem "kusové železo".lukin1156 píše: ↑13. 10. 2019, 6:19Možnost ho celý zúhlovat na BPH mám. Akorát na něm moc nevidím ten hydraulický posilovač a taky malý rozsah upnutí. Asi vezmu nějaký vertexMilan199 píše: ↑12. 10. 2019, 8:30Ahoj, nějak jsem tvůj dotaz přehlédl.
https://www.aliexpress.com/item/3301018 ... afd69ec878
Líbí se mi na něm, že jde upnout na základnu, na bok, na výšku.
http://shop.strojnisveraky.cz/product_i ... cts_id=305 . Mám ho v práci a nemůžu si stěžovat.
To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Tady to na nějaký produktivní broušení nevidím, spíše takový šmrdlání, úběr po setině mm. Párkrát do roka. Prostě nouzovka.
Jinak v nástrojárně, kde jsem dělal, jsme měli malou brusku, kde se brousilo na sucho a nějaká oblaka prachu si nepamatuji. Odsávání to taky nemělo.
Pár metrů od toho byli dvě vyjiskřovačky a ani po 25 letech provozu se nespozorovalo nějaké změny v přesnosti stroje. Kuličkové vedení a šrouby se za tu dobu nevyměnili. A to deset let jeli ve dvousměnném provozu. A co jsem koukal, moc dokonale to vedení zakrytované nebylo.
Jinak v nástrojárně, kde jsem dělal, jsme měli malou brusku, kde se brousilo na sucho a nějaká oblaka prachu si nepamatuji. Odsávání to taky nemělo.
Pár metrů od toho byli dvě vyjiskřovačky a ani po 25 letech provozu se nespozorovalo nějaké změny v přesnosti stroje. Kuličkové vedení a šrouby se za tu dobu nevyměnili. A to deset let jeli ve dvousměnném provozu. A co jsem koukal, moc dokonale to vedení zakrytované nebylo.
Viděl jsi někdy v životě nějakou magnetku

1x orovná kotouč a je to po smrti - už to nikdo nikdy nevyčistí.
Navíc šeping má kulisový mechanismus - takže nekonstantní rychlost pojezdu beranu (viz diagram), takže bude to brousit přesně stejně jako je ta kinematika.
Přesné přidávání - u brusky na plocho absolutní nutnost - třeba 0,01 - to bude taky čirý opruz.
Ale na broušení žabek (naplocho

pokud jste měli v nástrojárně magnetku bez odsávání a hned vedlebobik píše: ↑5. 11. 2019, 9:33 Tady to na nějaký produktivní broušení nevidím, spíše takový šmrdlání, úběr po setině mm. Párkrát do roka. Prostě nouzovka.

Jak vyrobit krizovy stul pomoci jednoho sroubku 
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1116196 ... x15-mm.php

https://stroje.bazos.cz/inzerat/1116196 ... x15-mm.php
asi dostal dotaci a zbavuje se starych stroju
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
No taková měřící anténa přímo vyžaduje 5 osé obráběcí centrum. To je naprostá nutnost. Já bych řekl, že přímo i dvě, jedno je málo. 

Nebojím se dělat rukama a používat hlavu.
a již jsi někdy takovou anténu viděl uvnitř (mimo ten plastovej obal), viděl jsi někdy rozptyl naměřených hodnot u toho když to někdo mrskne do přípravku a lítá mu poloha vyústění vlnovodu plus mínus 0,2mm ? atd atd..
To tak vyrábíš anténu na 80GHz dáš to Lojzovi pod vrtačku a zjistíš že rozdíl maxima G v V/H rovině je pár desítek GHz

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Asi mluví o tom, že uletí poloha (frekvence), na které se maximum G nachází..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino