19. 5. 2021, 6:30
Já bych tyhle rubriky nazval souhrnným názvem ,,Honsíkova cestička" a už bych do toho dál neryl.(konec konců si
je přivlastnil,má tu asi nejvíc příspěvků.Jeho přístup je trošku zvláštní..Na všechno jde vědecky,ale neumí si spočítat cenu vlastního času..To ostatní se totiž dá koupit,vyměnit,ukrást,prodat atd..jde mu prioritně o cenu-funkčnost a další vlastnosti nejsou pro něj ,podle vícero článků prioritou,tak by to snad nikoho nenaštvalo.
Sice jsem v mezičláncích(když se nám do téhle naší diskuze někdo nastěhuje:-) ) našel,že frézka funguje,což trošku potvrdilo moje nedávno napsaná slova-jenže tím se nemůžu moc vytahovat,protože zkušený strojař (náš inženýr) tady tvrdil,že to v podstatě není možné a že je potřeba udělat min. SO,aby na tom nějaký šroubovák mohl vůbec něco kutit.
Další: inženýre,v tisícinových přesnostech nedělám,ale důlní stroje taky neopravuju.Něco mezi. A to,že si u mně na sebe stroje musí vydělat, o tom nepochybuj..Mám málo místa a času,nemůžu si pořizovat stroje proto,abych na nich nejdřív dělal generálku a potom (možná) výrobu. Převážně dělám opravy ,jen minimum jsou nové věci-a s mými výrobky jsi se možná někdy setkal i u vás v ústavu..
I když,asi ne,ty spíš jen zíráš do fóra anebo sleduješ,jestli někdo neprodává nějaký stroj za cenu odpovídsjící výkupním cenám kovošrotu. Kdybys koukal i kolem sebe,tak jsis už dávno pořídil nějaké z těch strojů,co jste tam likvidovali..Byly rozhodně- když už ne v perfektním,tak minimálně ve slušném stavu(teda ty dřív vyřazované,nemyslím Ty z posledních tří let).I když to je asi blbost,o čem bys pak kecal celá léta tady na fóru,kdybys měl vše bez závad na nemusel se v tom vrtat.?Ad moje stroje-ne,nemám žádná centra,moje série je max deset kousků,na to by se centrum -jak tě jistě na škole učili,ale nenaučili-nehodilo,nevyplatilo atd.. Ale myslím,že vrakoviště zrovna nemám..Jestli to víš,tak zkus schválně vypočítat průměrný věk tvých ,,strojů" a pak průměrnou funkčnost(návod: frézka univerzální,funguje,ale není k ní příslušenství, 50%,bruska produkční bez koníka 30% ,já se o něco podobného pak taky pokusím. Do svých dílen si zvu málo koho,nejsem chlubivej člověk-už jen z důvodu,že ne vše mám doma a nestojím o nějakou nezvanou návštěvu..Ale je tu pár lidí,kteří ví,co a kde mám.
Ad moje vyjadřování.. No,vzal bych to od někoho,kdo si občas neplete I s Y, ti ostatní mě nerozhodí:-))
Naposledy upravil(a)
david.1 dne 19. 5. 2021, 7:05, celkem upraveno 2 x.