Kompresor k CNC centru

Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2479
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Nýrsko

1. 11. 2017, 12:28

Ty nevypouštíš kondenzát? Jak dloho vlastně nádoba vydrží, když se na vypouštění kondenzátu dlabe?
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4422
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

1. 11. 2017, 1:15

Asi záleží na kompresoru ,ty rychloběžný mrchy maj kondenzátu plnou prd... ,tak jsem vypoštěl 1x týden.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

1. 11. 2017, 2:33

já mám kompresor uplně nahoře pod stropem, kde zůstalo poslední nevyužité místo.. kondenzát vypouštím cca jednou týdně.. jenže já mám svařenou 40ku PE trubku do takového vlnovce (cca 3m délky) to je připojené k výpušťáku a na konci je kohout ve výšce cca 2m nad zemí.. takže jen jednou týdně otočím kohoutem pohodlně ze země, ke kompresoru nemusím, pokud bych chtěl vyloženě ke kompresoru (3,5m nad zemí musím vylézt na frézku :D ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
majo477
Příspěvky: 175
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

12. 9. 2018, 10:48

Včera po 6 tich rokoch mi zhorel motor na mojom starom orlíku,tak som sa konečne rozhodol ho vymenit,mal som vyhliadnutý atmos albert ale miestny predajca ma odhovoril tak som nakoniec kúpil toto,aj ked k výrobkom s tejto krajiny nemám velkú doveru,
20180911_161246.jpg
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 1166
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

12. 9. 2018, 11:32

k tomu šroubáku můžeš použít i tento presostat. Bývá i na každém průmyslovém chlaďáku
https://www.2e-kompresory.cz/9808-tlako ... 4-bar.html
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uživatelský avatar
DwPetr
Příspěvky: 1459
Registrován: 23. 9. 2016, 8:25

12. 9. 2018, 12:33

To je rozdíl co
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
majo477
Příspěvky: 175
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

12. 9. 2018, 12:48

Načo je dobý ten presostat?hlavne ta hlučnost mi už išla na nervy,aj ked ho nemám priamo v dielny,,je to jak nebe a dudy😊
jafi
Příspěvky: 134
Registrován: 25. 4. 2017, 6:54

12. 9. 2018, 12:50

Nerozmyslali ste napr. nad takym lamelovým?
My mame Mattei. Je presne robeny k cnc centram. Natlaci rychlo, ale nepracuje pri velkych tlakoch ( do 7,5 bar) Komplet susicka, 1000l nadoba, kompresor ( do 6000€) vsetko nove.

Oprava: nadoba bola 500 l a všetko nás vyšlo bez Dph z ČR: 4250€ aj s dopravou.
Naposledy upravil(a) jafi dne 12. 9. 2018, 1:01, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 1166
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

12. 9. 2018, 12:59

to je stejné jak tlakový spínač akorát nemůže přímo spínat motor a musí tam být stykač.
Výhoda je v tom, že je spolehlivý přesný a má vysokou životnost.
Další velká výhoda je že jde snadno nastavit a hodnoty přímo odečíst na stupnici.
hysterze nastavitelná od 0,7 baru u kompresoru je to příliš málo optimální je 2 bary.
Provozní tlak i se započítanou hodnotou hysterze musí být zvoleny tak, aby při poklesu tlaku nebyl tento tlak nižší, než provozní tlak zapojených spotřebičů v rozvodu.
Takže kompresor například zapíná při 6 barech a vypíná při 8 barech
většina pneunářadí a strojů má svůj regulátor tlaku a tam musí být nastavený správný tlak dle návodu jinak je to zbytečné plýtvání drahým tlakovým vzduchem.
šroubák máš i s vymrazovací suškou že?
dneska jsou běžné i šroubáky s měničem a udržují tlak konstantní
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje“