Arduino a já

arduino, teensy, atmega, pic a jine (software, hardware)
Odpovědět
Mex
Příspěvky: 7072
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

15. 8. 2018, 8:41

U dnešní málospotřebové elektroniky to není s elyty tak kritické. Potřebuješ hlavně keramiku pro rychlé proudové špice, a ty tam máš.
Předpokládám, že to 74ls14 bylo myšleno jen obrazně, že v reálu jsi tam dal 74hc14 nebo 74hct14.
Proč nepoužíváš rozlitou zem? Maluješ to v něčem co ji neumí nebo to má nějaký technologický důvod?
Jinak optrony na vstupu driverů klidně můžeš budit přímo z výstupů ATmega nebo toho 74xx14, zesilovat to pomocí tranzistorů je asi celkem zbytečné.

Pořád mi nejde do hlavy co Ti vlastně nefungovalo na tom čtení kompletního portu. A Ty to tajíš.
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

15. 8. 2018, 11:29

.
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:47, celkem upraveno 1 x.
atlan
Příspěvky: 1973
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

15. 8. 2018, 11:30

A video chodu bude kedy?
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

15. 8. 2018, 7:09

.
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:48, celkem upraveno 1 x.
atlan
Příspěvky: 1973
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

15. 8. 2018, 7:53

A tych 1.5mm je do akych otacok?

Ako chces riesit to Ak pri rezani zavitu zastane vreteno? Co sa stane s nozom?

Elektrlity sa tam sekaju koli tomu aby boli zasobarnou elektriny,
Jedine zeby si tam chcel nasekat tonu keramiky. Co uznas ze je neralene. (a pri blbom navrhu dps ta ziadne kondiky nespasia)
Zase ta elektronika s malou spotrebou. Ja ti neviem ale taky BT modul co ide na 3 volty rusi kvalitne, a ver ze natrepat 1000uF co najblizsie vyvodom nieje jednoduche. A To LS tam jeuka zkovy priklad niecoho co zere elektrinu a rusi.
Ale kedze to nieje audio tak to nebude take zle.
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

16. 8. 2018, 8:58

.
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:48, celkem upraveno 1 x.
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

21. 8. 2018, 10:30

.
Přílohy
tady jsou vidět ty indukčáky a kroužek na vřetenu
tady jsou vidět ty indukčáky a kroužek na vřetenu
183.jpg
485.jpg
2061.jpg
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:48, celkem upraveno 1 x.
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

26. 8. 2018, 7:51

.
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:49, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17978
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2018, 7:57

predpokladam ze to pises v C jak jsem si vsimnul
tam se da plynule prechazet mezi assemblerem a C
nektere rychle rutiny tudz muzes psat v asm
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

26. 8. 2018, 10:34

Kdyby to byla x51 tak je to jasné, ale u AVR si ani neškrtnu. Holt budu muset šetřit s časem.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17978
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2018, 11:21

jestli si dobre vybavuju tak assembler je u arduina prave mnohem jednodussi
u tech 51 byli nejaky banky a spousta dalsich opicaren ktere tady odpadaji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
atlan
Příspěvky: 1973
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

26. 8. 2018, 12:43

Pokial viem pouziva prostredie arduino, to znamena ze procesor robi veci o ktorych uzivatel netusi....
Vysledok je ten ze mu to nestiha. Uz som na to viac krat upozornovaln ale kazdy na to musi prist sam.
Neviem ci je mozne v prostredi arduina vypnut veci ktore pouzivaju wiring jazyk....

V kazdom pripade ide nainstalovat avr studio s c prekladavom. Ak treba dodam funkcne verzie.
A kod nahrat cez arduino uploader ak treba.

Inspiracia, displej pripoj cez i2c, usetris cas...

Ja mam pripijeny 2000imp koder, tj 4000imp za otacku a pri 1000ot vretena, stiham delit pre vypocet otacok, zobraazit to na displeji a generovat impulzi pre posun 0.24mm (ano mam to taktnute na 24Mhz ale stihalo to aj na 20Mhz.)

A to je pisane v Cecku.

Otackami sa netrap hodnota +- 20ot nehra rolu. Dolezite je ked to vyskusas pri sustruzeni rezani ze budes vediet ze napr 300ot ti vyhovuje na zavity, tak ze si tu hodnotu nastavis ked budes rezat zavity.

Naviac ak mas FM tak je to zbytocne, otacky vidis tam.

V kazdom pripade cakam na video ako to chodi res, co to robi.
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

3. 9. 2018, 3:32

.
Přílohy
tady by mělo být 333.3333333uS
tady by mělo být 333.3333333uS
tady by mělo být 188.888888uS
tady by mělo být 188.888888uS
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:49, celkem upraveno 1 x.
atlan
Příspěvky: 1973
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

11. 9. 2018, 6:47

Ja viem koniec mesiaca je este daleko, ale robis na tom ? Nejaky pokrok?
lubbez
Příspěvky: 1623
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

11. 9. 2018, 10:06

.
Naposledy upravil(a) lubbez dne 6. 12. 2019, 6:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „MCU“