Laser CNC arduino

Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3144
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

22. 2. 2018, 10:32

Mex píše:
RaS píše:
Mex píše:To na tom budeš podobně jako já když jsem chtěl rozjet svářečku na 2 tužkové baterky. Taky mi to nechtělo chodit, elektrodu jsem prostě ani za nic nemohl zapálit.
sériově nebo paralelně? :D
Zkoušel jsem oboje, ale všechno marné.
Možná byla chyba, že jsem měl nějaké neznačkové baterky. A těmi co na ně běhá ten medvěd by to možná jelo.
A měl jsi správně připojené + a -, neměl jsi to přepólované?
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2074
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2018, 10:36

ja bych dal nejdriv spravny konektor, ten cerny v to bilem ma blby kontakt, ten cerny ma kontakt hloubeji, nez je v tom spravnem a ma to blbej kontakt, da se to resit i tak, ze z toho bileho stahnes plast, pak bude kontakt lepsi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mex
Příspěvky: 5614
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

22. 2. 2018, 10:40

Josef píše:
Mex píše:To na tom budeš podobně jako já když jsem chtěl rozjet svářečku na 2 tužkové baterky. Taky mi to nechtělo chodit, elektrodu jsem prostě ani za nic nemohl zapálit.
A měl jsi správně připojené + a -, neměl jsi to přepólované?
Právě že i tohle jsem zkoušel.
Někde jsem se taky dočetl, že pro některé sváry je lepší to vařit pomocí AC, navíc třeba ještě s nerovnoměrnou střídou. Tak jsem požádal o spolupráci kolegu, on držel svářečku a já jsem rychle otáčel ty baterky.
Ale prostě nic. Někde jsem evidentně dělal chybu.
RaS
Příspěvky: 7925
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

22. 2. 2018, 10:57

Mex píše:
Josef píše:
Mex píše:To na tom budeš podobně jako já když jsem chtěl rozjet svářečku na 2 tužkové baterky. Taky mi to nechtělo chodit, elektrodu jsem prostě ani za nic nemohl zapálit.
A měl jsi správně připojené + a -, neměl jsi to přepólované?
Právě že i tohle jsem zkoušel.
Někde jsem se taky dočetl, že pro některé sváry je lepší to vařit pomocí AC, navíc třeba ještě s nerovnoměrnou střídou. Tak jsem požádal o spolupráci kolegu, on držel svářečku a já jsem rychle otáčel ty baterky.
Ale prostě nic. Někde jsem evidentně dělal chybu.
tak to je jasné.. mrkni se jaké tam mají být kmitočty a jak rychle jsi dokázal otáčet polaritu ty? podle mě musíš jen zrychlit, pak to určitě půjde..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
sultanbobo
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 2. 2018, 6:30

22. 2. 2018, 11:33

Bohužel schema asi namalovat nedokážu? nejsem tak zběhlí v elektronice
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4879
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

22. 2. 2018, 12:00

RaS píše:
Mex píše:
Josef píše:To na tom budeš podobně jako já když jsem chtěl rozjet svářečku na 2 tužkové baterky. Taky mi to nechtělo chodit, elektrodu jsem prostě ani za nic nemohl zapálit.
A měl jsi správně připojené + a -, neměl jsi to přepólované?
Právě že i tohle jsem zkoušel.
Někde jsem se taky dočetl, že pro některé sváry je lepší to vařit pomocí AC, navíc třeba ještě s nerovnoměrnou střídou. Tak jsem požádal o spolupráci kolegu, on držel svářečku a já jsem rychle otáčel ty baterky.
Ale prostě nic. Někde jsem evidentně dělal chybu.
tak to je jasné.. mrkni se jaké tam mají být kmitočty a jak rychle jsi dokázal otáčet polaritu ty? podle mě musíš jen zrychlit, pak to určitě půjde..
A zkoušel jsi to zapojit na slavjanku?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex
Příspěvky: 5614
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

22. 2. 2018, 12:14

RaS píše:tak to je jasné.. mrkni se jaké tam mají být kmitočty a jak rychle jsi dokázal otáčet polaritu ty? podle mě musíš jen zrychlit, pak to určitě půjde..
Ach jo, tak to bude ono.
Tak to dopadá, když člověku schází základní znalosti. Já jsem si naivně myslel, že na frekvenci nijak moc nezáleží.
Tak teď abych to celé zkoušel znovu.
testone píše:A zkoušel jsi to zapojit na slavjanku?
Ne, slavjanku jsem nezkoušel. Ale to snad nepotřebuju, ne?
Já myslel, že se používá jenom když chci šetřit. Ale já tam mám ty tužkové baterie dvě, tak snad šetřit nemusím.
Mex
Příspěvky: 5614
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

22. 2. 2018, 12:16

sultanbobo píše:Bohužel schema asi namalovat nedokážu? nejsem tak zběhlí v elektronice
Nehledej v tom složitosti. Prostě namaluj obdélníčky, kam napíšeš co je co, a mezi ně namaluješ spoje s popisem co je kam zapojeno.
Prosím tě neber nám poslední zbytek iluzí o dnešní mladé generaci.
sultanbobo
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 2. 2018, 6:30

22. 2. 2018, 1:25

S tou mladou generací jsi mě potěšil
Je mi 46
Ne že bych byl uplnej blb,jen neznám el. značky.
Jinak sem schopen rozchodit i vláčky nebo loď na vysílačku,ale tohle mi přijde trochu víc složité
Já to asi spíš nafotím a popíšu obrázek
Naposledy upravil(a) sultanbobo dne 22. 2. 2018, 1:28, celkem upraveno 1 x.
Mex
Příspěvky: 5614
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

22. 2. 2018, 1:28

V profilu máš 15 let.
sultanbobo
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 2. 2018, 6:30

22. 2. 2018, 1:29

Aha tak to bude omyl já to ani nenastavoval, hned to napravím
sultanbobo
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 2. 2018, 6:30

22. 2. 2018, 2:32

Tak tady je to s popisem.Vic to asi nerozpitvám
Přílohy
laser popis.jpg
Mex
Příspěvky: 5614
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

22. 2. 2018, 2:47

To jako k laseru vedou jenom 2 dráty?
Snad by tam mělo vést nějaké silové napájení a nějaký řidicí signál, ne?
Nechceš sem dát odkaz na ty věci cos kupoval, když už to nejsi ochoten nějak rozumně popsat?
A co je to za zdroj, který do toho vede zleva? To je zdroj od laseru?
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2074
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2018, 3:16

Mex píše:To jako k laseru vedou jenom 2 dráty?
Snad by tam mělo vést nějaké silové napájení a nějaký řidicí signál, ne?
Nechceš sem dát odkaz na ty věci cos kupoval, když už to nejsi ochoten nějak rozumně popsat?
A co je to za zdroj, který do toho vede zleva? To je zdroj od laseru?
ten laser ma svuj zdroj, do nej se prvadi ridi signal regulace (pwm/ttl)
https://m.ebay.com/itm/Focusable-2-5W-4 ... Sw5FpZpM~o" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 885
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

22. 2. 2018, 3:21

To vypada na nejaky bastl inspirovan tady
https://www.aliexpress.com/item/USB-CNC ... 08272.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takze hledat mana se controller ...
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“