HSMWorks + Hurco

Odpovědět
kosmickey
Příspěvky: 4
Registrován: 25. 4. 2018, 1:23

26. 4. 2018, 7:43

Ahoj, při řezaní závitu (M6) to hází chybu v řádku 15,při kontrole chyb na Hurcu to hlásí špatný kod G80, takže nastroj sjede na pozici a operace se zastavý.. čím to že operaci nedokončí ?
Přílohy
g kod zavitM6.png
msc
Příspěvky: 21
Registrován: 25. 3. 2018, 6:22

26. 4. 2018, 8:37

Jaký máš rok výroby stroje? Jede ještě na DOSu?
kosmickey
Příspěvky: 4
Registrován: 25. 4. 2018, 1:23

26. 4. 2018, 9:13

rok výroby cca 98, Hurco BMC30/M, ultimax, přímo DOS okno to nemá..
prochaska
Příspěvky: 5158
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

26. 4. 2018, 10:18

Já mám ten cyklus
G98 G88 Z24 R6 P0 F200
upravený do tvaru
G98 G90 G88 Z24 R6 P0 F200
protože G98 přepne kódování Z na inkrementální ale postprocesor generuje absolutní hloubky Z, takže se to musí v rámci cyklu přepnout zpátky pomocí G90. Pak tam mám ještě úpravu (příklad) na
G98 G90 G88 Z24 Z2 R6 P0 F200
kde to druhé Z znamená po jakém úseku se dělá lámání třísky, ale to už asi nehraje roli.
Aleš Procháska
msc
Příspěvky: 21
Registrován: 25. 3. 2018, 6:22

26. 4. 2018, 10:58

Mám funkční postprocesor včetně závitování pro stroj rv. 2007 s DOSem a verzí systému 2.36.07.
Zkoušel jsem ho pro staré bmc 30m rv. 1997 v jedné firmě a nefungovalo to...
Psalo to: syntax error
Naposledy upravil(a) msc dne 26. 4. 2018, 11:14, celkem upraveno 2 x.
prochaska
Příspěvky: 5158
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

26. 4. 2018, 11:04

Takhle mi to chodí na dosovském VMX1 a windowsovských VM..i a ui, s BMC jsem to nikdy nezkoušel.
Aleš Procháska
kosmickey
Příspěvky: 4
Registrován: 25. 4. 2018, 1:23

26. 4. 2018, 11:40

vrtání,kontury,tvarovky to generuje parádně a téměr vždy bez chyb, jen ten závit to nějak nepobírá.. zkoušel jsem přidat tu G90, ale stále to vyhazuje tu samou chybu, v řádku pod.. př. CHYBA V BLOKU 35: NEPLATNÝ G KOD (G80-ukončení pevných cyklu)
prochaska
Příspěvky: 5158
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

26. 4. 2018, 12:09

A nevyžaduje to v bloku G98 ještě X a Y? Jako třeba
G98 G90 G88 Z24 X100 Y100 R6 P0 F200
Já to tak mám, ale v tomhle nejsem směrodatný, protože to vlastně nepoužívám jako cyklus více závitů ale ruším ho vždy po jediném závitu.
Aleš Procháska
kosmickey
Příspěvky: 4
Registrován: 25. 4. 2018, 1:23

26. 4. 2018, 12:32

tak ani souřadnice tomu nechybí..vyzkoušeno-nefachá :|
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

27. 4. 2018, 7:00

zkus po tom G80
dát místo Z15 G0 Z15..

tu samou chybu mě hází linuxcnc a po G80 neví co s tou Z15 má dělat takže buď dopíšu G0 a nebo používám jinej cyklus..

třeba to bude stejná chyba
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“