FNG40CNC a Heidenhain 415B

Odpovědět
lopollopol
Příspěvky: 99
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

30. 4. 2018, 4:24

Zdravím, mám dotaz. Máte někdo zkušenosti s Heidnem 415B a sondou pro najetí? Po zaktivování sondy pomocí M10 nelze referenční bod nějak potvrdit?
IMG_20180430_161915.jpg
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4526
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

30. 4. 2018, 5:48

moc jsem nepochopil otázku, ale v tuhle chvíli by mělo jít pomocí tlačítka ENTER pod numerickou klávesnicí vložit to, co je ve žlutém poli jako souřadnici, resp. ref. bod
pokud máš správně zadaný poloměr doteku sondy, tak se ti potom dole bude ukazovat aktuální souřadnice Y vzhledem k bodu dotyku sondy, tj. k referenčnímu bodu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lopollopol
Příspěvky: 99
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

1. 5. 2018, 4:54

testone píše:moc jsem nepochopil otázku, ale v tuhle chvíli by mělo jít pomocí tlačítka ENTER pod numerickou klávesnicí vložit to, co je ve žlutém poli jako souřadnici, resp. ref. bod
pokud máš správně zadaný poloměr doteku sondy, tak se ti potom dole bude ukazovat aktuální souřadnice Y vzhledem k bodu dotyku sondy, tj. k referenčnímu bodu
A to je právě ten problém. Ať zmáčknu jakékoliv tlačítko - start, enter..., na vše hlásí tlačítko bez funkce. Nevím jestli není potřeba nějak kalibrovat? Něco jsem o tom četl ale postup neznám? Stroj pěkných pár let (cca 8 let) stál. To by ale asi nemělo mít vliv...
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4526
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

1. 5. 2018, 6:17

to mi připadá, jako kdyby sonda byla blbě nainstalovaná do systému
sonda se povoluje tuším na dvou místech ve strojních parametrech, tohle bych zkontroloval
je to podrobně popsáno v servisním manuálu
ten se dá ( i v češtině) stáhnout z heidenhain.de
......
sonda se musí po nainstalování zkalibrovat, tj. oznámit systému, v jaké je ose, jaký má pr. kuličky a změřit délku
na to je postup, který by měl být přístupný ze soft kláves funkcí sondy
......
zkontroluj a vyměň záložní baterku
postup je v manuálu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lopollopol
Příspěvky: 99
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

3. 5. 2018, 6:39

Tak jsem to asi nějak rozchodil. Zatím tedy moc nechápu jaký je postup vyrovnání? Po každé ose se musím přecvakat do základního menu a znovu najet další osu...

Dotaz, jak připojit PC k TNC? Mám WIN7 a potřeboval bych zjistit port COM? Připojuji přes RS232 25 pin - RS232 9 pin a USB, ovladač jsem nainstaloval. Bohužel hlásí chyba spojení. Rychlost 9600
lopollopol
Příspěvky: 99
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

24. 9. 2018, 5:24

Zdravím, dnes mě vyskočila hláška PLC ERROR 08...Nevíte co to je? Se strojem lze hýbat ale nejdou zařadit otáčky vřetene.

Díky moc!
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4526
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

25. 9. 2018, 6:22

hledal bych to někde v řazení převodovky
něco vázne
haprujou koncáky co zpětně hlásej systému úspěšné zařazení požadovaného kvaltu
nebo tak něco
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“