CNC plazma

Odpovědět
lukas.vrabel3
Příspěvky: 3
Registrován: 19. 6. 2018, 7:53

19. 6. 2018, 8:33

dobry vecer,

prosim vas potreboval by som poradit s nastavenim cnc plazmy. problem je totiz v tom ze ked mi zacne plazma vypalovat do plechu tak urcitu dobu funguje normalne, ide presne podla programu ale z nicoho nic prestane palit. jednoducho program ktory mi aktualne bezi tak nedopali. pritom kompresor tlaci vzduch, aj sa zda ze je dostatocny tlak. sem tam sa stane ked ide na novu krivku ze len blikne a zhasne (dyza a elektroda su nove - prisposobene aj Amperovo k palenemu materialu) material je 1,5mm cierna ocel. nastavene ampere na plazme 25A. sirka rezu je nastavena na 1,5mm. vyska medzi horakom a materialom 1,5. palenie sa spravalo rovnako s aktivovanym THC a rovnako aj ked THC bolo vypnute.

dakujem pekne za rady
r4cv
Příspěvky: 1185
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

19. 6. 2018, 9:53

prestane páliť a stroj ide ďalej?
alebo sa zastaví stroj a pálenie súčasne?
aký riadiaci systém?
lukas.vrabel3
Příspěvky: 3
Registrován: 19. 6. 2018, 7:53

20. 6. 2018, 6:06

zhasne plamen, ale hlava pokracuje dalej akoby stale palila.
Riadiaci softvér: Mach3
Elektronika: Profi4
r4cv
Příspěvky: 1185
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

20. 6. 2018, 7:05

ako prvé treba zistiť, či ide riadiaci - zapínací signál do páliaceho zdroja. tj. spraviť nejakú nezávislú kontrolu, prípadne viac a dať ich na vstup do elektroniky PROFI, na výstup elektroniky, na vstup zdroja a proste zistiť, kde sa ten signál stráca.
lukas.vrabel3
Příspěvky: 3
Registrován: 19. 6. 2018, 7:53

21. 6. 2018, 12:21

vyzera to tak ze elekltronika je v pohode. totizto vyzera ze chyba je v kompresore. musim vymenit. dufam ze to potom vsetko popjde ako ma uz. z kompresora isla voda do hlavy a preto zhasinal plamen a hlava sa stale spravala akoby palila. aj po vypusteni minima vody z nadrze to robilo takze chyba kompresora.
r4cv
Příspěvky: 1185
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

21. 6. 2018, 1:57

Co je to za stroj ked nehlasi chybu plamena?
Treba dorobit spatnu vazbu, aby rs vedel, ze obluk hori.
Na zaklade coho cakas na prepalenie plechu, pripadne uz vies ze mozes dat pokyn k pohybu?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15656
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 6. 2018, 2:15

Chyba neni v kompresoru ale absenci nebo selhani susicky vzduchu
Bez ni to nemuze fungovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje“