postprocesor FANUC problém

Odpovědět
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

21. 6. 2018, 7:55

Zdravím,

mám menší problém. Mám nějaký postprocesor na fanuc, ale dvoupaletová mašina kira HPC 30VB nechce program ani nahrát. Tak jsem na netu našel ještě nějaký další a stejný problém. Nemá někdo tušení kde by mohla být chyba?

Případně nemá někdo postprocesor na Fanuc do edgecamu?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15938
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 6. 2018, 8:25

nemuze mit ani tuseni protoze nevi co se te masine nelibi
co ti to pise?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

23. 6. 2018, 9:03

psalo to chybný formát....to už jsem vyřešil. Pojmenování programu muselo být napsané i v samotném programu aby to mašina načetla.

No teď mám jiný problém...nechce to jet ten program. Nějaký problém s osou Z. Programuji heidenhain a jak to sleduji s Fanucem to nebude jen tak :/
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

23. 6. 2018, 9:20

Ta osa Z by mohla být nějaká špatná reference v postprocesoru....nevím kde to případně změnit. Postprocesor v příloze. Pojezdy stroje jsou x350 y320 z290 což by mohl být ten problém s osou Z
Přílohy
Machdef.rar
(65.54 KiB) Staženo 39 x
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15938
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2018, 12:34

Kdyz sem nenapises detailni popis chyby a chybove hlasky jen "nejaky problem s osou Z" tak neocekavej odpoved
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

16. 11. 2018, 10:10

Ono Fanuc není zrovna systém který by psal detailní chyby :))) každopádně jsem vyřešil napsáním úplně nového postprocesoru, tím se vše vyřešilo.
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

16. 11. 2018, 10:12

bobca píše:
23. 6. 2018, 9:20
Ta osa Z by mohla být nějaká špatná reference v postprocesoru....nevím kde to případně změnit. Postprocesor v příloze. Pojezdy stroje jsou x350 y320 z290 což by mohl být ten problém s osou Z
jinak vidím že bylo dost stahováno. Nedoporučoval bych používat...byl rozpracován, navíc na stroji který má oproti běžným strojů opačné pojezdy. (tedy přehozené znaménka +-)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15938
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

16. 11. 2018, 12:58

tedy přehozené znaménka +-)

prosim tohle rozved, to by me zajimalo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
bobca
Příspěvky: 7
Registrován: 21. 6. 2018, 7:52

19. 11. 2018, 12:02

postprocesor je na dvou paletový stroj Kira 30. U většiny postprocesorů co mám nemusím znaménka přehazovat...HEIDENHAIN TNC 620 stroje DMG, Hartford, Akira, Fanuc Haas, nebo třeba Kira40 horizontální tam jsou znaménka bez přehození, viz přiložená tabulka. U kiri 30 vyžadovalo zapnutí opačné znaménko pro osu x a y.
znaménka.jpg
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“