V průběhu posledních 5 let jsem se byl podívat na minimálně 10 soustruhů po generálce ve výborném stavu, dokonce jeden byl i s protokolem. Tam jsem dal za dopravu 10 litrů. Všechny stroje bezezbytku byly ochcané, vyběhané, pár jich bylo naštětkovaných a ten jeden, pro kterej jsem si jel byl docela pěkně nalakovanej SM16 za 120 litrů, GO, měřící protokol plná výbava, místo prodeje Frýdek Místek. V reálu pár novejch drátů, čerpadlo chladící kapaliny, utaženej suport, šmirglem dobroušený kraje, aby to tak nedrhlo. Výbava zrezivělá, pomlácená a naházená v dřevěný krabici. Jel se mnou pán, který ty SM16 má dvě, a na dalších několika kouskách dělal opravdovou generálku a ten se zděsil. Jo a měřící protokol ofocenej origoš a propiskou do jednotlivejch políček dopsáno OK a pod tím vlnovka jako podpis. Když jsem projevil svou nepokojenost, tak mi řekl že pražáci jsou sráči a neví co chcou.

Neříkám, že každá čína je poklad, ale občas se najde kousek, kterej docela jde. Zrovna tak lze nakoupit krásnou věc, třeba já FN20, ale byla to naprostá náhoda, bylo to těžce na hranici průchodnosti dílny a bylo i na slušnosti prodávajícího. Na druhou stranu čekat roky na něco co možná přide a do té doby místo soustružení pilníkovat? To je lepší si koupit třeba horší čínu a pak třeba hledat dál. Ona totiž ani ta čína nijak neztrácí na kvalitě.