Jakou čínu .... zkušenosti
nie som si isty ci je to vyhoda, nemyslim ze by tam bolo servo, skor je tam asynchron s tyristorovym riadenim rychlosti, takze das hodku prace na malych otackach a menis to za menic tak ci tak
Já se v elektrice orientuji jen v rámci + a -
Takže by šlo přidat nějaké zařízení, které by umožnilo plynulou regulaci otáček (viz menič), aniž by to negativně ovlivňovalo motor? Na kolik taková sranda vyjde cca?
edit: Tak nakonec jsem objednal přecijen od CauCau SS 550. Z jednání na mně působí nejseriozněji.

edit: Tak nakonec jsem objednal přecijen od CauCau SS 550. Z jednání na mně působí nejseriozněji.
Ja som ten svoj DDR stroj kúpil minulého roku na Bazoši. Zbadal som čerstvý inzerát, okamžite som volal a s peniazmi v ruke som utekal ho pozrieť. Odvtedy som dal vyvariť odlomený kus liatinovej remenice, zohnal a rozchodil som frekvenčný menič. Stroj je síce maličký, ale je na tri fázy a menič z Bazoša bol lacnejší ako zavedenie 3 fáz do garáže.
O tej poškodenej remenici, myslím, ten človek čo ho predával ani nevedel.
Mal som veľké šťastie.
- nepredbehli ma priekupníci
- stroj bol za veľmi rozumnú cenu
- Stroj je vo vynikajúcom stave, očividne sa na ňom robilo veľmi málo a žiaden z predchádzajúcich majiteľov nezadrel ložiská, ktoré sú trecie a je ich potrebné pri práci neustále mazať špeciálnym olejom.
Dufam ze sisi unho objednal aj lunetu co ide na lozejama píše: ↑19. 1. 2021, 7:17 Já se v elektrice orientuji jen v rámci + a -Takže by šlo přidat nějaké zařízení, které by umožnilo plynulou regulaci otáček (viz menič), aniž by to negativně ovlivňovalo motor? Na kolik taková sranda vyjde cca?
Když už tu probíráte soustruh z číny, měl bych dotaz, zda má smysl kupovat čínský stroj od českého překupníka? Jaké s nimi máte zkušenosti ohledně záruk, reklamací, oprav, náhradních dílů?
Sieg SX4, Interkrenn IKD-400, Vernier Minishape 28
Já jsem reklamoval na svém Bernardu hned po dodání prasklé stavěcí kroužky. Bylo to v době korony, české Bernardo to objednávalo od mateřské firmy, ta zas z Číny... nestihli 30 dní, nabídli kompenzaci ve formě nožů. A den na to přišly i ty kroužky.
Malá věc (a soustruh po celou dobu fungoval); jednali korektně a přiměřeně ochotně.
Radek
Malá věc (a soustruh po celou dobu fungoval); jednali korektně a přiměřeně ochotně.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)