LinuxCnc a 8 position tool-changer (spojazdnenie)

huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

1. 7. 2018, 2:47

:wink:
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:28, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2018, 3:11

Musis popsat jak to funguje
Tyhle hlavy jsem videl se stejnosmernym motorem
Na jednu stranu se to volne protacelo
Na druhou se to zarazilo o zapadku a zaaretovalo
Zkus doplnit tedy zda to je tenhle princip nebo jiny

Pak bych to v pripade krokace asi resil vlastnim modulem do halu ktery by odakceleroval motor jednim smerem pohlidal snimac polohy dobrzdil a zacouval
Vystup by se propojil v halu jako rychlost do stepgenu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

1. 7. 2018, 3:49

:D
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:20, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2018, 4:17

ja te muzu nasmerovat
ale abych to cele napsal a odladil na to nemam volnou kapacitu
v kazdem pripade musis sem jeste pridat tvoji soucasnou konfiguraci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

1. 7. 2018, 4:49

:oops:
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:20, celkem upraveno 1 x.
Mex
Příspěvky: 5058
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

1. 7. 2018, 5:19

Přijde mi zvláštní, jak to může fungovat bez indexu.
Výměna asi funguje snadno - zatočím, dám kousek zpětný chod a motor to bude tlačit na tu zaklapnutou rohatku. Sice mi k tomu tak úplně nesedí krokáč ale spíš nějaký DC motor s omezením proudu, ale budiž.
Ale jak bez indexu poznám, že mám natočený nástroj 1?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2018, 5:47

urcite tam je nejakej snimac
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

29. 12. 2018, 12:30

:arrow:
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:21, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2018, 7:57

V tom pripade si musis napsat vlastni modul ktery to provede.
Tj. Pri startu se zepta na polohu
A pak bude prikazovat polohu te osy vzy pri Txx a M6

vpodstate by mohlo jit pouzit remap
a vnutit mu makro v G kodu
to se nejprve zepta zda uz to bylo nahoumovane
podle toho by se to pripadne naucilo tu polohu (defaultne by si ji to mohlo pamatovat (lze aut. ulozit promennou pri ukonceni))

no a podle nastroje by to prepolohovalo a zamklo

ale pri zamykani to pujde proti tem zubum a ztrati to kroky, takze se ta poloha bude odchylovat

tj. cele to je nejak spatne vymyslene
ten snimac (alespon jeden) by to tam chtelo

zamysi se nad tim
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

29. 12. 2018, 9:58

:D
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:21, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2018, 10:22

prave ze se chyba akumuluje!!!

takze je to reseni na <|>
s tim ti pomahat nebudu

paklize nekde na netu mas nejakej ten modul
mohl by jsi alespon poslat odkaz

to co jsi dal do prvniho postu sice toolchanger resi ale tu variantu se snimaci kterou tvrdis ze nemas
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

29. 12. 2018, 10:35

:roll:
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:21, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2018, 11:15

jasny
on pocita ze od posledni zamceny polohy je to porad stejne daleko k dalsi
to by ztrata kroku nemela vadit, to jsem si prve neuvedomil

jinak v tom odkazu mas uplne vsechno a uplne hotove
co bys jeste chtel resit?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
huncut
Příspěvky: 46
Registrován: 20. 6. 2018, 6:24

30. 12. 2018, 9:50

:idea:
Naposledy upravil(a) huncut dne 30. 12. 2018, 11:22, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16452
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2018, 9:58

no ja myslim ze tohle udelal autor toho modulu
me to prijde ze to udelal uplne do detailu a vubec nemusel
byvaji moduly vpodstate nedodelane bez spetky vysvetleni
tohle je uplne pecka, vetne configu

asi by to chtelo sehnat nekoho kdo by ti to prijel vyresit na miste
takhle prez net to je prace na prd

druhou moznosti je naucit se s linuxcnc, za tu dobu co to tu takhle nestastne resis jsi to mohl mit nastudovane 10x
zvaz to jestli by to nebylo to nejlepsi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zamčeno

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“