HEIDENHAIN TNC 145

Odpovědět
99jto225
Příspěvky: 18
Registrován: 4. 1. 2016, 6:20

26. 7. 2018, 7:23

Máte niekto skúsenosť s riadiacim systémom HEIDENHAIN TNC 145? Odporučili by ste ho alebo sa račej poobzerať po niečom inom?
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4425
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

26. 7. 2018, 7:36

Jestli se s ním chceš nechat vyfotit tak je supr ,jestli po něm budeš chtít souvislé pětiosé obrábění tak to neklapne :mrgreen:
Když už se ptáš tak bys měl říct na čem ,a co na tom chceš dělat.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
99jto225
Příspěvky: 18
Registrován: 4. 1. 2016, 6:20

27. 7. 2018, 7:12

Budem tam robiť nejaké uhlovacky, tvári (radiusi, uhli), dieri, drážky,.. nie žiadne 5 ose obrábanie, programovať sa bude na paneli stroja tak chcem vedieť či sa to dá dobre a rýchlo nabuchat program, či to využíva nejaké cikuli a tak každá info o programovaní poteší.
rhinos
Příspěvky: 23
Registrován: 23. 2. 2007, 8:51

27. 7. 2018, 7:26

a co se treba zkusit kouknout na foru?
viewtopic.php?t=8304&start=15
nebo na netu si stahnout manual?
https://product.heidenhain.de/JPBC/imag ... 0_a_02.pdf

Ja kdyz zacinal na cnc tak to bylo na TOS Zebraku a melo to 407.
Pak kdyz byly "nove" stroje na dilne tak to melo 427 a jediny zasadni rozdil byl v tom ze to uz melo na programy HDDa nemusel jsem to tahat externe z PC
99jto225
Příspěvky: 18
Registrován: 4. 1. 2016, 6:20

27. 7. 2018, 8:35

heidenhaine som ešte nerobil neviem aké to je o čom to je nepoznám to..robil som v mazatrole na každú operáciu to malo jednoduchý cikulus kde som len napísal kde a čo chcem urobiť všetko si to samo vypočítalo bola to parádna jednoduchá práca program hotový za pár minút..dostal som možnosť kúpiť jeden starší stroj a tymtom riadením a nič o ňom neviem a tlači má čas tak keby niekto kto má snim skúsenosti mi povedal ako to tam funguje bol by som rad
rhinos
Příspěvky: 23
Registrován: 23. 2. 2007, 8:51

27. 7. 2018, 8:47

tak jako subjektivne jakykoliv heidenhain je pro zacinajiciho laika privetivejsi nez treba Sinumeric nebo nedejboze mazatrol :D
Mame nekolik mazaku a programovat to primo v tom jejich dialogu mi prislo vic pres koleno nez ten Heiden.

Ale heiden uz tak 10 let nikde nemam.

Jinak slo tam delat hodne veci. Dalo se to prepnout i do ISO programovani a nebo pres ten jejich dialog a cykly.
A kdyz by tam bylo neco co bys musel rozkreslit v 2D cadu nebo dopocitavat tak se dala pouzit to volne programovani FK.
Ale ja to pouzil asi 2x protoze jsem u stroje mel PC s Autocadem
vruboun
Příspěvky: 315
Registrován: 25. 3. 2010, 7:11

27. 7. 2018, 10:42

Kolega se ptá na TNC 145 a vy se tu snažíte odpovídat na řadu 407, 415. Svého času jsem obsluhoval TNC 135 a ten systém uměl jezdit v pravých úhlech s R+-, šikmo jen středem frézy, Cykly vrtání i s výplachem, řezání závítů, frézování drážek a kapes, vyvrtávání a vrtání děr na kružnici. Radiusy a frézoví děr nee, V čem je 145 jiný nemám zdání, ale o moc víc toho nebude.
rhinos
Příspěvky: 23
Registrován: 23. 2. 2007, 8:51

27. 7. 2018, 10:53

a sakra...to se omlouvam. Jsem to zadal blbe. Holt rano mi to jeste moc nemysli :D
tady je ten spravny manual...sice je to 145C ale to snad bude stejny?
http://cncdubai.com/spares/manuals/Heid ... 225625.pdf
Tak kdyz na to tak koukam tak je to v podstate stejny akorat ta obrazovka je proste poplatna dobe...
99jto225
Příspěvky: 18
Registrován: 4. 1. 2016, 6:20

28. 7. 2018, 10:40

Chlapi a nenašiel by sa aj nejaký návod v češtine? A viete niekto či sa daju frézovať tie dieri či nie? Aj tie tvary stredom frézi to tiež všetko prepočítavať..
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“