Mikron UME 600

fotky našich strojů, aneb co máme doma
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4856
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

3. 1. 2019, 10:16

na mém Hermle jsou analogové pohony Simodrive 611
je tam DC meziobvod 600V
všechny moduly jsou pospojované paralelně na tom napájení 600V a je tam několik dost velkejch filtračních elektrolytů
brzdný odpor to nemá
mám rychloposuvy omezené úmyslně na 8m/min
zvládalo by to asi i dvojnásobek
vřeteno 12kW to zabrzdí z plných otáček tak za 2-3sec
pokud jsem to dobře pochopil, přebytek energie při brždění jak Z tak vřetene to vrací do sítě
na to je ve vstupní části pohonů docela složitý modul s IGBT tranzistory
pokud jsi z těch pohonů něco vyhodil, mohlo by to dělat brikule
u Siemensů je ke stažení dokumentace
nejsnáz to najdeš, když dáš strejdovi G hledat podle toho Siemens čísla 611 ...... atd co je na štítku pohonů
na DC lince jsou i nějaké pojistky
už si to moc nepamatuju
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

3. 1. 2019, 10:23

Přesně tak jak píšeš. Akorát je problém s tím vřetenovým modulem. Ikdyž ho tam připojím tak se nic neděje. Akorát to na obrazovce ukazuje nějaký nesmysl.
Kdyby byla vadná ta silová část tak je to docela v pohodě. Ale je vadná ta řídící karta. Tam je to cenově okolo 1500€ :cry:
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

6. 1. 2019, 9:31

Vřetenový měnič jsem poslal na opravu.
Dal jsem dohromady řazení akorát nevím jak to připojit do Linuxu.
Mám 4 výstupy- Block 1 vyšší stupeň, Block 1 nižší stupeň,Block 2 vyšší stupeň, Block 2 nižší stupeň.
K nim jsou následně 4 vstupy od koncových snímačů zařazených rychlostí.
Rychlosti lze řadit bez tipování motoru, takže to tam zatím nebude potřeba.
Neco jsem našel ale nejsem z toho uplně moudrý.
Co a kam mám přidat ?
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2019, 7:53

jsem psal modul pro asi 6ti rychlostni prevodovku s encoderem na motoru
vcetne tipovani a koncovych spinacu
psal jsem to v pythonu
radi to automaticky podle S a override to respektuje pouze v ramci daneho rychlostniho stupne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

7. 1. 2019, 7:56

A do Pythonu se dostanu jak?
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2019, 10:30

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 9:33

Nějak pořád nemůžu přijít na to jak začít.
Neumím prograování ani v Pythonu ani v Cčku ani v ničem.
Nenašel by se tu někdo kdo by za úplatu napsal ten program ?
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 9:57

a jsi shopny si ho pak napojit na masinu v halu?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 9:59

To si myslím že bych mohl zvládnout pokud se to dá někde dohledat.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:02

uplne vyresene to nikde nenajdes ale ma to logiku takze jestli tomu rozumis tak to vymyslis
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 10:04

otázka jestli se nevyhnout pythonu a nenapsat to přímo. Našel jsem tohle:
https://forum.linuxcnc.org/47-hal-examp ... n?start=20
/3. strana poslední příspěvek.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:24

ono to v tom pythonu bude prehlednejsi protoze bezi v userspace takze nemusis dbat na realtimovst tve komponenty ktera v C bezi pseudoparalelne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 10:25

A jde Python programovat i graficky jako například Logo od Siemensu?
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16709
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:31

normalne se to pise v textaku
co myslis tim graficky?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 351
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

9. 1. 2019, 6:51

Natáhnou se tam čtverečky co by vstupy, výstupy a různé logické členy. Následně se to pospojuje. Viz obrázek
Obrázek
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C CNC
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“