Mikron UME 600

fotky našich strojů, aneb co máme doma
testone
Sponzor fora
Příspěvky: 4770
Registrován: 3. 12. 2010, 5:56
Bydliště: Slaný

3. 1. 2019, 10:16

na mém Hermle jsou analogové pohony Simodrive 611
je tam DC meziobvod 600V
všechny moduly jsou pospojované paralelně na tom napájení 600V a je tam několik dost velkejch filtračních elektrolytů
brzdný odpor to nemá
mám rychloposuvy omezené úmyslně na 8m/min
zvládalo by to asi i dvojnásobek
vřeteno 12kW to zabrzdí z plných otáček tak za 2-3sec
pokud jsem to dobře pochopil, přebytek energie při brždění jak Z tak vřetene to vrací do sítě
na to je ve vstupní části pohonů docela složitý modul s IGBT tranzistory
pokud jsi z těch pohonů něco vyhodil, mohlo by to dělat brikule
u Siemensů je ke stažení dokumentace
nejsnáz to najdeš, když dáš strejdovi G hledat podle toho Siemens čísla 611 ...... atd co je na štítku pohonů
na DC lince jsou i nějaké pojistky
už si to moc nepamatuju
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

3. 1. 2019, 10:23

Přesně tak jak píšeš. Akorát je problém s tím vřetenovým modulem. Ikdyž ho tam připojím tak se nic neděje. Akorát to na obrazovce ukazuje nějaký nesmysl.
Kdyby byla vadná ta silová část tak je to docela v pohodě. Ale je vadná ta řídící karta. Tam je to cenově okolo 1500€ :cry:
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

6. 1. 2019, 9:31

Vřetenový měnič jsem poslal na opravu.
Dal jsem dohromady řazení akorát nevím jak to připojit do Linuxu.
Mám 4 výstupy- Block 1 vyšší stupeň, Block 1 nižší stupeň,Block 2 vyšší stupeň, Block 2 nižší stupeň.
K nim jsou následně 4 vstupy od koncových snímačů zařazených rychlostí.
Rychlosti lze řadit bez tipování motoru, takže to tam zatím nebude potřeba.
Neco jsem našel ale nejsem z toho uplně moudrý.
Co a kam mám přidat ?
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2019, 7:53

jsem psal modul pro asi 6ti rychlostni prevodovku s encoderem na motoru
vcetne tipovani a koncovych spinacu
psal jsem to v pythonu
radi to automaticky podle S a override to respektuje pouze v ramci daneho rychlostniho stupne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

7. 1. 2019, 7:56

A do Pythonu se dostanu jak?
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2019, 10:30

Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 9:33

Nějak pořád nemůžu přijít na to jak začít.
Neumím prograování ani v Pythonu ani v Cčku ani v ničem.
Nenašel by se tu někdo kdo by za úplatu napsal ten program ?
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 9:57

a jsi shopny si ho pak napojit na masinu v halu?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 9:59

To si myslím že bych mohl zvládnout pokud se to dá někde dohledat.
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:02

uplne vyresene to nikde nenajdes ale ma to logiku takze jestli tomu rozumis tak to vymyslis
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 10:04

otázka jestli se nevyhnout pythonu a nenapsat to přímo. Našel jsem tohle:
https://forum.linuxcnc.org/47-hal-examp ... n?start=20
/3. strana poslední příspěvek.
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:24

ono to v tom pythonu bude prehlednejsi protoze bezi v userspace takze nemusis dbat na realtimovst tve komponenty ktera v C bezi pseudoparalelne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

8. 1. 2019, 10:25

A jde Python programovat i graficky jako například Logo od Siemensu?
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16433
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:31

normalne se to pise v textaku
co myslis tim graficky?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lukin1156
Příspěvky: 343
Registrován: 7. 11. 2012, 8:42

9. 1. 2019, 6:51

Natáhnou se tam čtverečky co by vstupy, výstupy a různé logické členy. Následně se to pospojuje. Viz obrázek
Obrázek
SN320, SUI 32 CNC, 6P10, 6720B, Maho 700 CNC, SVA 13, VS 20, NUA 25
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“