Upnutí nástroje
-
Potřeboval bych poradit s upnutím vrtáku 0.5mm do Proxxona MF-70.
Nejmenší upínací kleštinu co k tomu dávají je na 1mm nástroje a když jsem chtěl sehnat menší, zjistil jsem, že má Proxxon nějaký vlastní systém upínání (asi). Z obráběním teprve začínám a vážně nevím jak mám tohle řešit. Díky...
Nejmenší upínací kleštinu co k tomu dávají je na 1mm nástroje a když jsem chtěl sehnat menší, zjistil jsem, že má Proxxon nějaký vlastní systém upínání (asi). Z obráběním teprve začínám a vážně nevím jak mám tohle řešit. Díky...
-
To by šlo, bohužel vrtáky velikosti .5, .4, .4, .2 a .1mm se mi podařilo sehnat pouze se stopkou o stejném průměru. Jsou to nějaké zmetky za pár korun, ale (tajně) doufám, že když jsem jich nakoupil hromadu, tak s nimi jednu, dvě díry udělám.
Ve zlatnických potřebách (konkrétně třeba v Olomouci) prodávají tyto vrtáčky na stopkách, kus za cca 40Kč.
Oslovil jsem i výrobce, ale ten to prodává jen po krabičkách 10ks.
Sám je MF 70 používám k plné spokojenosti, stejně tak v ručním držáčku.
Radek
Oslovil jsem i výrobce, ale ten to prodává jen po krabičkách 10ks.
Sám je MF 70 používám k plné spokojenosti, stejně tak v ručním držáčku.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
-
Výborně, mohl by jsi mi prosim tě říct, které zlatnické potřeby konkrétně myslíš? Jsem totiž taky z Olomouce a ve zlatnických potřebách které jsem zkoušel, mi řekli, že takové vrtáky měli naposledy za komančů.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na Dolním náměstí, v rohu u kostela, mají tam i polodrahokamy. A obrovský výběr fréz(ek), vrtáčků a brousítek na standardizovaných stopkách 3.175 a 2.3mm.nightshejd píše:Výborně, mohl by jsi mi prosim tě říct, které zlatnické potřeby konkrétně myslíš? Jsem totiž taky z Olomouce a ve zlatnických potřebách které jsem zkoušel, mi řekli, že takové vrtáky měli naposledy za komančů.
(Info staré cca dva měsíce.)
Radek
pouzivam na to tu malu proxxonacku hlavicku .. (ja ju chytam cez trn do kliestiny na proxxon BFW/40E, trn vlastna vyroba).
http://www.prakticke-naradie.sk/product ... vadlo-101/
Upozornim, ze aj ked ja som mal stastie a hlavicka bezi cisto, nehadze, uz tu tusim pupak upozornoval, ze take stastie nemal.
http://www.prakticke-naradie.sk/product ... vadlo-101/
Upozornim, ze aj ked ja som mal stastie a hlavicka bezi cisto, nehadze, uz tu tusim pupak upozornoval, ze take stastie nemal.
-
Jo, tak to je přesně ten obchod, kde jsem už jednou byl. Jmenuje se to tam Galenit a chlápek v něm mi řekl, že pod 0.5mm nic nevedou.rawen píše: Na Dolním náměstí, v rohu u kostela, mají tam i polodrahokamy. A obrovský výběr fréz(ek), vrtáčků a brousítek na standardizovaných stopkách 3.175 a 2.3mm.
Radek
To každopádně nevadí, protože odkaz od silikonbraina vypadá naprosto výborně.
Díky všem moc!
Kdybych od nich neměl ty 0.5 a 0.4 v šuplíku....nightshejd píše:Jo, tak to je přesně ten obchod, kde jsem už jednou byl. Jmenuje se to tam Galenit a chlápek v něm mi řekl, že pod 0.5mm nic nevedou.rawen píše: Na Dolním náměstí, v rohu u kostela, mají tam i polodrahokamy. A obrovský výběr fréz(ek), vrtáčků a brousítek na standardizovaných stopkách 3.175 a 2.3mm.
Radek
To každopádně nevadí, protože odkaz od silikonbraina vypadá naprosto výborně.
Díky všem moc!
Asi jsem měl kliku.
Radek