nelze vynulovat osy (x, y, z) na ovladaci

Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 11. 2018, 5:33

to ma jen jedno opravdu spolehlive reseni
diky nemu se mi tu vrsi kupicka tech ovladacu (vetsinou mechanicky znicenych aby to me nebo nekoho jineho neponoukalo znovu zkouset neco co proste nikdy fungovat nebude)

uz jsem jich vyhodil asi 5 nebo 6
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
djcasey
Příspěvky: 26
Registrován: 24. 1. 2018, 10:01

8. 11. 2018, 7:43

A kde ho nejrychleji objednat? Danse i v Cechach? Nebo pres eBay? Porad prosim, objednam si novy. Jinak diky.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 7:44

novy neni reseni
psal jsem to myslim dost vymluvne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
djcasey
Příspěvky: 26
Registrován: 24. 1. 2018, 10:01

8. 11. 2018, 8:00

A jak to bylo tedy mysleno?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 8:01

prestavba ridiciho systemu na neco spolehlivejsiho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
djcasey
Příspěvky: 26
Registrován: 24. 1. 2018, 10:01

8. 11. 2018, 8:10

Tak to je spatny. Delam pismo na nahrobni kameny a potrebuju do konce roku jeste 20hrobu udelat. Nez bych se naucil pracovat s necim jinym, tak tu mame jaro :/ takze novy ovladac nepomuze vubec?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 8:14

jen prodlouzis agonii a bude to stat hromadu penez
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
djcasey
Příspěvky: 26
Registrován: 24. 1. 2018, 10:01

8. 11. 2018, 8:23

Rozumim, stejne mi nic jineho nezbyva. nicmene preklenout toto obdobi bych potreboval prave rychlym koupenim tohoto systemu.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 8:39

To rozhodnuti je samozrejme tve
Systemy jsou na jedno brdo
Ovlada se to skoro jako kazetak
Play stop a odkud chces hrat

To ze z toho delas nepredstavitelny problem je jen tva predstava

Samozrejme prestavba nejaky cas zabere a neco stoji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 4503
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

8. 11. 2018, 1:31

Já jsem zastánce směru, že skoro všechno se dá spravit. Zvlášť když to asi víceméně funguje (píšeš, že ručně osy jedou).
Psal jsem ti, co by se dalo a mělo udělat proto, aby se zvýšila šance, že ti někdo pomůže.
Ty ale evidentně tímto směrem jít nechceš. Je to samozřejmě tvoje volba.
Ale asi je to škoda. Teda tvoje škoda.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 3:54

no jestli dokazes opravit nespolehlivou EEPROM/FLASH uvnitr jednocipu tak hura do toho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chb
Příspěvky: 2176
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

8. 11. 2018, 4:10

bohužel klasika poslední doby

tazatele to trápí, potřebuje vyrábět (ač uvádí, že je obchodník) - pokouší se najít na internetu radu ale i to málo co našel z nějakého důvodu zde neukáže. Vlastně i základní informace o problému/chybě je třeba z něj páčit.

A admin místo aby hned v první odpovědi napsal, to zařízení má nespolehlivý procesor/paměť - nemá smysl do toho vkládat jakoukoliv energii - tak sice opakuje, že je to krám - ale to se zde tvrdí o spoustě levných ale přesto nějak fungujících věcí.

no, ale máme zase dvě stránky zbytečného povídání
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 4:31

no taky jsem nejak otupel a uz nemam energii sahodlouze do detailu popisovat v cem je problem
ale myslim ze jsem napsal dost jasne ze to odchazi jak na bezicim pasu a tudiz si tazatel muze udelat obrazek a rozhodnout se
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 4503
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

8. 11. 2018, 4:35

robokop píše:
8. 11. 2018, 3:54
no jestli dokazes opravit nespolehlivou EEPROM/FLASH uvnitr jednocipu tak hura do toho
Zajímavá informace. Slovo "dokážeš" zde ale není na místě. Sobě bych to asi dokázal opravit, ale mistr kameník evidentně chce jít jinou cestou, takže na to dlabu.
Pokud je to opravdu problém zapomínání flash (čemu se mi až skoro nechce věřit, po tak krátké době provozu), tak se nabízí přeflashování toho procesoru. Samozřejmě pokud výrobce poskytuje upgrade firmware, případně pokud je to v nějaké externí paměti a existuje sehnatelný obsah.

Jinak souhlas s tím, co napsal chb přede mnou.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15925
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2018, 6:04

No je to uzavreny hardware
Co ti budu rikat

Ochazi to velmi brzo vsechno, podobne symptomy. Vse to vede na chybu pameti, ppskozeny firmware, zapominani strojnich konstant.
Zacne to delat chyby nekdy to zemre hned bez niceho, nekdy chcipe postupne.

Je to uz asi desitka kusu co jsem mel v ruce se stejne vypadajici zavadou.

Podle me jde o nejaky padelany MCU ktery je nespolehlivy.

Teoreticky to muze jit opravit. Prakticky je to nesmysl vzhledem k cene a uzitne hodnote puvodniho a vzhledem k cene alternativy ktera je spolehliva.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“