Freza mi frezuje hlbsie ako je nastavene v programe.

Odpovědět
cleo23
Příspěvky: 6
Registrován: 6. 11. 2018, 9:14

25. 11. 2018, 8:09

Ahojte, vytvoril som si jednoduchy model v programe Fusion 360 s vyrezanim stvorceka do hlbky 5mm. V programe v simulacii to spravi v poriadku, ale ked nahodim gcode do mach3 softveru, tak mi pri frezovani neurobi hlbku 5mm ale cca 6,3 mm.

Kde moze byt problem ?
Moze za to riadok 15 ? G43 Z15. H2

V prilohe je spomenuty g-code.
stvorcek_400feed_1.5mmdept.tap
(4.69 KiB) Staženo 20 x
Dakujem
Mex
Příspěvky: 4612
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

25. 11. 2018, 10:02

Kde máš nastaveno Z=0? Skutečně přesně na povrchu materiálu?
Jak máš zkalibrované osy? Skutečně milimetru odpovídá ujetý milimetr?
Jak máš utaženou spojku motoru na ose Z? Neprokluzuje spojka nebo neztrácí motor v ose Z kroky?
Uživatelský avatar
origosch
Příspěvky: 1216
Registrován: 19. 4. 2007, 10:39
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2018, 10:13

Nemáš náhodou nastavenu korekci délky nástroje?
www.mosaznevyrobky.cz
cleo23
Příspěvky: 6
Registrován: 6. 11. 2018, 9:14

26. 11. 2018, 7:47

origosch píše:
25. 11. 2018, 10:13
Nemáš náhodou nastavenu korekci délky nástroje?
Ahoj, toto nastavenie je v mach3 alebo v programe Fusion 360 ?
Uživatelský avatar
origosch
Příspěvky: 1216
Registrován: 19. 4. 2007, 10:39
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2018, 8:04

Někde v machu to je, když uvidí v G kodu nástroj č.?, tak dá nastavenou korekci. Já používám EMC, tak s machem moc neporadím. Zkus uživatele pepa řhář, ten má macha v malíku.
www.mosaznevyrobky.cz
Uživatelský avatar
Kilovolt
Sponzor fora
Příspěvky: 743
Registrován: 21. 10. 2009, 9:59
Bydliště: Podřipák jak vyšitej!

26. 11. 2018, 8:15

G43 nastavuje délkovou korekci nástroje, Z15 znamená dojeď na výšku 15mm a parametr H2 bere výškovou korekci pro nástroj č.2, uloženej v tooltable, tj zkontroluj si tabulku nástrojů v machu, jestli tam nemáš nesmysl. Kde se to tam dělá ti musí poradit někdo jinej, páč mach nemám.

PS: smázni G43 Z15 H2 a T2 M6 a zkus
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Pepa Žhář
Příspěvky: 268
Registrován: 23. 1. 2011, 5:16

26. 11. 2018, 8:45

Ahoj, presne jak pise kolega predemnou a ta tabulka se nachazi v hornim menu 2 sloupek config a 11 polozka ToolTable a tam pod nastrojem 2 mas zrejme nejake spatne hodnoty
Pepa
tooltable.PNG
cleo23
Příspěvky: 6
Registrován: 6. 11. 2018, 9:14

27. 11. 2018, 8:12

Pepa Žhář píše:
26. 11. 2018, 8:45
Ahoj, presne jak pise kolega predemnou a ta tabulka se nachazi v hornim menu 2 sloupek config a 11 polozka ToolTable a tam pod nastrojem 2 mas zrejme nejake spatne hodnoty
Pepa
tooltable.PNG
Ahoj, tak som sa pozrel na tie nastavenia a mam to tam tak ako si poslal PrintScreen, cize su tam vsade nulove hodnoty.
cleo23
Příspěvky: 6
Registrován: 6. 11. 2018, 9:14

27. 11. 2018, 8:13

Kilovolt píše:
26. 11. 2018, 8:15
G43 nastavuje délkovou korekci nástroje, Z15 znamená dojeď na výšku 15mm a parametr H2 bere výškovou korekci pro nástroj č.2, uloženej v tooltable, tj zkontroluj si tabulku nástrojů v machu, jestli tam nemáš nesmysl. Kde se to tam dělá ti musí poradit někdo jinej, páč mach nemám.

PS: smázni G43 Z15 H2 a T2 M6 a zkus
Ahoj, po odmazani G43 Z15 H2 a T2 M6 sa hlbka upravila

Dakujem.
kiko01
Příspěvky: 462
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2018, 4:23

Stacilo by dat H0 a bude to OK
Uživatelský avatar
Kilovolt
Sponzor fora
Příspěvky: 743
Registrován: 21. 10. 2009, 9:59
Bydliště: Podřipák jak vyšitej!

28. 11. 2018, 7:39

Nebo, pokud nemá výměník, vymazat celou tooltable. Pak mu může fusion dávat G43 jak chce a bude to furt 0.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
kiko01
Příspěvky: 462
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

29. 11. 2018, 7:08

Vo fusione moze tiez pri nastrojoch dlzkovu korekciu dat na 0 - zrejme na frezke ma vreteno priamo s kliestinou a sonduje nastroj na papierik o polotovar - ja som to tak tiez robil a musel som dat pozor na tu H00
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“