kolečko, dálkové ovládání k frézce

Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16656
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2018, 2:53

a pipik ma ten samej ovladac jako resis ty nebo mu jen zbytecne motame hlavu a mel by postupovat podle navodu z tech odkazu?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 5387
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

7. 12. 2018, 5:51

No já myslím, že z daného příkladu plyne celkem obecné ponaučení, že není pendant jako pendant.
A že i když si koupíš něco co má stejné nebo podobné označení, a co třeba i stejně nebo podobně vypadá, tak vevnitř může být něco jiného.
Tohle se mi stává i u jiných výrobků z Číny celkem často.

Původní otázka tazatele byla, jestli funguje všechno a tak nemusí řešit, co si koupit. Odpověď podle mě zní, že je třeba to před koupí řešit, a to nejen typ, ale pokud možno i jeho konkrétní provedení.
fupe
Příspěvky: 578
Registrován: 27. 5. 2008, 9:10
Bydliště: Praha

7. 12. 2018, 7:32

robokop píše:
7. 12. 2018, 2:53
a pipik ma ten samej ovladac jako resis ty nebo mu jen zbytecne motame hlavu a mel by postupovat podle navodu z tech odkazu?
Jestli sem to dobre pochopil, tak pipik zatim nema zadnej a resi kterej si poridit. takže xhc je dobre podporovano whb je to slabsi.
M
Pipik
Příspěvky: 70
Registrován: 9. 11. 2016, 3:32

12. 12. 2018, 9:27

Přeeesně tak. A Pipik to vzal v potaz a tudíž objednal tu starší verzi. Už by měla teď někdy přijít... :)
Pipik
Příspěvky: 70
Registrován: 9. 11. 2016, 3:32

14. 12. 2018, 2:08

Pipikovi prisel pendant :]
Dokonce ho i zprovoznil, akorat mu chybi posledni vec k dokonalosti. Nemuzu namapovat tlacitko "step" aby mi menilo krokovani kolecka. V xhc-hb04.hal totiz vubec neni tlacitko namapovane na nic, a tak trosku nevim jak v hal spojit signal se zmenou hodnoty.

edit> A vubec by nebylo od veci posunout cele krokovani o desetinu nahoru, pac a portalovce na drevo 2x3 metry jsou mi tisiciny trosku k nicemu... Jen kdyby treba nekdo vedel jak to upravit, abych nehledal co uz je nalezeno ;-)
Pipik
Příspěvky: 70
Registrován: 9. 11. 2016, 3:32

14. 12. 2018, 2:38

Jsem uzasnej :D
net button-step xhc-hb04.button-step => xhc-hb04.stepsize-up

ted jeste posunout tu skalu o desetinu vejs :)

edit> hmm, tak to asi nepujde. Interni zalezitost pendatu... :(
Pipik
Příspěvky: 70
Registrován: 9. 11. 2016, 3:32

14. 12. 2018, 3:21

Dobre. Stejne otazka - jakej prikaz gkodu nebo jaky signal halu mi vynuluje souradnice? Myslim tim origin, prazakladni souradnice stroje, stejne jako tlacitkem Home Axis ve standartnim GUI.
Nebo kde bych vubec nasel to zakladni gui, ze bych to ocihnul z nej. Popripade si jej poupravil (to zakladni je hrozny).
ps. To asi patri do jinyho vlakna, pardon... :)
Odpovědět

Zpět na „Periferie“