fibaro a esp8266 -wifi

Odpovědět
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5134
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

15. 12. 2018, 8:29

Mám takový oříšek
Doma používám chytrou domácnost fibaro
kde můžu vytvářet wirtualní zařízení - třeba tlačítko kterým můžu odeslat nějaká příkaz na web - třeba ovládat ip kameru .
to mi chodí a vím jak na to .
Další možnost je si tam posílat nějaké parametry - třeba teplotu z jiných zařízení a tu zobrazovat a podobně .
v popisu použití "štítku "je :
Label může být použit k zobrazení informací načtených ze zařízení nebo vnějších zdrojů, př. jméno právě vysílaného programu načteného z tuneru. Obsah Labelu je dostupný jako atribut virtuálního zařízení (k použití např. v scéně). Pro příklad ui.Label1.value --> Label1 je ID labelu: fibaro:getValue(123, "ui.Label1.value")

jak toto zapsat do esp aby se mi to spráně odesílalo.
v fibaru si nastavuji ip adresu ze které budu číst a port . to je jasné , ale jak to zapsat do esp nevím -
na webové rozhraní to posílam takto :

client.println("<div style='font-size: 5em;'>");
client.print("Temperature<br /><b>");
client.print((float)t, 2);
client.println("°C</b><br />");
ssmak3050
Příspěvky: 195
Registrován: 20. 12. 2016, 9:09

15. 12. 2018, 9:12

zdravim ,tak asi moc lidi ti neporadi..mozna stryc google,jinak kdesi jsem o tom cetl ,ale v souvislosti nabouranim do sonofftu-wifi switchu.(ovladace na chytrou domacnost a ) a upravou prikazu prave do toho formatu co pises ,mam takovy dojem ze dokonce pres naky software prepisovaci .a upravu prikazu pro ridici jednotku....
Uživatelský avatar
OompaLoompa
Příspěvky: 149
Registrován: 28. 6. 2017, 1:45
Bydliště: Západný Slovakistan

16. 12. 2018, 9:56

Fibačo? :lol:

Síce o "Fibaro" nemám ani páru, ale podla toho čo píšeš to vyzerá tak, že z toho ESP nič neodosielaš, len vo fibare nastavíš IP modulu (ESP) na sieti, a PORT na ktorom ten modul "naslouchá". A predpokladám, že Fibaro potom v predurčených časových intervaloch na tú IP/PORT odosiela špecifické požiadavky, na ktoré modul (ESP) špecificky odpovedá.

Ako presne tie požiadavky/odpovede (či celkovo komunikačný protokol) majú vyzerať by malo byť popísané v manuále. A ak nie je, tak si to budeš musieť dohladať dakde na webe, alebo tú komunikáciu odchytiť a analyzovať. No a keď tento komunikačný detail budeš mať vykoumaný, tak potom už len napísať pre to ESP-čko program, ktorý bude na tie požiadavky od Fibara patrične odpovedať (teda dáka forma server aplikácie).

Najjednoduchšie ale bude si všetko toto info dohladať dakde na webe, kde to iste bolo už kopou ludí do nemoty riešené.. teda ak to "fibaro" nie je dáka málo známa "špecialitka".

S čipmi od Espressif-u pracujem už od samých začiatkov, tak v tomto by som ti prípadne vedel poradiť/pomôcť, no o "FiBARu" fakt nemám ani páru (ani kde to je, ani co za chlast tam nalejvaj) :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“