Aspire - import 3D model

CAM software
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

12. 1. 2019, 1:26

Ahojte,

mam taky problem. Mam Aspire 9.510 a chcem naimportovat stl subor. Naimportujem ho, vycentrujem, nastavim nulovy bod a ked dam OK, tak mi zmizne. Co robim zle ?
Přílohy
Snímka obrazovky 2019-01-12 o 14.22.15.png
Snímka obrazovky 2019-01-12 o 14.23.57.png
Dawe
Příspěvky: 80
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

12. 1. 2019, 7:31

Nedelas spatne nic. Melo by to zchroustat a zobrazit 3D pohled. Nemas nahodou model cely pod nulovou hladinou urcenou v Job setup? Pak by se to tak chovalo.

edit: zkusil bych jeste ten model prohnat Meshmixerem nebo podobnym toolem a odstranil pripadne chyby. V STL jich je skoro vzdy dost a treba to Aspire vadi.
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

12. 1. 2019, 11:35

Dawe má pravdu, asi to umisťuješ "pod zem".
A máš zakliknuté, že má vymazat vše, co je pod nulou (Discard data below zero plain). V první etapě jenom odklikni tohle.
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

13. 1. 2019, 9:12

Bohuzial, nefunguje to. Ja to mam totiz nainstalovane na Macu a teda spustam cez Wine. Mozno preto to nefunguje.
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 1. 2019, 9:25

Jestli máš nějaký malý model, který ti nefunguje, tak ho sem pověs.
Já to zkusím naimportovat v Aspire na Windows (Aspire 8.5).
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

13. 1. 2019, 9:42

Ahoj,

ma to nieco cez 50MB.
Prosim, vyskusaj to.

https://drive.google.com/open?id=19cS4A ... WsXAhBudVW
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 1. 2019, 9:51

Prošlo to bez problémů.
Nulu jsem umístil dolů, takže pak ani nevadí, že jsem nechal vymazat vše, co je pod nulou (protože pod nulou nebylo nic).
Tady je screenshot importu a pak naimportovaného výsledku.
Import.jpg
Vysledek.jpg
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

13. 1. 2019, 10:01

Ok, Diky. Takze problem mam ja. Skusim Aspire nainstalovat na Windows,
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 1. 2019, 10:07

Zkus tam napřed naklikat stejné volby jako jsem tam dal já.
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

13. 1. 2019, 12:04

Takze na Macu cez Wine to nefunguje. Na Windowse to ide bez problemov.
Mam Este otazku, Mam material hruby 40mm. Tento relief ma hrubku 13.245. Ako nastavim Aspire, aby som ten relief vyfrezoval do materialu s hrubkou 40mm tak, aby to bolo presne tak, ako je to nakreslene, mam na mysli medzi tymi stromami, konarmi je prazdno.
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 1. 2019, 8:58

Rád bych ti pomohl, ale moc jsem nepochopil, na co se ptáš.
To chceš z té 40mm desky sebrat v nejvyšším bodě modelu nějakých 25mm, a v nejnižším ji odfrézovat celou až na dno?
Pokud ano, tak není trochu škoda to dělat z tak silné desky? A jak ti bude ten model pak držet pohromadě?
Nebo jsem to pochopil blbě?

Každopádně to můžeš ovlivnit už při exportu, jak hluboko ten model zanoříš do materiálu a jakou tomu materiálu nastavíš výchozí tloušťku.

Jinak mi moc hlava nebere jak stejný program může v nativním prostředí fungovat dost zásadně jinak než v emulovaném, když zbytek programu zřejmě běží dobře a stejně.
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1893
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

14. 1. 2019, 5:30

Mex píše:
13. 1. 2019, 8:58


Jinak mi moc hlava nebere jak stejný program může v nativním prostředí fungovat dost zásadně jinak než v emulovaném, když zbytek programu zřejmě běží dobře a stejně.
protoze wine neni emulator
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
bibibo
Příspěvky: 72
Registrován: 27. 2. 2014, 2:10

14. 1. 2019, 7:02

Mex, pochopil si to dobre. Moyno ten modeleste yvacsim 2x. Pohromade bz to malo drzat. Chcem to robit z bukovej dosky. Tie male stromkz su oprete a krajne hrobe konare, ta predpokadam, ze by to mohlo drzat pohromade.
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

14. 1. 2019, 12:09

filla píše:
14. 1. 2019, 5:30
Mex píše:
13. 1. 2019, 8:58
Jinak mi moc hlava nebere jak stejný program může v nativním prostředí fungovat dost zásadně jinak než v emulovaném, když zbytek programu zřejmě běží dobře a stejně.
protoze wine neni emulator
Ja jsem psal "v emulovaném prostředí".
Wine emuluje prostředí Windows. Nebo to vidíš jinak?
Mex
Příspěvky: 4761
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

14. 1. 2019, 12:15

bibibo píše:
14. 1. 2019, 7:02
Mex, pochopil si to dobre. Moyno ten modeleste yvacsim 2x. Pohromade bz to malo drzat. Chcem to robit z bukovej dosky. Tie male stromkz su oprete a krajne hrobe konare, ta predpokadam, ze by to mohlo drzat pohromade.
Myslím, že se to rozpadne a potrhá. Možná by mohlo pomoct to nalepit oboustrankou k nějaké podkladové desce.
Každopádně ale frézování z tlusté desky není problém. Když správně nastavíš tloušťku materiálu a úroveň nuly Z, tak Aspire při hrubování vygeneruje dráhy, které celý ten vršek odeberou. Akorát to bude trvat dlouho a budeš se brodit po kolena v pilinách.
Odpovědět

Zpět na „CAM“