DC servodriver stepp dir za cenu do 200,-

Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17274
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2019, 6:38

Vidim dobre ze autor toho driveru nepochopil od ceho jsou diferencialni linky na encoderu?

Ano byval tu jeden takovy ktery si tu z toho delal trziste slusnosti moc neoplyval ale zato arogance mel na rozdavani.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 995
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

10. 11. 2019, 7:08

Závažné to nařčení, ale bez jediného náznaku jak jsi k tomu úsudku že autor neví jak funguje enkoder došel... :?
GMAN
Příspěvky: 156
Registrován: 31. 3. 2009, 10:46
Bydliště: Londýn

10. 11. 2019, 7:47

Deska nemá diferencialni vstupy, signály ABZ jdou přímo do procesoru.
Screenshot_20191110-083558_Chrome.jpg
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17274
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2019, 8:03

Presne tak
Jiste to dalo dost prace ale pak to zabije timhle
Navic se da predpokladat ze tomu bude schazet spousta podstatnych funkci kdyz chybi tahle zasadni vec.
Evidentne to delal nekdo bez praxe v oboru kterej tusi pouze suchou teorii
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 6152
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 11. 2019, 2:30

.
Naposledy upravil(a) Mex dne 10. 11. 2019, 5:22, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 995
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

10. 11. 2019, 3:24

Diky MEXi, ale hned na HP projektu je úplně dole sekce dokumentace, kde je i odkaz Hardware Schematics, BOM, STEP, etc a tam je i komplet schéma viz. příloha :-)
ODriver schematic_v3.4.pdf
(1.37 MiB) Staženo 16 x
Moc těm námitkám nerozumím, mohl by mne prosím někdo vysvětlit v čem je opravdu problém tohoto jeho konkrétního řešení a jak by to opravdu mělo být a v čem to pak bude lepší?
Nejsem žádný specialista, natož praktik a proto mne to fakt zajíma.
Ať případně zase nehledáte, přikládám i odkaz na dokumentaci a rovnou k částí o enkóderech https://docs.odriverobotics.com/encoders

Předem díky.
Mex
Příspěvky: 6152
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 11. 2019, 4:40

.
Naposledy upravil(a) Mex dne 10. 11. 2019, 5:21, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17274
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2019, 4:56

ja bych teda na zaklade zkusenosti ani neuvazoval to provzovat jinak nez diff.
na stole to s kratkym kabelem bude makat
na stroji zcela jiste ne!!!
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
juko
Příspěvky: 29
Registrován: 30. 7. 2012, 10:46
Bydliště: IPD

10. 11. 2019, 4:59

Ahoj,
ale on tam píše, že si to v prípade potreby treba dorobiť:
" ... ODrive does not have a receiver for differential encoders, you will have to add that yourself. ..."

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... uwiVNgVqpU
atlan
Příspěvky: 1737
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

10. 11. 2019, 5:06

Pri najhorsom sa vymenia odpory 3k3 za 1K. Az potom by som isiel dalej.

Navyse encodery su napajane 5v co moze byt na hrane, kedze v nutri je zvycajne 7805.
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 995
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

10. 11. 2019, 6:11

Co se děje Mexi?
Zrovna informace od tebe by mne zajímali... :?
Mex
Příspěvky: 6152
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 11. 2019, 6:23

Grad píše:
10. 11. 2019, 6:11
Co se děje Mexi?
Zrovna informace od tebe by mne zajímali... :?
Napsal jsem dlouhý post, a zase smazal.
Už mě to nebaví.
Pošlu Ti to soukromě.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5400
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

10. 11. 2019, 7:02

Mex píše:
10. 11. 2019, 6:23
Grad píše:
10. 11. 2019, 6:11
Co se děje Mexi?
Zrovna informace od tebe by mne zajímali... :?
Napsal jsem dlouhý post, a zase smazal.
Už mě to nebaví.
Pošlu Ti to soukromě.
jestly můžu poprosit tak mě taky - dost mě to zajimá , a je škoda seo tom dál nebavit .
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17274
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2019, 8:16

To je hezke ze to tam pise
Ale mel by to dat do TODO listu

Jako kdyby nekdo prodaval auto ale s tim ze mu chybej kola ze si je musis domontovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 995
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

11. 11. 2019, 11:07

Nevím co či kdo popudil Mexe natolik, že se rozhodl svůj opravdu hodnotný a rize odborný text stáhnout z veřejného prostoru :-(
Díky mu, že byl ochotnej mne ho zaslat a tak nezemřu úplně blbej.
Dovolím si parafrázovat ale jednu známou scénu z filmu "Chlapi, nelejte ty znalosti z oken...", nebo se raději vrátime k prázdným politickým kecům v hospůdce?

Jinak robokope, chápu že jsi profík, ale proč až tak vehementně zatracovat projekt, který se vůbec netají že je hobby tj. levný (viz. HP jeho webu) a navíc ve vlákně kde už dle jeho názvu nikdo nebude očekávát higtech profi řešení...

Poučen informacemi od Mexe, nemyslím že by tento servodriver byl k ničemu a navíc jde lehce a za pár šupů použít i to profi řešení s extra drahým enkoderem...
Jeho autor se rozhodl postavit výkonný ale přitom levný hobby DC servodriver a záměr se mu zdařil.

EDIT:
Mex původně smázlé info zveřejnil jako poznámku pod čarou v tomto postu: viewtopic.php?f=42&t=33249#p339979
Naposledy upravil(a) Grad dne 14. 11. 2019, 12:32, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „servomotory“