Nastaveni driveru

Dade
Příspěvky: 37
Registrován: 25. 8. 2016, 3:31

3. 6. 2019, 4:28

Zdravim ! Mohol by mi niekto prosim poradit s nastavenim driveru pre nema 23 . ..???.Dik!
nema 23.jpg
Screen Shot 2019-06-03 at 5.19.36 AM.png
Naposledy upravil(a) Dade dne 4. 6. 2019, 3:53, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 789
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

3. 6. 2019, 2:33

Driver je dvou fázový a motor čtyř fázový....což značí jistou nekompatibilitu.
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Mex
Příspěvky: 6039
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

3. 6. 2019, 3:34

Nechtěl jsem původně na tohle vlákno vůbec reagovat, protože když si někdo nezjistí ani základní věci a ani neumí dát pořádný popis a označení, tak takový si žádnou odpověď nezaslouží.
Ale přece jen drobnost - to, co napsal grade065, neber moc vážně.
Dade
Příspěvky: 37
Registrován: 25. 8. 2016, 3:31

4. 6. 2019, 3:49

Mam ho takto zapojeny...len akosi piska.....zdroj mam 24V 10 A..
Přílohy
Screen Shot 2019-06-04 at 4.44.34 AM.png
Screen Shot 2019-06-04 at 4.44.34 AM.png (25.17 KiB) Zobrazeno 889 x
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 789
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

4. 6. 2019, 5:01

Hmm.. nóóóó móóóc pěkný to máš. A jak že to máš teda zapojený???
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5350
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

4. 6. 2019, 6:17

ve výsledku je takřka jedno jak ten driver nastavíš těma malejma přepínačema , ten motor se ti musí podařit roztočit , ale je těžké radit když ani nenapíšeš čím se to snažíš řídit. a jak jsi ten řídící systém nastavil.
Dade
Příspěvky: 37
Registrován: 25. 8. 2016, 3:31

4. 6. 2019, 4:26

software Mach 3... zdroj 24V 10A....tb 6560 5 axis...
Přílohy
1-2-3.jpg
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 789
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

4. 6. 2019, 11:02

Týýýjo :shock: to je moc pěkná modrá deska. A jak jsi krásně popsal jak to máš zapojený to je paráda. Teď už nestojí nic v cestě ti adekvátně poradit. Takže moje rada zní... 17,86.
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2170
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

5. 6. 2019, 5:46

grade065 píše:
4. 6. 2019, 11:02
Týýýjo :shock: to je moc pěkná modrá deska. A jak jsi krásně popsal jak to máš zapojený to je paráda. Teď už nestojí nic v cestě ti adekvátně poradit. Takže moje rada zní... 17,86.
tos poradil uplne ble, spravna odpoved je 42
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 789
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

5. 6. 2019, 6:18

To se velmi mýlíte pane nejsem zlý ani zlomyslný. Byla to první věc co mě napadla když jsem leštil svoje dvě křišťálky takže to prostě musí být pravda. 42 je pouze základní odpověď na otázku života, vesmíru a vůbec. Ta nemá s nastavením driveru a zapojením motoru zhola nic společného, nenech se vysmát....
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
lubbez
Příspěvky: 1305
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2019, 10:39

Pánové jste zlí oba. Dade postupoval jako spousta jiných aktivních CNC prvozkoušitelů. Velkoncem i já mám taky doma modrou čínu. :-) a je opravdu na ho.no.
Není větší blbost, než se nechat nachytat reklamou a koupit tu největší sračku pod sluncem a ještě ke všemu řízenou Machem (a dost pravděpodobně jenom betaverzí zdarma) a k tomu znalosti menší než malé.
Možná je to "politicky nekorektní" říct pravdu na plnou hubu, ale je to tak. O modré desce se toho tady napsalo už fak hodně a nic pozitivního to nebylo. Krom spousty chyb v zapojení nebyla Toshiba 6550 nikdy žádný zázrak. Tady bych doporučoval vyhodit a to tak že hned. O motorech jsi nic nenapsal a ani o případné konstrukci stroje, takže tady si to musíš vymyslet a vyladit sám. Je fakt, žes nahodil hned nejvyšší ligu a to 5 osou desku. Jinak napájení 24V a motory v sériovém zapojení je tak trochu blbost. Aby motor točil, musí dostat proud a co se stane, když mu 2x zvětšíš indukčnost? Proud dvojnásobně klesne!!! Tedy výkon (u krokáče přídržný moment jde do prdel.....) Tady je ta vychcanost číňana, že ti navrhnul to sériové zapojení aby to proudově dala ta toshiba. Co víš o MACHu? Jdou ti tam vůbec impulzy STEP a DIR? Jakou mají šířku? Jestli víš o čem mluvím, tak můžeš pokračovat dál. Kup si 1 nový driver buď toshiba 6600 !!!! ale nesmí to být fake, psalo se tu o nich mnohokrát a dej se do oživování jednotlivých os. Až ti bude vše fungovat, dokup zbylé drivery (mnohem lepší jsou M542, taky za snesitelnou cenu) pořiď si zdroj 36V/7 a víc A a budeš mít už jenom problémy s MACHem. Poud jsi ho dostal od Žluťáka k driverům, tak je to buď demo, nebo stařičký crack. Jo a MACH funguje jenom na některých PC a určitě ne na notebooku. Před koupí MACHa si rozmysli, jestli by nebylo rozumější si koupit od kluků z Gravosu HW interpolátor myslím GVE84 a Armonte a mít po problémech a hlavně podporu na telefon.
Tohle není vyprávění staré dámy, ale reálné zkušenosti z mých začátků a to se elektronikou živím.
Asi největší posun kupředu bylo opuštění MACHa a koupě driverů Leadshine M542. Od té doby nevím, co je to ztráta kroku nebo problémy s rampami .....

Tím samozřejmě nijak neútočím na úspěšné MACHisty. Soft musí být životaschopný, jinak by tu nebyla verze 4. A věřím, že při použití MACH/USB interpolátorů se většina problémů odstraní.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 789
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

5. 6. 2019, 11:10

Fakt tě obdivuji že jsi schopnej sepsat takovej elaborát v podstatě k ničemu. :D Nic ve zlém ale stačilo mu poradit jestli to má zapojené správně tak, jak nám to poslal na třetím obrázku........ :P
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
lubbez
Příspěvky: 1305
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2019, 12:23

Dneska mám intelektuální zatmění a jsem ochotnej proprndat čas i na zbytečnosti.
:-)
Mex
Příspěvky: 6039
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

5. 6. 2019, 3:55

lubbez píše:
5. 6. 2019, 10:39
... Aby motor točil, musí dostat proud a co se stane, když mu 2x zvětšíš indukčnost? Proud dvojnásobně klesne!!! ...
To by byla pravda.
Ale při přechodu paralelní zapojeni -> sériové zapojení indukčnost stoupne ne 2x, ale rovnou 4x. ;-)
lubbez
Příspěvky: 1305
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2019, 8:55

Mex píše:
5. 6. 2019, 3:55
lubbez píše:
5. 6. 2019, 10:39
... Aby motor točil, musí dostat proud a co se stane, když mu 2x zvětšíš indukčnost? Proud dvojnásobně klesne!!! ...
To by byla pravda.
Ale při přechodu paralelní zapojeni -> sériové zapojení indukčnost stoupne ne 2x, ale rovnou 4x. ;-)
Ano máš pravdu, proud stoupne 2x, ale indukčnost bude 4x menší. Příště si dám pozor abych zbytečně neradil a posléze nebyl za vola. :|
Odpovědět

Zpět na „krokové“