DELRIN
polyacetal (POM, DELRIN)
ERTACETAL-C - konštrukcný materiál s výbornou rozmerovou stabillitou. Vyniká minimálnou nasiakavostou. Je vhodný pre výrobu presných súciastok s odolnostou voci hydrolýze, kyselinám a zásadám. Má velmi dobrú obrobitelnost a je predurcený pre potravinársky priemysel vdaka svojej fyziologickej inertnosti.
ERTACETAL-H - vyššia pevnost, tuhost a odolnost voci topeniu
Kto z Vas ma skusenosti s tymto materialom? ake?
Kde sa to da kupit?
Dakujem za informacie
ERTACETAL-C - konštrukcný materiál s výbornou rozmerovou stabillitou. Vyniká minimálnou nasiakavostou. Je vhodný pre výrobu presných súciastok s odolnostou voci hydrolýze, kyselinám a zásadám. Má velmi dobrú obrobitelnost a je predurcený pre potravinársky priemysel vdaka svojej fyziologickej inertnosti.
ERTACETAL-H - vyššia pevnost, tuhost a odolnost voci topeniu
Kto z Vas ma skusenosti s tymto materialom? ake?
Kde sa to da kupit?
Dakujem za informacie
-
Zkus třeba tady tu adresu: http://www.kajmank.cz/ Asi dvakrát jsem tam objednával a vždy dobrá komunikace.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
dělám poměrně hodně s ertacetal-H
kupuju podle toho,kde to zrovna mají protože konkrétně H v tabulích je docela haluz ,běžně seženeš C
epp plast,tribon,VMplast,kajman
konkrétně v kajman jsem poptával tabuli H 12mm před vánoci tak neměli
nakonec jsem musel koupit 16mm abych měl ten určitej materiál ale tu tam taky neměli tak jsem bral v EPP,obtelefonoval jsem skoro celou rep. kde se to dá všude sehnat a fšichni měli skladem jen C.
Berou to "všichni" od nějaké belgické firmy a rozměr tabulí je jasně daný 600x1000
bývají i větší formáty ale ty mne nezajímají beru vždy celou tabuli,uříznou ti to našířku kolik chceš,řez cca páďo
tabule stejné dokonce i se stejnou nálepkou ,cenový rozdíl i dvojnásobný na to bacha
dělám poměrně hodně s ertacetal-H
kupuju podle toho,kde to zrovna mají protože konkrétně H v tabulích je docela haluz ,běžně seženeš C
epp plast,tribon,VMplast,kajman
konkrétně v kajman jsem poptával tabuli H 12mm před vánoci tak neměli
nakonec jsem musel koupit 16mm abych měl ten určitej materiál ale tu tam taky neměli tak jsem bral v EPP,obtelefonoval jsem skoro celou rep. kde se to dá všude sehnat a fšichni měli skladem jen C.
Berou to "všichni" od nějaké belgické firmy a rozměr tabulí je jasně daný 600x1000
bývají i větší formáty ale ty mne nezajímají beru vždy celou tabuli,uříznou ti to našířku kolik chceš,řez cca páďo
tabule stejné dokonce i se stejnou nálepkou ,cenový rozdíl i dvojnásobný na to bacha

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
30mm bohužel nemám
jinak se to obrábí nádherně včetně frézování ,stačí ostrý nástroj
jinak abych tě neuváděl v omyl tak to co jse psal výše platí o ertacetal H v černé barvě,je docela možné,že v naturalu je situace jiná,ale to nemohu posoudit neb jsem ho nikdy v naturalu nepoptával

jinak se to obrábí nádherně včetně frézování ,stačí ostrý nástroj
jinak abych tě neuváděl v omyl tak to co jse psal výše platí o ertacetal H v černé barvě,je docela možné,že v naturalu je situace jiná,ale to nemohu posoudit neb jsem ho nikdy v naturalu nepoptával

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš u toho H problémy s kvalitou povrchu? Mně se někdy u H stává, že je matný až lehounce chlupatý povrch, při tom nástroje jsou v pořádku. U C se mi to nestane nikdy.
Aleš Procháska
Odprodal by mi někdo z vás co s tímhle materiálem děláte, pár kousků(3-6 ks)? Rozměr tl.10-12 mm cca 100x100 mm ?
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo stává se mi to tehdy,když například u broušení ledabyle zaoblím špičku nože nedokonale dokulaťoučkaprochaska píše:Nemáš u toho H problémy s kvalitou povrchu? Mně se někdy u H stává, že je matný až lehounce chlupatý povrch, při tom nástroje jsou v pořádku. U C se mi to nestane nikdy.

takže mě bere jakoby hranka a ne průběžný oblouk,ale už jsem to nějak odchytal a snažím se ten nůž pěkně zalapovat a pak je to chrochtačka

jinak jsem to nevypozoroval,u frézy na plochu mám zaoblené břity ale tam se to zaobluje blbě na mašině

na naturalu to moc vidět nejde,ale na černým jde vidět všechno
AcemanLB: 12mm jsem spotřeboval tabuli před vánocema
teď mám třičtvrtě tabule16mm,černou

tak velký zbytky nemám,v jaký potřebuješ natural nebo černý?
pokud bys chtěl tu 12mm můžu ti to nechat říznout kde beru a poslat ,vycházelo by to z tabule našířku ta má 61,5cm ,100mm pásek
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem dělal z Ertacetalu nějaký kousek, šlo to krásně, ale zklamání bylo, že nástroje, které jsem myslel že mám ostré - téměř nové, tak na tenhle matroš jsou zoufale tupé a zubaté. Zkrátka chce to mít úplně nové nástroje, a vyhrazené jen na plasty. Jakmile s tím hrábnete do duralu nebo nedej bože do železa, tak na plast už to není.
Petr Spáčil
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já mám podobnou zkušenost. Dokonce se stane, že úplně nový nástroj dělá ošklivý povrch - ale nic se neděje, vezmu jiný a tamten si nechám na železo.Krutor píše:Teď jsem dělal z Ertacetalu nějaký kousek, šlo to krásně, ale zklamání bylo, že nástroje, které jsem myslel že mám ostré - téměř nové, tak na tenhle matroš jsou zoufale tupé a zubaté. Zkrátka chce to mít úplně nové nástroje, a vyhrazené jen na plasty. Jakmile s tím hrábnete do duralu nebo nedej bože do železa, tak na plast už to není.
Aleš Procháska
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
potřebuji vyrobit dvojité ozubené kolo z derlinu. Předpokládám, že na menším odsoustružím ozubení a to větší na něj nalisuji. Nevíte čím bych ten spoj mohl ještě slepit dohromady? Nebo to lepit nejde a budu to muset pojistit jinak?
potřebuji vyrobit dvojité ozubené kolo z derlinu. Předpokládám, že na menším odsoustružím ozubení a to větší na něj nalisuji. Nevíte čím bych ten spoj mohl ještě slepit dohromady? Nebo to lepit nejde a budu to muset pojistit jinak?
Tady radí
https://www.lpm.cz/cs/plasty-lepeni
https://www.lpm.cz/cs/plasty-lepeni
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nelze. Existují výjimky, třeba když máš zajištěné výhradně smykové namáhání ("trubka v trubce") a správná lepidla a přípravu povrchu, ale obecně pod pojmem lepení beru něco jako se lepí natupo dřevo nebo plexi a při namáhání praskne mimo spoj a to u Delrinu nezajistíš.
Aleš Procháska