Skript macro

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...
Odpovědět
kimbo
Příspěvky: 13
Registrován: 27. 4. 2019, 9:50

13. 6. 2019, 9:08

Panove potreboval bych napsat macro do mach3 neumim zaplatim za to. Mam neco jako je viz foto prevodovku s vrtaky a rad bych vyvolal vrtak po vrtaku treba T3 M6 a on se automaticky posunul v souradnem systemu tak ze kdyz bych napsal G0 X0 Y0 tak prijede kazdy do stejneho bodu. Ke kazdemu vrtaku vedou extra dva draty a to cele je pod tlakem po sepnuti se vrtak vysune a po rozepnuti se zasune cca o 40mm Z osa se resit nemusi T1-20 by si vzal z tabulky nastroju.

Zatim dik
Přílohy
vrt.jpg
vrt.jpg (5.25 KiB) Zobrazeno 229 x
r4cv
Příspěvky: 1451
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

13. 6. 2019, 9:24

Neviem, ako je to v machu. Neda sa dat do tabulky nastrojov okrem dlzkovej korekcie aj korekcia x,y? Potom len zavolas korekcie G43 h1 a mas nastroj 1 v prac. suradniciach.
kimbo
Příspěvky: 13
Registrován: 27. 4. 2019, 9:50

13. 6. 2019, 9:25

To nevim to neznam :)
Pepa Žhář
Příspěvky: 289
Registrován: 23. 1. 2011, 5:16

14. 6. 2019, 7:52

Ahoj, asi by to neměl být problém , ve scriptu se ke každému číslu nástroje přiřadí příslušný posun souradneho systému a sepnuti patřičného spínače pro nástroj , ale budeš mít dostatek výstupů z desky ?
O víkendu bych na to mohl mrknout, ale pak je to potřeba vyzkoušet přímo na místě u stroje...
Pepa....
kimbo
Příspěvky: 13
Registrován: 27. 4. 2019, 9:50

14. 6. 2019, 7:59

Ahoj to by bylo fantastiky vystupy mam - hw interpolator + 3 oddelovaci desky z cncshopu. :) co budu dluzen?

Zatim dik Kimbo
Pepa Žhář
Příspěvky: 289
Registrován: 23. 1. 2011, 5:16

15. 6. 2019, 11:51

Ahoj , poslal jsem SZ ..
Odpovědět

Zpět na „Mach3“