mesa 7i96

Monteg
Příspěvky: 1339
Registrován: 30. 10. 2006, 5:37
Bydliště: LOUNY

30. 10. 2019, 9:19

Narazil jsem na zajímavou kartu 7i96 je to taková odlehčená 7i76E i cenově :lol:
Máte s ní někdo nějaké zkušenosti? :D

http://store.mesanet.com/index.php?rout ... uct_id=311
Monteg
Příspěvky: 1339
Registrován: 30. 10. 2006, 5:37
Bydliště: LOUNY

2. 11. 2019, 7:07

Hm tak koukám že nikdo nic :?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17399
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2019, 7:49

Vzdyt tam nejsou skoro zadny obecny IO
I na bezne 3osce ti nestacej ty io co jsou na 7i76 nebo 7i77 takze tohle musi byt nedostatecne uplne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Monteg
Příspěvky: 1339
Registrován: 30. 10. 2006, 5:37
Bydliště: LOUNY

2. 11. 2019, 9:45

Pokud dobře koukám :D tak je tam 11 vstupů a 6 výstupů?
Takže si myslím že pro jednoduchý stroj soustruh nebo frézku bez výměny by to stačit mohlo???

Samozřejmě pokud si budeš vymýšlet ATC
3 koncáky na osu apod. tak je to málo
Ale když vemu soustruh 2 koncáky 6 nástroju 1zamknutí hlavy to je 9 vstupu a spínat potřebuješ akorát chlazení?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17399
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2019, 2:36

Delal ted triosku a fakt mi to nestaci
Kde mas rucni kolecko
Kde mas bezpecnost
Start stop
Atd...
Normalni cnc ma cca 50 az 100 vstupu kdyz nesetris
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 6267
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

2. 11. 2019, 5:48

Ta karta nevypadá špatně.
Těch 17 linek je univerzálních, IN nebo OUT. Navíc přes SmartSerial tam případně připojíš nějaký expandér. A pokud máš třeba 3-osu, tak můžeš použít další 4 výstupní linky, původně určené po 4. a 5. osu.

Bude tam ale zase obvyklý problém, že ji u nás nakoupíš (Duži je takový distributor na baterky). Takže individuální dovoz někde zvenku, a tam už to zase díky dopravě tak moc "cenově odlehčené" nebude.

Mně se třeba děsně líbí 7i93, ale opět - buď dovézt přímo od Mesy za dobrou cenu, ale likvidační poštovné. Nebo někde třeba z Portugalska za o dost horší cenu a poštovné jen o trochu méně likvidační.

Takže asi optimálně shromáždit pár zájemců třeba tady na fóru, dovézt od Mesy a šábnout se o poštovné.
Já bych se hlásil jako zájemce o jednu 7i93.
Monteg
Příspěvky: 1339
Registrován: 30. 10. 2006, 5:37
Bydliště: LOUNY

4. 11. 2019, 9:31

O tom jsem psal pokud nechceš 3 koncáky na osu?
A kolečko? předpokládám USB kdo by chtěl dnes :lol: ka s kabelem běhat kolem stroje?
Samozřejmě pokud stavíš stroj pro někoho a ne pro sebe tak to je jiná písnička
To mu pak věřím že těch IO je málo
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17399
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2019, 10:27

Si to poctive spocitej kolik pinu tam na co potrebujes
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1318
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

4. 12. 2019, 8:39

Myslim si ze treba porovnavat LPT port s touto kartou. Potom je to pecka. Ale aj tak mi tam chyba ovladanie vretena.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Mex
Příspěvky: 6267
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

4. 12. 2019, 9:34

Juro píše:
4. 12. 2019, 8:39
Ale aj tak mi tam chyba ovladanie vretena.
Jak to myslíš?
Má to spoustu 5V diferenciálních výstupních signálů, pokud bys měl vřeteno s line-driver vstupem.
Pak to má 6 galvanicky oddělených silových výstupů, kdybys měl vřeteno s 24V signály.
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1318
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

5. 12. 2019, 7:31

Mex píše:
4. 12. 2019, 9:34

Má to spoustu 5V diferenciálních výstupních signálů, pokud bys měl vřeteno s line-driver vstupem.
Vlastne hej, pokial by som mal vreteno servo tak by sa to vrtelo.
Niekde som videl jednoduchy prevodnik z tych 5V dif. vystupov na 0/10V.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17399
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2019, 7:43

nojo ale to tam musis dobastlovt desticky
to uz muzes rovnou koupit velkou mesu
usetris cas a starosti a budes to mit cisteji zapojene
navic dnes lidi zapominaji na brutalni postovne
tj. kazda komponenta je o postovne drazsi
kdyz to pak poctive spocitas vyjde to levneji financne
a to nepocitam casovou investici (to je dnes to nejdrazsi)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 6267
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

5. 12. 2019, 7:55

Nemusíš bastlit nic. Ta desku umí jak diferenciální výstupy na úrovní 5V, tak vysokonapěťové výstupy (12V nebo i 24V).
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17399
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2019, 8:17

a ma i 0-10V???
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 6267
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

5. 12. 2019, 5:04

robokop píše:
5. 12. 2019, 8:17
a ma i 0-10V???
Ne, nemá.
Je to karta z digitálního světa, nikoli z analogového.
Tak pokud už by měnič musel být ovládaný 0-10V, tak to bude znamenat navíc ještě 4 USD za oddělovací kartu z Číny. Jako bonus ta karta bude mít ještě releový výstup, zesilovače na 11 výstupních linkách a nějaké optické vstupy.
"Bastlit" tady znamená propojit pár konektorů.

Nebo to udělat jako velký kluk - připojit měnič po Modbusu. S výhodou zpětné vazby o reálných otáčkách, o okamžitém příkonu atd.
Tedy zůstat v digitálním světě a analogový svět už nechat jen důchodcům. ;-)
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“