CNC dřevo

Odpovědět
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

14. 12. 2019, 9:34

dvoracek.a píše:
13. 12. 2019, 7:25
Michnov píše:
13. 12. 2019, 4:50
tak naštěstí ho netrefilo :D, 400cm už je pořádná osa :)
dík za info...za jeden a půl mega už snad byl ten tříosej Proform...:)
tak už jen cenovka od konečnýho (ta bude nejspíš kolem osmiset co si tak matně pamatuji) a může začít plánovat stavbu,
u který zjistí že to nemá cenu nebo to bude trvat dlouho s nejistým výsledkem
a začne vybírat dovozce číňana nebo hledat odkud si to doveze sám :lol: :lol: :lol: :lol:
a mezitím bude zkoukávat inzerci a třeba se poštěstí a narazí na to co potřebuje

je zajímavý jak to probíhá stejně jako u nás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aaaa, pan je znalec, to jsi mohl napsat rovnou kdyz ty ceny tak znas :D ale ty jsi chtel abych si prosel "koleckem prekvapeni" :roll: povedlo se... :lol: takze cenovka od Konecnyho je neco malo pres 0,7M + DPH bez 4 osy, nicmene p Konecny velmi sympaticky pan - mit vetsi budget, urcite by jsme se domluvili :-)

vcera jsem si vecer nalil sklenku a zamyslel se :wink: a provedu to nasledovne...
1) Koupim nejakou "malou cinu" neco jako tech 6040 (zde ve vlaknu jiz zminenych - videl jsem za 70 i s dph) na ty uplne maly "veci". Myslim, ze to postaci a nez sezenu neco jineho (bazar, stavba) tak mam aspon neco na "prototypovani"
2) budu sledovat bazary zda se neobjevi neco "rozumneho" za "rozumne" penize
3) mam domluvenou schuzku s "typkem" co ozivuje roboty, dela plc a stavba cnc by ho "zajimala" tak treba neco vymyslime :?:
4) pockam rok, oni nejake "korunky" treba pribudou a pak se uvidi (ale je riziko ze taky muzou ubejt :lol: )


mate nekdo nejaky dalsi "point" (napad/navrh)
dvoracek.a
Příspěvky: 92
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

14. 12. 2019, 10:48

dvoracek.a píše:
4. 12. 2019, 10:26
no protože nato není jednoznačná odpověď
v mém případě jsme našli na bazoši (cncrouter )
starší stroj má + v tom že možná člověk ušetří a může mít profi mašinu ale - nemůžeš si zase tak moc diktovat parametry prostě musíš vzít co je a přizpůsobit se tomu

a nové stroje :lol: :lol:
buď objednat z číny sám nebo s někým co už to dělá jako přivýdělek (finančně by si se mohl vejít
nebo čína přes českého prodejce (tam už si myslím že už finance budou na hraně ale spíš stačit nebudou)

a pak čeští výrobci Kone.... nebo comg... a tam už finance stačit nebudou
když jsem je oslovil tak routr 125x400 řekli cca1.6mil

alespoň takhle to bylo před rokem a půl
tak už jsem to psal dříve :lol: :lol: :lol: :lol:
asi si nevěřil tak bylo třeba těch překvapení
my máme jeřábka myslím že tomu říkají delta je na servech má svůj řídící sytem syntec bohužel jen 6ma (3osy )funguje z mého pohledu dobře kousne si i do hliníku (viewtopic.php?f=115&t=30954&hilit=je%C5%99%C3%A1bek)
pořizovací cena cca před 5lety byla cca860+dph
my ho koupily starší za cca 550
je to onálepkovaná čína ale na dřevo stačí v pohodě
atc výměna nástroje je super daj se poskládat celkem dlouhý programy a člověk to nemusí moc hlídat , jediné co mě štve je že výměna je taková ta lišta v zadní části stroje a než vymění nástroj a vrátí se zpět k práci tak to trvá 3/4minuty a to je věčnost když nato člověk jen kouká :lol: :lol: ale mám rychoposuv staženej na 50% (15m/min) na 100 % to hrozně trhá s celým strojem(asi moc velké zrychlení)
byl by lepší takovej ten karusel co si vozí vřeteno sebou
Michnov
Příspěvky: 39
Registrován: 1. 10. 2015, 9:39

16. 12. 2019, 8:09

nom74 píše:
14. 12. 2019, 9:34
dvoracek.a píše:
13. 12. 2019, 7:25
Michnov píše:
13. 12. 2019, 4:50
tak naštěstí ho netrefilo :D, 400cm už je pořádná osa :)
dík za info...za jeden a půl mega už snad byl ten tříosej Proform...:)
tak už jen cenovka od konečnýho (ta bude nejspíš kolem osmiset co si tak matně pamatuji) a může začít plánovat stavbu,
u který zjistí že to nemá cenu nebo to bude trvat dlouho s nejistým výsledkem
a začne vybírat dovozce číňana nebo hledat odkud si to doveze sám :lol: :lol: :lol: :lol:
a mezitím bude zkoukávat inzerci a třeba se poštěstí a narazí na to co potřebuje

je zajímavý jak to probíhá stejně jako u nás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aaaa, pan je znalec, to jsi mohl napsat rovnou kdyz ty ceny tak znas :D ale ty jsi chtel abych si prosel "koleckem prekvapeni" :roll: povedlo se... :lol: takze cenovka od Konecnyho je neco malo pres 0,7M + DPH bez 4 osy, nicmene p Konecny velmi sympaticky pan - mit vetsi budget, urcite by jsme se domluvili :-)

vcera jsem si vecer nalil sklenku a zamyslel se :wink: a provedu to nasledovne...
1) Koupim nejakou "malou cinu" neco jako tech 6040 (zde ve vlaknu jiz zminenych - videl jsem za 70 i s dph) na ty uplne maly "veci". Myslim, ze to postaci a nez sezenu neco jineho (bazar, stavba) tak mam aspon neco na "prototypovani"
2) budu sledovat bazary zda se neobjevi neco "rozumneho" za "rozumne" penize
3) mam domluvenou schuzku s "typkem" co ozivuje roboty, dela plc a stavba cnc by ho "zajimala" tak treba neco vymyslime :?:
4) pockam rok, oni nejake "korunky" treba pribudou a pak se uvidi (ale je riziko ze taky muzou ubejt :lol: )


mate nekdo nejaky dalsi "point" (napad/navrh)
to čumim, že Ti to tak naskákalo...kdysi psal, že řada MX je v základu 260k bez dph...to udělala ta automatická výměna a serva?

ad 3: já už ňákej tejden modeluju svou :D
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

17. 12. 2019, 11:56

naskakalo :roll: Konecny rikal ze snazi tam davat "poradne" komponenty (vrteteno 0.2M) tak to pak rychle naskace... chapu ho, kdyz ma delat servis a ty masiny jedou na 2-3 smeny neni cas "byt hrdinou" :D ja uz se rohodl, koupim tu 8060 (ted si pisu s cinou jestli mi tam muzou dat rovnou vreteno pro automatickou vymenu nastroju) a kdyz ne (tak to vreteno koupim zvlast, holt prijdu o "osmicku") a behem roku postavim to s vysokym Z (teda snad) ...ted se jen rozhoduju jestli to provozovat na machu nebo na tom "linuxu" , s machem jsem chvilku delal a prisel mi ok, ale co si tady procitam vlakna tak jsem plny "rozpaku" :roll: :roll:
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 7288
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2019, 12:03

nom74 píše:
17. 12. 2019, 11:56
(ted si pisu s cinou jestli mi tam muzou dat rovnou vreteno pro automatickou vymenu nastroju) a kdyz ne (tak to vreteno koupim zvlast,
Můžou, a když nebudou chtít změň dodavatele,je jich tam dost.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zz912
Příspěvky: 338
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

29. 2. 2020, 7:58

nom74 píše:
2. 12. 2019, 9:08
nemám žadné tahemství :-D
1)
cnc by mělo sloužit pro výrobu designových prvků od dřevěných úchytek, klik, krabiček, atd... až po strukturální dlaždice (opravdu různorodé modely), takže očekávám od stroje hlavně obrábění v prostoru. Určitě, ale nějaké to "děleni" pro waffle struktury taky připadá v úvahu. Všechno to bude v "kusových" seriíích. Dveře ani nábytek se na tom vyrábět nebudou. Vstup bude vždy G-cod z Rhino/RhinoCam takže na stroji žádné "programovaní" nebude.
Známí si kupovaly stroje od CauCau. Vzhledem ke Tvému zadání bych Ti je i doporučil. Velký benefit této firmy je, že si lze domluvit výrobu vzorových dílů, které od té mašiny očekáváš. Lze si i domluvit stroj na míru. Pak porovnáš vstupní náklady / výrobek a rozhodneš se.
Na druhou stranu nečekej, že to bude Rolls Roys, nebo Ferari. Náš první dojem, když jsme viděli ty stroje byl rozpačitý, ale jelikož zvládly požadované zadání, tak s ohledem na cenu, to vyhráli.
Až Ti přestane stačit, tak to lze prodat jako "sériový" stroj se servisem a už budeš přesně vědět co chceš.

Dále jsou jiné zkušenosti od jiného známého, který si koupil stroj od garážníka a než to rozchodily, tak zničil za pár desítek tisíc materiál na ztrátu kroků v posuvových motorech.

Teď jdu svou cestou a vyrobil jsem stroj na výrobu zmetků. (Taky ztrácím kroky) Mám kliku, že je to jen hračka, která mě neživý. Představa, že by mě to mělo živit a já neměl možnost nikomu zavolat, ať si to opraví, nebo odveze by byla šílená. Defakto jsem rád, že se mi se*e hračka a mám možnost se naučit, jak to udělat pořádně.

Nejsem propagátor firmy CauCau, jen se dělím o zkušenost.
Routru říkám bílá krabička s anténkama.
Ano, opravdu chci zvládnout MESU 7i96.
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

29. 2. 2020, 8:30

Ahoj, děkuji za názor ;-)
nez caucau tak radeji tu 6050. Nakonec jsem se rozhodl nechat postavit cnc v Číně od BlueElephant. Na nový rok zaplatil zálohu... a teď trpělivě čekám :roll: , ale komunikace s příchodem koronaviru začala váznout :?: ...jsem optimista, tak holt to nepřijde na začátku dubna ale někdy později (snad). Až to budu mít, udělám nějaké foto a šoupnu to sem do vlákna :D
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 7288
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

29. 2. 2020, 8:57

nom74 píše:
29. 2. 2020, 8:30
ale komunikace s příchodem koronaviru začala váznout :?: ...jsem optimista, tak holt to nepřijde na začátku dubna ale někdy později (snad)
Vydrž ,ten náš nám v pátek napsal že jim už ,,konečně končí prázdniny "tak v pondělí budem řešit co a jak .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

16. 4. 2020, 12:53

Ahoj, dlouho se nic nedělo, číňan komunikoval velmi sporadicky, pořád dokola - "ozvu se zítra" a když se ozval za 14 dnů tak to byl úspěch :-D ...nicméně prý je "hotovo", čekám ještě na nějaké video, ale vypadá to že se dočkám. Škoda jen že to nebylo před tou "koronakrizí" bylo by na hraní spousta času :-D , tak jsem zvědav jak dlouho to sem z číny půjde ;-) ...až to budu mít v "garáži" napíšu jak jsem spokojený :-)
200413182707186.png
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 7288
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2020, 1:24

nom74 píše:
16. 4. 2020, 12:53
Škoda jen že to nebylo před tou "koronakrizí" bylo by na hraní spousta času :-D
To vědět tak by asi všichni objednávali před rokem :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
drekk
Příspěvky: 335
Registrován: 13. 3. 2012, 2:06

25. 4. 2020, 8:04

na kolik vyjde??
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

26. 4. 2020, 9:50

s dopravou do Prahy (CIF) USD 13 600,-

1200x1200x500mm effective working area;
Chinese 5.5KW ATC Water Cooling Spindle;
Chinese 5.5KW Fuling inverter;
6 pieces Linear Tool Changer;
Taiwan LNC 5800A controller, support 4 axis;
300 diameter rotary device, total 1200mm length;
Chinese Leadshine 750W Hybrid servo motor and drivers;
T-slot and Vacuum Table
Taiwan PMI Linear guide and rails, 25mm
Welded machine structure, heavy duty machine body;
X,Y-helical rack pinion, Z axis with TBI ball screw
High soft shield with copper wire to protect against static electricity, Shanghai Cardiff/German Igus brand
Japan Omron limited switch
Auto tool sensor
Automatic lubrication system
3.0KW double bags dust collector
5.5KW Air Vacuum Pump, double stage, two blower;
1.5KW double bags dust collector with CE certificate;
380V±10%, 3 phase, 50Hz
Extra 6 sets BT30 tool holder, total 9 sets;
Extra 2 set White tool holder
Standard Accessory
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 3191
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

26. 4. 2020, 10:03

Frézovat s upnutím tedy můžeš na ploše 800x1200? Nebo se tam dá dát přes tu 4 osu další upínací deska?
nom74
Příspěvky: 52
Registrován: 27. 11. 2019, 11:20

26. 4. 2020, 10:43

vím já :D viděl jsem zatím jen na obrázku a videu... počkej měsíc (nebo dva) a pak ti můžu "fundovaně" odpovědět :lol:

...nevím jestli přesto půjde dát deska, vlastně mě to ani nenapadlo, že by se takhle dala zvětšit obráběcí plocha :wink: nicméně mělo by to být 1200 x 1200 + ta 4 osa 300 (na tom obrázku to vypadá, že "základní" plocha je obdélník ale není, je to jen optický klam)
Uživatelský avatar
OompaLoompa
Příspěvky: 265
Registrován: 28. 6. 2017, 1:45
Bydliště: Západný Slovakistan

26. 4. 2020, 11:40

No ak tam vzadu je 300 univerzála, tak stol vedla má minimálne 1200 na šírku :wink:

Trochu ma ale mätie to Z-ko s vysadením cca 1m (vozíky → nástrojová hlava) na holej doske bez výstuh :roll:
je k tomu aj sada čínskych štuplov do uší? :lol:

len srandujem - hádam tam soudruzi z P.R.C. neudělali chybu :D
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“