Sice jsem se dlouho zdráhal do této debaty vstoupit, ale když už se to takhle otevřeně řeší, tak jsem pro
zachování stávajícího bazaru.
Líbí se mi na současné podobě fóra, že si najdu nějaké starší vlákno plné informací, tím si doplním mezery ve vědění a zároveň si najdu na bazaru nějakou drobnost, kvůli které bych musel lézt na bazoš a pak se dohadovat o ceně, popř. tahat z majitele fotky a tak dále. Navíc tu platí sympatické pravidlo, že kdo první reaguje tak má přednost.
Jako další plus vidím v tom, že v bazarových vláknech se kolikrát rozjede zajímavá diskuze o dané věci, o jejím použití atd.
Je tu pevné pravidlo udat
cenu a fotografii zboží.
Novou inzerci jsem si prohlídl, a nakonec se tam registrovat nebudu. Chápu, že nový bazar bude mít svoje opodstatnění a své zákazníky, ale jsem pro, aby běželo i místní bazarní vlákno.
Dále je můj skromný názor, že vyřazením inzerce se nezvedne odborná úroveň fóra.
Více mě iritují vlákna typu: Identifikace soustruhu, Co je to za stroj, Pozná někdo? .... Jedna je jich dost, a druhak je jich dost zbytečných, protože dublují nějaké starší vlákno o stejném stroji.
Když se objeví nějaká identifikace, tak mi stačí obvykle google a lathes.co.uk a do 10 minut ten stroj mám. Avšak na to vlákno nereaguji, když jsem to zvládl sám... Hledat na googlu není nějaké know how se kterým je potřeba se dělit. Podotýkám, že jsem PC anti-talent