Základ frézky pro přestavbu

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
Ondžej

12. 7. 2020, 4:42

Zdravím rozhodl jsem se prodat masivní základ frézky smk 25.
Vodící plochy jsou v dobrém stavu a mají kanály pro tlakové mazání olejem a jeho zpětný odvod.
Vřeteno ISO40 je k tomu i rozdělaná hydraulický upínač nástrojů ( T stopka)
Cílem rozebrání bylo přestavět mašinu na linux a serva ale není na to čas. Myslím že přestavba půjde celkem dobře "jen" je potřeba dodělat domky a uložení motorů, šroubů pohon vřetena a tak nějak vše kolem dokola. je k tomu i původní pohon vřetena s převodovkou ale doporučoval bych to spíš hnát přímo.
Tím že je mašina rozebraná můžete alespoň posoudit její stav a parta chlapů ji zvládne naložit po částech do dodávky.
V ceně jsou všechny díly demontované ze stroje případně bych prodal i motor ke vřetenu a měnič co jsem dřív pořídil tady na foru za nákupku.
V případě zájmu je potřeba počítat s osobním odběrem a to v Zábřehu na Moravě .
Cena 35 000Kč
20200712_170246.jpg
Přílohy
20200712_170252.jpg
20200712_170303.jpg
20200712_170336.jpg
20200712_170337.jpg
david.1

13. 7. 2020, 3:20

Další,co zjistil,že tudy cesta nevede.. V dnešní době zkurvit tohle a snažit se z h.. uplést bič,když je kolem mraky ojetých strojů..Nevím,nechápu.
Jen dotaz-díly na dostrojení do původního stavu jsou/šrouby,matky,uložení,převodovky?
Charon
Sponzor fora

13. 7. 2020, 3:27

Jen to bude silena prace poskladat to do puvodniho manualniho stavu, kdyz vidim ty prevodovky...
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
bobik

13. 7. 2020, 4:08

Co by cesta nevedla. CNC frézka se z toho postavit dá. Jde jen o to, co od toho očekáváš.
aleshonsa

13. 7. 2020, 4:42

bobik píše: 13. 7. 2020, 4:08 Co by cesta nevedla. CNC frézka se z toho postavit dá. Jde jen o to, co od toho očekáváš.
Když jsem si svého času dělal odhad na svou FN22, tak jsem dospěl k nějakým 60 000,- CZK. A to jsem ještě nepočítal zakázkové úpravy jak šroubů tak stroje co by byly potřeba, a které bych neměl tenkrát na čem udělat. Nevím kolik Ondřej za tu SMK 25 dal, ale když se to sečte kolem a kolem tak už se dostáváš na cenu hotového bazarového CNC.

No být to za jiné situace, tak bych to klidně vzal a složil to zpět na klasiku. Alespoň bych měl ušetřenou práci s demontáží kvůli čištění a repasi ložisek. Je fakt, že skládat dohromady co jsem nerozebíral a neviděl to v celku, a neudělal si toho fotky, může být „výzva“.
Nicméně teď stejně nemam místo a navíc už sám uvažuju, že než kupovat větší klasickou nástrojářskou frézku tak spíš půjdu do CNC. Třeba loni byla na Bazoš klasická Maho 700 za nějakých 40 000,- a právě z toho důvodu jsem to vypustil.
Ono ani těch peněz teď není mnoho - úprava dílny taky něco stojí ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
RaS

13. 7. 2020, 4:44

dá se cokoliv, jenže když to spočítáš tak se to nevyplatí.. hotovejch cncček se starým mrtvým systémem je dost.. máš tam už šrouby nnohdy pravítka, krytování rychlé vřeteno, výměník nástrojů mazání atd atd... to z tohohle prostě nedostaneš.. a když tak to bude spousty práce a peněz
takhle to musí být za cenu šrotu aby to mělo pro někoho smysl si s tím hrát a nebo to dostavět a nabízet to hotové..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
testone
Sponzor fora

13. 7. 2020, 4:48

prosím prrrrr

já s tímhle zkušenost mám
možná 3 nebo 4 stroje
ta mašina se narodila s TNC135, tj. byla řízená už z fabriky, musela mít pravítka atd
možná jen pravoúhle, ale pořád bude mít šrouby s kvalitním uložením
možná tam byly trapézy, ale místa na kuličkovou matici tam určitě bude dost
asi to mělo jen jeden servomotor a směry se přepínaly spojkami - to je otázka jen vyházet těch pár převodů a na konec každého šroubu přidělat držák se servem
to je mechanicky vše
za mechanickou převodovku ve vřeteni budete rádi až zase bude někdo řešit moment na řezání závitu
mechanicky to bude asi tak o dva řády jinde než 99,9% staveb tady
jestli chcete vidět CNC na kluzném vedení, přijeďte se podívat na Hermle
nezapomeňte, že tohle není přestavba nějaké předválečné pákovky
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Charon
Sponzor fora

13. 7. 2020, 5:00

Jo na stitku to ma za lomitkem, nevsimnul jsem si. Jenze furt plati ze slozit zpatky budik, ktery jsi nerozebiral je porod. Za cenu srotu by to pro nekoho s neomezenym casem byl hezky projekt, az ja zatouzim po cnc urcite se nevydam touhle cestou.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Ondžej

14. 7. 2020, 6:50

Tím že jsem to rozebral alespoň případný kupující uvidí v jakém stavu jsou ty nejdůležitější části stroje a muže se rozhodnout a proměřit jak co udělá než to koupí. Samozřejmě je to časově finančně a náročné ale je to zuhlovanej přesnej základ s vřetenem iso40 a mazacími kanály ( je tam i tlakový čerpadlo na olej ale původně sloužilo primárně k uvolnění upínače nástrojů a uzamykání jednotlivých os) navíc se tam nekladou meze představivosti jelikož je tam i vertikální vřeteno a nebo se dá oddělat upínací stůl a místo něj třeba udělat 4 a 5 osu v podobě kolébky. Je k tomu původní mechanika ale myslím že jediné co má cenu zachovat je matice a šroub na osu Z. Když jsem stroj kupoval tak už jsem nepočítal s tím že by to běželo v původním stavu. Hadice pravítka a td. byly po smrti . Bylo to řízeno jedním motorem a soustavou hřídelí a spojek.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“