hodinky + mag.držák
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nemáte kontakt na nějakýho obchodníka? Potřeboval bych hodinky (úchylkoměr) + magn.držák.
Moc se v tom nevyznám, a potřeboval bych to pro hobby účely na mal.soustruh.
Dobrý den,potraviny píše:Nemáte kontakt na nějakýho obchodníka? Potřeboval bych hodinky (úchylkoměr) + magn.držák.
mohu nabídnout pro hobby účely:
stojanek magneticky-akce (906-201) - 498 s DPH
uchylkoměr (106106) 0-10 / 0,01 - 495 s DPH.
(máme je teď na prodejne po 1ks - jsou tu i jiné typy ale ty jsou dražší - profi)
MJ
ZJP, s.r.o. - tech support
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
www.zjp.cz
[b]Upínací technika BISON
Tvrdokovové nástroje[/b]
Stojánek jsem si opatřil nedávno z http://nastroje.internetshopping.cz/
je s centrálním šroubem, viděl jsem ho u jednoho fachmana a on si ho chválil, že je šikovný.
Prostě jen otočíš tím šroubem a všechny ty 3 klouby "ztuhnou". Hodinky jsem koupil před 14 dny na Aukru, ale tam teď není skoro nic.
Edit: zapoměl jsem dodat, že hodinky tam mají také, jen pod rubrikou Indikátory
je s centrálním šroubem, viděl jsem ho u jednoho fachmana a on si ho chválil, že je šikovný.
Prostě jen otočíš tím šroubem a všechny ty 3 klouby "ztuhnou". Hodinky jsem koupil před 14 dny na Aukru, ale tam teď není skoro nic.
Podělím se o své zkušenosti se stojánkem. Koupil jsem si ten typ s jedním šroubem. Od Promy ten prostřední (nabízejí tři) za 800 korun. Nedá se s tím pracovat. Tím jedním šroubem se stahují dvě zkosené podložky, které tlačí na tyčky. Ty tyčky zase tlačí na kulový kloub. No, ale nedrží to. Nejlépe se to dá vyzkoušet, že se dotáhne stojánek a vynuluje úchylkoměr. Pak se dotek povytahuje a nechá zase dojíždět. Musí ukazovat pořád nulu. Tenhle promáckej to nedokáže. Už po prvé se hne. Nepomůže ho ani více dotáhnout, protože ty podložky jsou měkké a ta tyčka se do nich zaryje. Ten kulový kloub na magnetu je dvoudílný a kulička je našroubovaná a pořád se povoluje.
Takže Promu nebrat. Ale možná do jiných výrobců je to kvalitní. Já si pak koupil klasickej stojánek Kinex na dva šrouby a ten se ani nehne.
Takže Promu nebrat. Ale možná do jiných výrobců je to kvalitní. Já si pak koupil klasickej stojánek Kinex na dva šrouby a ten se ani nehne.
Sběratel strojů :-)
Tak se přiznám, že jsi mne dost vystrašil a okamžitě jsem to běžel vyzkoušet a hned první zkouška ti dala za pravducapumpor píše:Nejlépe se to dá vyzkoušet, že se dotáhne stojánek a vynuluje úchylkoměr. Pak se dotek povytahuje a nechá zase dojíždět. Musí ukazovat pořád nulu. Tenhle promáckej to nedokáže. Už po prvé se hne.

Pak jsem si všimnul, že je povolený nosný šroub, kterým je celý stojánek upevněný do magnetické kostky, po dotažení je už spojení pevné a tvoje zkouška dopadá opakovaně dobře.
Nemusím centrální šroub utahovat nijak "na krev", tak doufám, že to vydrží. Pro porovnání váhy hodinek, zkoušel jsem tam velký Somet 1/0,001, který je poměrně těžký a dotek zvedám bowdenem.
Bohužel nevím, od jakého výrobce ten můj stojánek je, znám jen dodavatele, jak jsem už uvedl předtím.
Jestli se někdo dostanete tuto sobotu na burzu do Chotusic u Čáslavi, tak tam bývají minimálně 2 prodejci všehomožného vercajku. Výhoda je, že si prohlédnete co kupujete a mužete zkusit i smlouvat o ceně 

Sběratel strojů :-)
Tak jsem nakonec objednal toto:Miller píše:Stojánek jsem si opatřil nedávno z http://nastroje.internetshopping.cz/
http://www.internetshopping.cz/eshop.ph ... t_id=10021
http://www.internetshopping.cz/eshop.ph ... ct_id=1011
Jen by mě zajímalo jak se chová ten magnet. Co když to tam nechám přilepený delší dobu, mám obavy aby se mi část stroje nezmagnetizovala a pak přichytávala drobné šponky?

Pamatuju si jak jsme kdysi magnetem magnetizovaly např. šroubováky.
to s tym promackym drziakom potvrdzujem .. tuhe to nijak extra nie je .. resp. zas sme u polotovaru .. dokonc si sam .. t.j. vymenit vsetko "blato" za poriadny material atd atd ..
Zatial promacky drzim v sufliku a pouzivam klasicky kde mam kazdy klb na samostatnom fixovacom elemente ..
Pokial ma niekto skusenost s poriadnym drziakom fixovanym v jednom bode - sem s nim .. (zaujima ma ta najvacsia velkost co predava proma .. SMG-1 alebo aj o klb viac
).
Zatial promacky drzim v sufliku a pouzivam klasicky kde mam kazdy klb na samostatnom fixovacom elemente ..
Pokial ma niekto skusenost s poriadnym drziakom fixovanym v jednom bode - sem s nim .. (zaujima ma ta najvacsia velkost co predava proma .. SMG-1 alebo aj o klb viac

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem tenhle s aretaci v jednom bode po reklamaci (strzenej zavit na jedne z trubicek) jsem ho chvili pouzival a ted jsem rad ze mi ho ukradli koupil jsem si v bazaru klasickej stojanek je o poznani tuzsi a lip se mi s nim pracuje
to neznamena ze by ten system s upinanim v jednom bode byl spatny jen ten vyrobek se nejak nepovedl
to neznamena ze by ten system s upinanim v jednom bode byl spatny jen ten vyrobek se nejak nepovedl
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Co som pozeral, ten magnet sa mi zda maly. Tazko povedat ako to bude drzat no urcite dobre posluzi.potraviny píše:Tak jsem nakonec objednal toto:
http://www.internetshopping.cz/eshop.ph ... t_id=10021
http://www.internetshopping.cz/eshop.ph ... ct_id=1011
...
Ja mam 3 stojany, jeden lacny cinsky tazko pouzitelny, jeden velky Kinex a ten drzi aj na drsnom, neopracovanom boku odliatku lozka - ale je velky a kazdy klb ma samostatnu aretaciu. No napriek varovaniam som si kupil z ebaya aj maly s centralnym aretovanim - klby drzia dostatocne ale magnet uz slabsie (musi byt rovna plocha, na lakovanom vreteniku uz treba hladat miesto) ale aj tak sa da pouzivat a je taky maly sikovny, dobre sa s nim robi.