Při vyšších otáčkách to hvízdalo jako sviňa a chlazení vůbec nepomáhalo. Chci vás poprosit zda nemáte někdo nějakou fintu jak na to. Chci z toho pak vybrousit nůž na vnitřní obrábění.
radeco
Dnes jsem točil radeco z 12mm na 8mm těmito plátky viz foto, a zkoušel jsem různé otáčky a posuv a nejlépe mi to šlo při 160ot/min. při řučním posuvu. Přesto mi to šlo velmi pomalu,
ubíral jsem po desetinách.
Při vyšších otáčkách to hvízdalo jako sviňa a chlazení vůbec nepomáhalo. Chci vás poprosit zda nemáte někdo nějakou fintu jak na to. Chci z toho pak vybrousit nůž na vnitřní obrábění.
Tak to se mi zrovna nechtělo, proto jsem se pustil do stáčení. Navíc u kot.brusky nemám žádný držák, prostě nic jen držet v ruce a to by bylo asi na nic. Myslím, že by z radeca byl pak hnus, už na pohled, při finiši ho pak zbrousím, ale jen břit.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kolega zjevne myslel prumerovou brusku, ze?
Ale poradim figl na toto dostacujici. Chyt radeco do el. rucni vrtacky, zapni vrtacku a tocici se to obrus na brusce. Delal jsem takto kdysi dulciky z ventilu.
Ale poradim figl na toto dostacujici. Chyt radeco do el. rucni vrtacky, zapni vrtacku a tocici se to obrus na brusce. Delal jsem takto kdysi dulciky z ventilu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně soustružit radeko, které samo je určeno k soustružení, nebyl nejlepší nápad 
Toto dělám tak, že místo nože dám přímou brusku (Kress atd.) nebo flexku 115ku a jedu. Pak důkladně opucuj soustruh od pilin!
Toto dělám tak, že místo nože dám přímou brusku (Kress atd.) nebo flexku 115ku a jedu. Pak důkladně opucuj soustruh od pilin!
Petr Spáčil
Na učilišti jsme kdysi protáčeli HSS nástrčný frézy, když už byli z čela obroušený a už by se tam nevešel šroub a to obyčejným nožem na litinu, značení K. Musel na něm být co nejmenší rádius špičky a poměrně malý otáčky. Dost to odcházelo na drážkách pro pero, ale nikdo nikam nespěchal.
A šlo to docela dobře. Ty frézy se krásně sdělali.
A šlo to docela dobře. Ty frézy se krásně sdělali.
Tak jsem si dnes pohrál u kávy a točil jsem o sto šest. Sice pomalu jak jsem psal, ale mám hotovo.
Dokonce kolem 100ot/min s posuvem o šponce (spíš prachu) 0,15mm to šlo nejlíp.
S tou flexou jsem to dělat nechtěl kvůli tomu prachu na liži atd.
S tou flexou jsem to dělat nechtěl kvůli tomu prachu na liži atd.
- Kilovolt
- Sponzor fora
No taky sem si říkal,jestli by nebylo lepší použít ty nože do vyvrtávací hlavy.Já už sem si je objednal-až v lednu přijdou,pořešim upínač a bude
Tady link: http://www.vyrobnistroje.cz/cz/Vyvrtavaci_Noze.aspx
PS:když už stružíš to radeco,nech si na konci rozšíření na břit
PS:když už stružíš to radeco,nech si na konci rozšíření na břit
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Jo ty by šlo za ty prachy, zkusím je taky objednat (12mm) a uvidím.
Považoval jsem radeco za lepší nástroj
Považoval jsem radeco za lepší nástroj
No, nevím za ty peníze to nebude asi žádný zázrak, jak se píše, naletovaný karbid mosazí, jinak bláto. Cena u radeca by byla jistě jinde za sadu. Já už ale taky objednal
, nějakou tu službu udělají.