Čo dnes dali brúsky
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ja ti verim ze ti dela dobre kdyz te druhej chlap verejne ponizuje ale nech si to do specialniho panskeho klubu a sem na forum mi to prosim netahej.
Diky...
Diky...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Na bočné orovnanie mám ja najradšej pákovy orovnavac, ale používame aj tie výsuvné na kľučku.
Keď robím zapichom uhly, tak dám si bežný orovnavac, vytocim brúsny vretennik o požadovaný uhol a orovnam kotúč. Potom vretennik natocim na nulu, a presný uhol potom donastavujem stolom. Takto som robil aj to vreteno na fotke.
BalazKovo.sk
Myslím si že veľa opravárov na to ani nemyslí že poškodia jamky, nerobia zo strojmi len vymieňajú nejaké súčiastky. Lebo tá gulička zo sťahováka tam tak presne pasuje.Ak by robili už len na sústruhu tak by ich napadlo. Nechcem ich obhajovať,len si myslím, že si to ani neuvedomujú.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
pákový orovnávač myslíš něco takovýho?: výsuvný na kličku něco jako tohle?: No a když tedy vytočíš brusný vřeteno na cca potřebný úhel orovnáš, dáš zpět na nulu a pak koriguješ úhel natočením stolu na brusce na přesno, pak už tedy nemáš možnost orovnat diamantem při otupení kotouče?jergus.balaz píše: ↑9. 12. 2022, 6:38Na bočné orovnanie mám ja najradšej pákovy orovnavac, ale používame aj tie výsuvné na kľučku.
Keď robím zapichom uhly, tak dám si bežný orovnavac, vytocim brúsny vretennik o požadovaný uhol a orovnam kotúč. Potom vretennik natocim na nulu, a presný uhol potom donastavujem stolom. Takto som robil aj to vreteno na fotke.
Jak se to pak dělá při hromadné výrobě, když potřebuješ kotouč zase naostřit diamantem?
Použije se ten výsuvný na kličku (co sem dával fotku)a musí se nějak natočit úhel napřesno, aby se sním mohl kotouč orovnat a po orovnání se nezměnil úhel kotouče? To se mě zdá težce nastavitelný...
Nevím sám...
-
- Kontaktovat uživatele:
Áno toto sú tie orovnavace, vyskytujú sa v rôznych veľkostiach a obdobných prevedeniach.
Priznám sa že neviem ako na seriovku. Pokiaľ robíš na magnete alebo v sklucovadle a nemusíš mať na stole koňa, tak máš miesto na orovnavac - všetko nastavis a orovnavac tam necháš. Pokiaľ medzi hrotmi je to horšie - tam nemáš kde nechať uhlovy orovnavac.
BalazKovo.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dokončená asi najhoršia robota čo som kedy robil na bruske na gulato. Hriadele z indukčne kalenej nereze 1.4112 (možno známejšia pod 440B), priemer na celej dĺžke 29.97 +/-0.01, hádzanie 0.02mm. Kvôli tým vyhrubovanym zubom to krutilo ako hada. Bruseny nábeh plus brúsené čelo.
BalazKovo.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: