Prodávat nic nechci, a už vůbec ne "vyměnit" myslím si kvalitní pravítka za nějaký set z číny. Toto odměřování bylo součástí přístroje pro měření nástrojů, tak jsem doufal, že jej třeba někdo doma má a žlutou krabičku pozná.
Podařilo se mi sehnat jakýsi základní francouzský návod a pravítka by se opravdu měly referovat jak jsem si myslel pouze přejetím referenčních značek obou os po zapnutí přístroje. Toto ale nefunguje, resp. někdy se odměřování dostane do jakéhosi zamrzlého mezistavu, někdy začne po chvíli hraní jedna nebo druhá osa na chvíli odměřovat (ale ne obě naráz), je tam zkrátka ještě nějaký další problém. Buď HW (kabely pravítek) nebo SW - na desce je Ni-Cd baterka, která je asi dlouhým stáním po smrti (má 1.8V oproti štítkovým 3.6, když jsem nechal odměřování hodinu zapnuté, dobila se na 2V). Teď je otázka, jestli to může mít vliv na funkci jako takovou nebo jen na pamatování nastavených hodnot, nuly atd. Je to celkem stará škola, jsou tam procesory Zilog 84xx, to mi něco z mládí říká, ale už je to dlouho, co mi všecky elektrokrámy leží v bednách na huře.