Koupil jsem ho tady od Luboše. Stroj byl nefunkční, rozvaděč částečně kuchnutý. Tudíž bude přestavba kompletní, jediné co zůstává původní z elektroniky je vřetenový motor a jeho driver, tedy pokud se to podaří rozchodit.
Stroj jsem po přivezení obral až na litinový základ, očistil a naválečkoval polyuretanem. Šrouby jsem poslal na repas do Kuřimi, ložiska šroubů a vřetene už jsou na cestě. Pohony budou od delty. Nové lineární vedení HIWIN. Řídit to bude Linux CNC s kombinací Mesa karet.

Momentálně jsem ale narazil při montáži nových lineárů na problém. Vozíky jsem oměřoval podle těch předchozích, tj. výška kolejnice+ vozík je stejná jako původní, šířka, umístění děr taky. Jediné co nesedlo je výška viz obrázek níže. Vozík mi dře o referenční hranu. A teď otázka co s tím. Podkládat vedení se mi nechce, protože bych pak musel podkládat i matici, a vlastně ani nevím jak bych takové podložky dělal. Pak mě napadlo ofrézovat spodek vozíku. Stačilo by ubrat 5 desetin. Akorát absolutně netuším jak jsou ty vozíky tvrdé, ani kolik je tam místa. A pak ještě jedna možnost, sundat sloup a snížit ty referenční hrany. Akorát mám strach že pak už tu geometrii nedám dohromady. Sloup je k základně sice přikolíkovaný a přišrubovaný 6 šrouby, ale pořád z toho mám nějak strach. A pak samozřejmě odšrubovat aj základnu od plechového stojanu, opět netuším co to udělá s geometrií...