kompas m 350

forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2010, 8:08

zdravim co myslite zvladne tento stroj skutecne obrabeni hliniku? jak uvadi vyrobce
http://3dcnc.extra.hu/en/kompas-m-350
prochaska
Příspěvky: 5162
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2010, 8:30

Je to zjevně kategorie pro "signmaking", takže na nějaké větší obrábění to nebude, ale když to podle fotek zvládne gravírování do hliníku tak snad nelžou :-) Ale nikdy jsem to neviděl, podle fotek bych měl nějaké výhrady (Z na tyčích), ale doopravdy jediná možnost je to vyzkoušet nebo u někoho vidět v chodu při obrábění, zkontrolovat přesnost, povrch, udělat "kolečkový" test.
Aleš Procháska
kiko01
Příspěvky: 455
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2010, 9:03

nic v zlom ale naozaj za tie peniaze ide postavit aj ovela lepsiu masinku
J0hny
Příspěvky: 505
Registrován: 10. 5. 2008, 1:31

9. 3. 2010, 9:23

V nazve sa pise, ze to je router/engraver. Gravirovanie a obrabanie hliniku je rozdiel.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2010, 2:05

diky o necem pokukuju ale delat se mne to moc nechce pac moc casu ted nemam ..naky vybaveni mam, soustruh frezka .......nevim no shanet lineary atd ..nemam proste cas tady cist vsechno :cry:
J0hny
Příspěvky: 505
Registrován: 10. 5. 2008, 1:31

9. 3. 2010, 3:44

Tak sem ***hodte aspon rozmery, co vsecko to ma zvladat, jak to ma vypadat.... Myslym ze pozadaovane parametre a popis masinky nieje na dlho, mnohi z nas by vedeli postnut link na nieco podobne.
Ale ak to ma byt na obrabanie kovu, az tak vela prispevkov sa nenajde...
Pripadne tu masinku odkukat akurat pouzit masivnejsie konstrukcne prvky (rozhodne nie tenkostenny jäkl , pripadne pevny portal a tak. Mnohokrat tu uz padlo pouzitie brusenych dosiek, a kadecoho, vybavenie mate k disp. staci obetovat par vykendov.
Pre zaciatok si naist cas na ebay alebo ine "zhromazdisko materialu" a zohnat lineary a gul. sruby, casto je tam hotovy celok ako 1 os. Za dobre kolajnice zaplatite na 3 osi okolo 6 tisic, k tomu 12 vozikov 12tisic. Gulickove sruby s matkami cca 9000. Motory fulling + drivery leadshine z cnc shopu vidu na cca 3300+5300, nejaky zdroj k tomu... Ak to ma byt silna, masivna, presna, rychla masinka s velkymi pojazdami, tie ceny budu skor 2nasobne. (predpete lineary, predpete dvojite matky, silnejsie motory a drivre a samozrejme ten zdroj to chce silnejsi)
Edit: ***teda do prislusnej sekcie :wink:
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2010, 7:34

mel bych na mysli delat nejake drobne doplnky na moto ,protoze to delam vse rucne a hlavne napisy a znaky neudelam,rozjezdy tak kolem 300x300x100 by myslim stacilo aby se tam vesla rozeta to bych upresnil ...hodim par fotek zatim diky vsem!
Přílohy
PICT0139.JPG
PICT0058.jpg
PICT0056.JPG
PICT0065.JPG
PICT0035.JPG
PICT0011.JPG
PICT0012.JPG
J0hny
Příspěvky: 505
Registrován: 10. 5. 2008, 1:31

9. 3. 2010, 9:36

Jee, tak to su krasne veci... clovek ktory sa dokaze vyhrat stym, si myslim ze nejake cnccko nebude problem. Ale je tu ten hacik ze nez sa clovek nauci to obsluhovat a kreslit a upravovat Gkod, to zabere asi viac casu.
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
RaS
Příspěvky: 7747
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

9. 3. 2010, 9:58

pokud ti muzu radit ze sve zkusenosti tak si postav stroj sam.. taky delam neco podobneho sice ne na moorky a chtel sjem si proste pro vyrobu koupit stroj abych na nej nemusel sahnout a proste zacit delat.. dal sem za nej podstatne vic nez kolik stoji ten kompas a stejne kam sahnu tam je to odbyty a musim to predelat, kdybych zacal rovnou mel bych to levnejsi a hlavne poradne.. nechci timto rict ze ten kompas je nejaky smejd nikdy jsem to nevidel ale osobne neverim tomu ze tim budes schopen frezovat to co je na fotkach.. urcite ne nejak produktivne protot bych proste zacal od znova na necem co uz umi frezovat v zakladu..
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15667
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 6:09

rozhodne to neni to co potrebujes kdyz uz by jsi to na tom vysudlal tak pocitej ze by jsi jednu soucastku delal treba den a mezitim by ti zahy odeslo vreteno
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Příspěvky: 5162
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 6:28

Nic z těch fotek by na tom IMHO nešlo dělat. Možná ty drážky ve šroubech ale to by bylo tak půl hodiny na jeden...

Skoro to vypadá, že by sis měl postavit vlastní. Pěkně na lineárech, z pořádného kusu železa. To by pak třeba šly dělat hlavy těch šroubů celé - teď je nejspíš objíždíš na šestkrát asi v nějaké děličce stopkovou frézou, podle stop to tipuju na osmičku drážkovačku. Přesně stejným nástrojem by to šlo v rozumném CNC, ale pěkně šestihran se zaoblenými hranami, strojně sražené hrany nahoře i dole... :-)
Aleš Procháska
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 8:10

jj diky za rady zatim.. do neceho bych sel ale moc nevim dle ceho a jake vybirat lineary atd. a kde by jste doporucili nakup komponentu?? tady v cr na ebay nemam pristup
prochaska
Příspěvky: 5162
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 8:23

Lineáry jaký zrovna jsou (často se volí jmenovitá šířka 15 mm), ocelové tlustostěnné jekly každý pořádný dodavatel oceli, broušené desky dodavatelé komponent na formy nebo specialisti na broušené polotovary, tlusté plechy každá firma co má laser nebo plasmu, od všeho je minimálně několik odkazů tady na fóru. I problémy s přihlášením na eBay a placením se tu úspěšně řešily. Já vím, není úplně snadné to tu najít, rozsah fóra je už dost velký, ale dá se to.
Aleš Procháska
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 10:02

:)
forever
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 12. 2009, 5:00
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2010, 10:16

forever píše::)
takze za 1 sehnat lineary srouby atd a pak delat ram?protoze lepsi prizpusobit ram nez tyhle drahy veci ne? a predepnute nebo jake? srouby jake stoupani :? uplne nejradsi bych neco obslehnul nez delat pokusy ale tjj snad to zmaknu z Vasi pomoci
Odpovědět

Zpět na „H1 a jine z www.gravirovanie.sk“