Vrták 6mm s integrovaným sražením
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nemáte někdo tip kde pořídit vrták s integrovaným sražením? průměr 6mm minimálně 3,5D ale delší lepší. Zatím co jsem našel tak mi přijde cenovka trochu mimo.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- ladis.biker
- Kontaktovat uživatele:
U Stimzetu jsi nehledal? Třeba dokáží vyrobit dle tvých požadavků.
www.falcon-racing.cz
Mazak Integrex 100, SQT15M, HTC400, Brother TC225, TopSolid
Zatím nehledal ale můžu zkusit , předpokládal jsem že něco ve standardním sortimentu bude mít smysl, ale dát za vrták skoro 200Eur je nesmysl (franke emuge)
IQ156
IQ156
Dural 7075 cca 6000-10000 děr ročně. Sražení jen abych nemusel srážet v další operaci. Plán je takový že to budu dělat v soustruhu poháněčkama na relativně velkém průměru cca 180-210 mm tedy by srážení srážečem nebylo moc pěkné a mohlo by to drnčet krom toho že by to zbytečně trvalo dlouho. To co jsi poslal bych použil tak max na poličku pro šrouby

IQ156
IQ156
Proto jsem se ptal do čeho a na co to máš. Jinak ty nástavné korunky používám často. Většinou ale s plátkem. Vrták si vysuneš dle potřeby nebo dle odbroušení. Ta korunka většinou vydrží desetinásobek co vrták.
U Vrbovskýho (vrtáky vrbovský) má ale 6,4mm, nebo v kovonástrojích, je to vrták určenej pro průchozí šroub se sražením buď 90, nebo 180st.. s cenou v řádu vyšších stovek.
A v tomto duchu mám všechny odstupňovaný vrtáky. Vrták v rozměru 6mm se sražením běžnej nebude, proto ta cena.
Otázka by byla spíš z jakýho materiálu, a kolik kusů. A potom vzít v úvahu, jestli nevyzkoušet koupit třeba vybrušovaný vrták v průměru pro sražení, a na těch 6mm ho odlehčit.
Stáhnout ho dolů na brusce problém není, to je až s fazetkou, ale tam moje laborování ustalo, neboť se mi podařilo bednu odstupňovaných vrtáků koupit a už jsem se s tím nemusel zabývat.
Bez tý fazetky mi to dělalo problémy s přidíráním, pouhý úhel nestačil.
A v tomto duchu mám všechny odstupňovaný vrtáky. Vrták v rozměru 6mm se sražením běžnej nebude, proto ta cena.
Otázka by byla spíš z jakýho materiálu, a kolik kusů. A potom vzít v úvahu, jestli nevyzkoušet koupit třeba vybrušovaný vrták v průměru pro sražení, a na těch 6mm ho odlehčit.
Stáhnout ho dolů na brusce problém není, to je až s fazetkou, ale tam moje laborování ustalo, neboť se mi podařilo bednu odstupňovaných vrtáků koupit a už jsem se s tím nemusel zabývat.
Bez tý fazetky mi to dělalo problémy s přidíráním, pouhý úhel nestačil.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 3. 1. 2025, 5:54, celkem upraveno 1 x.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Dík, zkusím jim napsat co by přišlo to nechat udělat.
IQ156
IQ156
V tom druhým odkaze klikni na parametry. Měl by být 30 mm - délka řezné části prvního stupně. To by ti mělo vyhovět. Cena si myslím v pohodě.
Mám ty Stimzet. Používám to dost. Ono bylo několik norem. Protože se dělali zahloubení s průchozí dírou /prostrčíš šroub skrz/, dírou pro závit /předvrtání plus sražení/ atd. Mám cca 6 druhů /dle norem/. Pak na olejoznaky, imbusy, na šrouby s válcovou hlavou /větší než imbus/ atd. atd.
Mám ty Stimzet. Používám to dost. Ono bylo několik norem. Protože se dělali zahloubení s průchozí dírou /prostrčíš šroub skrz/, dírou pro závit /předvrtání plus sražení/ atd. Mám cca 6 druhů /dle norem/. Pak na olejoznaky, imbusy, na šrouby s válcovou hlavou /větší než imbus/ atd. atd.
- ladis.biker
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem vzpomněl na tuto firmu, před časem mi dělaly tvarové frézy na zakázku:
https://www.k-tools.cz/index.php?url=cs ... -a-tvarove
https://www.k-tools.cz/index.php?url=cs ... -a-tvarove
www.falcon-racing.cz