kompletni frezka/router

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
OskarB

19. 6. 2010, 6:53

Ahoj, z nedostatku casu bych rad od nekoho koupil doma stavenou frezku/router. Uplne nejlepe kdyby mi ji nekdo postavil na zakazku. Lineary, kulickove srouby, i vreteno a pripadne serva bych si dodal. Rozjezdy priblizne 1000x600x150. Potrebuji kompletne hotovy stroj, na ktery nemusim sahnout a bude pracovat. Tuhost nemusi byt nijak excelentni, bude to na plasty a na drevo. Pokud ma nekdo zajem, kontaktujte mne prosim do posty, poslu vice podrobnosti. Dekuji
Avenger

19. 6. 2010, 8:12

Mrkni taky do sekce prodej, myslím, že tam snad jedna přibližných rozměrů ještě je v nabídce.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 6. 2010, 10:45

Přestože jsem se už kdysi zařekl, že do něčeho takového nikdy nepůjdu, tak v Tvém případě mi něco říká, že mám udělat výjímku. Z Tvé poptávky mám dojem, že to myslíš vážně, a hlavně že se na to díváš reálně.

Přiznávám, že se stavbou strojů nemám velké zkušenosti, v podstatě jsem zatím postavil jen tohle: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=2804 , ale v obrábění se cítím docela silný, a základní principy jsou mi známy, takže spolu bysme to nějak dali dohromady.

Samozřejmě je potřeba se shodnout na přibližných nástinech ceny a termínu. Já si účtuju průměrně 250 Kč/hod. Diskuse nad koncepcí stroje by snad neměla přesáhnout 10 hodin. Samotný návrh stroje na PC by se měl vejít do 50 hodin (2D návrh pouze pro účely výroby mou osobou). Tvorba 3D modelu, budeš-li chtít, cca 30 hodin, a dalších 20 hodin tvorba výkresů, budeš-li je chtít. Já 3D model ani profi výkresy pro výrobu nepotřebuji. Samotná výroba zabere řádově 150-200 hodin, a materiál (předpokládám převážně dural) cca 10 tisíc - předpokládám hmotnost stroje mezi 50-100 kg. Takže suma sumárum se bavíme řádově o nějakých 70 tisících. V ceně samozřejmě nejsou lineární komponenty, kuličkové šrouby, motory, elektronika, elektroinstalace ani SW - to si obstaráš sám. Prostě jen mechanická část.

Pokud jde o termín dokončení, tak když to půjde dobře, tak 3 měsíce, když to půjde špatně, tak do konce tohoto roku. Tím dobře/špatně myslím to, jak moc budu vytížený ostatními zakázkami.

Zdůrazňuji, že všechny uvedené údaje jsou čistě orientační, vše závisí na konkrétních požadavcích na stroj a na vzájemné domluvě. Např. když zákazník nad téměř hotovým návrhem zavrtí hlavou a řekne, že to vlastně chce úplně jinak, tak to s cenou trochu zamává. Takže kladu důraz na dobrou specifikaci zadání.

petr.spacil@krutor.cz
Petr Spáčil
Odpovědět

Zpět na „Nákup“