hyperMILL

CAM software
ZOP
Příspěvky: 5
Registrován: 19. 6. 2010, 12:54

19. 6. 2010, 1:19

Znate nekdo hyperMILL? Co to umi a jake ma u nas zastoupeni?
tomkl
Příspěvky: 115
Registrován: 20. 6. 2008, 10:45

31. 7. 2010, 9:03

No je to zatim v plenkach zastoupeni vim jen o http://hypermill.cz/ z Koprivnice

ale dle prezentace to nevypada spatne da se to kopletne imlementovat do SWorks a nebo maji svuj CAD je lepsi si vzit jejich CAD hlavne kvuli importu dat, SW ma celkem desnej import dat

ma spoustu dobrych operaci jak 3 tak 5 axis
Harry01
Příspěvky: 2
Registrován: 30. 1. 2011, 1:00

30. 1. 2011, 1:50

ZOP píše:Znate nekdo hyperMILL? Co to umi a jake ma u nas zastoupeni?


Nazdar Hypermill je velmi kvalitny program na generovanie 3d modelov je to super program.Z vytvoreneho modelu si dokazes vytvorit program pre iso a haidenhain najlepsie pre velmi zlozite suciastky ako formy atd:O)
rhinov
Příspěvky: 81
Registrován: 21. 4. 2008, 8:05

31. 1. 2011, 7:22

no ale to jde v podstate z jakehokoliv CAM-u...lepe nebo hure:)
Nevim stale mi prijde ze nejvetsim problemem Hypermillu v CR je jeho podpora jinak jako CAM reseni je urcite dobrej
ZOP
Příspěvky: 5
Registrován: 19. 6. 2010, 12:54

31. 1. 2011, 2:37

A kdyz je problem podpora, tak co je na ni problematickeho? Nefunguje? Nebo tomu ti lide nerozumi?
rhinov
Příspěvky: 81
Registrován: 21. 4. 2008, 8:05

31. 1. 2011, 4:48

podle me je obecne na podpore CAM-u dulezite>

1.dostatecne pocetny tym techniku
2.rozsirenost CAM-u
3.umeni jednat se zakaznikem

Prijde mi ze tym techniku je prozatim chudy.
Kolik lidi vlastne v CR Hypermill potazmo produkty od Westcamu podporuji?
Kdyz byl hypermill v nasi vyberovce tak dojem byl vynikajici ale diky podpore jsme zvolily jineho dodavatele.
Tehda nemel v CR zastoupeni vubec ted sice je ale....
Chce to mit par techniku a obchodniku aby byla zajistena nepretrzita podpora i kdyz treba jeden technik je vytizen nejakym dlouhodobym ukolem.
Je nutne "otravovat" potencionalni zakazniky - tzv. penetrovat trh.
S tim souvisi samozrejme bod 2.
Cim vice budu mit instalaci v ramci regionu tim mam vetsi sanci ziskavat neocenitelne zkusenosti s technickymi problemy z ruznych firem.
To je obrovske plus protoze muzu si treba 24 hodin hrat v nejakem typu obrabeni - muzu mit dokonale zvladnuty tutorialy ale prakticke zkusenosti z realnych firem mi to nevynahradi.

No a bod 3.
Tam vychazim z vlastni zkusenosti.
Jsem zvyklej ze me dodavatele spise otravuji.Zde jsem se byl zajimat o posun v hypermillu za 4 roky co jsem ho nevidel.
Po MSV ze se ozvou...no prisel dopis ze dekuji za navstevu a bude me kontaktovat technik s nabidkou prezentace....a nic.
Takze se obavam ze stejne se ke me budou chovat kdyz bych si hypermill poridil?
Proste z meho pohledu tohle jednani nevypada dobre.
ZOP
Příspěvky: 5
Registrován: 19. 6. 2010, 12:54

31. 1. 2011, 5:58

Dik za info,
nemyslim si sice ze otravovat zakazniky, nebo potencionalni zakazniky, je cesta spravnym smerem, ale jak pises, nekomu to vyhovuje.
To mne osobne je naopak hodne neprijemne otravovani ostatnich prodejcu a vubec to nemusi znamenat neco o jejich zkusenostech, ba mozna prave naopak. Jsem zvykly, pokud mam o neco zajem, tak si o to reknu. Ale jak rikam... kazdemu vyhovuje jiny zpusob jednani.

Jmenuji se Zdenek Pop a delam podporu hyperMILLu.
Kdyz jsem dotaz vkladal, chtel jsem vedet, proc je to s vetsinou firem tak "slozite". Za tu dobu se to ale vyjasnilo. Lide proste meli strach z neceho noveho. Rad bych napsal, ze bych se choval stejne, ale nechoval. Delal jsem v jedne firme kde jsme meli vyberove rizeni na CAM a koupili jsme hyperMILL v dobe, kdy tady nebylo vubec zadne zastoupeni. Potom jsme se s firmou nejak "nepohodli" a ja jsem sel delat podporu.
To ze je nas pristup jaksi "vlazny" vychazi z nasi filozofie - nikomu nic nenutit. Pokud firmy nechteji nic zlepsovat, nebo se nekam posunout, tak je do toho nemuze nikdo nutit. Ted nemyslim, ze zlepsovat, nebo posunout se, znamena pouze hyperMILL, proste jakakoliv zmena. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Naopak mame obavy prave z tech zakazniku, ktere bychom do koupe "natlacili". Delaji to temer vsichni ostatni, ale my to delat nebudeme. Radi doporucime konkurencni software, pokud se na dannou technologii hodi lepe.
Jeste se nestalo, ze nekdo projevil zajem a my jsme se mu nevenovali. Je pravda, ze system "natlacit" do koupe asi funguje lepe, ale podle meho nazoru je to jen kratkodobe a funguje u firem, ktere maji sve jmeno. Firma Westcam, zatim nema jmeno nato, aby si to mohla dovolit. A ikdyby mela, jsou to penize zakaznika...... ale to je na dlouho. Muze to byt i tak, ze to co neinvestujeme do "presvedcovani" ,investujeme do podpory. Tym podpory je tak velky, aby bez problemu zvladl pocet funkcnich licenci v republice. Az bude duvod ho rozsirit, radi to udelame. Mimo jine, vhodne osoby hledame neustale.
Co vice k tomu dodat.... je toho moc a myslim, ze od toho toto forum neni...
Pokud mate zajem, radi se zastavime osobne a proberem to nekde u kafe nebo caje.
Presvedcovani ale necekejte. Presvedcit se clovek musi sam :o)

Zdenek Pop
774 447 119
zdenek.pop@westcam.cz

za jakoukoliv konstruktivni kritiku jsem rad samozrejme i zde..... diky
tomkl
Příspěvky: 115
Registrován: 20. 6. 2008, 10:45

31. 1. 2011, 8:02

rhinov píše:
Prijde mi ze tym techniku je prozatim chudy.
jj su to kluci sikovni....
Naposledy upravil(a) tomkl dne 1. 2. 2011, 4:34, celkem upraveno 1 x.
ZOP
Příspěvky: 5
Registrován: 19. 6. 2010, 12:54

31. 1. 2011, 8:09

Kdyz jsem se teda predstavil, tak jestli se teda smim ptat, tak kde nestiha? Neni mi znamo .....
rhinov
Příspěvky: 81
Registrován: 21. 4. 2008, 8:05

6. 2. 2011, 10:53

ja samozrejme mel tucha ze se bude jednat o dotaz prodejce :wink:
Provozuju podobne forum a podobnych dotazu se tam cas od casu par najde a vetsinou nejde o dotazy potencionalnich zakazniku...

Nemyslim si ze "otravovani" potencionalnich zakazniku je v necem spatny.Ozvat se a nabidnout prezentaci je plus.Potencionalni zakaznik ziska povedomi o nejakem tom CAM reseni a treba az nastane cas oslovi nejen ty "zname" ale i toho neznameho se zajimavou prezentaci.
Samozrejme pokud se nejedna o manazersky nakup.

Ja si uvedomuju ze v ramci implementace u zakaznika se narazi na ruzne lidi a ne vzdy se vstricnym chovanim a prave proto si myslim ze nejen technicke reseni ale i tzv. vztahova rovina je dulezita.
nemuzete ocekavat ze vas nekdo bude uhanet o prezentaci...dal bych to nekomentoval
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 18063
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2011, 11:47

ZOP, me se libi ze jsi se prisel zeptat lidi na nazor
i kdyz o ytomhle camu vlastne nic nevim a nemam narok to hodnotit
tak mi to nedalo abych nekomentoval alespon tvuj pristup ze se prijdes zeptat
a tvoji odvahu ze sem prijdes do pro prodejce relativne nehostineho prostredi se svoji kuzi na trh
mnoho zdaru tady na foru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radislav
Příspěvky: 161
Registrován: 16. 7. 2018, 8:26
Bydliště: Mantov

29. 12. 2019, 8:48

Ja jsem se rozhodl po vice jak 7 letem "mazlení" s Tebisem zkusit konkurenci a jeste tenhle rok jsme objednali hyperMILL do sve firmy. Hral jsem si s myslenkama levnejsich CAMu ale jakmile clovek pricichne k high endu tak tam chce zustat.

Tak snad jsem neprohloupil ale byli vstricni a dost. Investice pro zacinajici firmu znacna. :mrgreen:
tisertom
Příspěvky: 2
Registrován: 30. 6. 2020, 3:08

30. 6. 2020, 10:09

Dobrý den, předem se omlouvám za vznesení mého dotazu formou odpovědi, ale nevidím jak přidat nové téma k diskusi. Teď k samotnému problému.

Píši diplomovou práci na téma obrábění lopatkových kol a v praktické části práce je mým úkolem vytvoření NC kódu pro výrobu kompresorového kola. Dosud jsem se s softwarem hyperMILL nikdy dřív nesetkal a tak je pro mne práce v něm docela oříšek. Kdyby tu byl někdo s tímto softwarem seznámen, byl bych velice vděčný za zodpovězení pár mých dotazů. (Ano, od toho je vedoucí práce, ale komunikace s ním je špatná a času moc nezbývá).

Předem děkuji za reakce!
Radislav
Příspěvky: 161
Registrován: 16. 7. 2018, 8:26
Bydliště: Mantov

1. 7. 2020, 7:06

Copak by jsi rád věděl ? Předem upozorňuji ,že nemám bohužel modul pro 5x osé obrábění jelikož mám jenom 3 osou mašinu :mrgreen:

A kdo je tvůj vedoucí práce ?
tisertom
Příspěvky: 2
Registrován: 30. 6. 2020, 3:08

4. 7. 2020, 12:51

Tak už jsem se v hypermillu trochu posunul, ale nastal mi další problém. Hrubovací operaci jsem provedl, ale při tvoření následujících operací (dokončování náboje kola, bodové frézování kola,...) mi program po nastavení parametrů pro definování drah hlásí chybu "cyklus není dokončen" a nevím jak tento problém vyřešit. Zkoušel jsem snad už všechny možné změny v nastavení parametrů, geometrie, ale stále nic. Nemá někdo s tímto problémem zkušenosti? Děkuji!
Odpovědět

Zpět na „CAM“