CO2 Laser z ciny - Software Moshidraw
-
Zdravim,
koupil jsem cinskou laserovou gravirovacku SUNA SA-K2A http://www.suna99.com/product.asp?smtid=1528 ma 50W modry laser.
S laserem nemam zadne skusenosti, byl bych vdecny za vsechny vase rady.
Prvni co me zajima , je lepsi software. Nejlepsi by byl nejaky software kterej podporuje Vectorovou grafiku EPS , SVG a dalsi.
K te gravirovacce je software Moshidraw , ale nejsem s nim moc spokojenej.
Za prvy nemuzu najit nulovou pozici (trefit ji na masine, v masine nejsou zadny pravitka po stranach, v programu take ne ).
Za druhy nefunguje moznost nastaveni vykonu laseru.
Za 3 nepodporuje zadnej vektor jenom BMP obrazky.
Za 4 neumi posouvat Y pozici zpatky nahoru(odgraviruje to , pak musim masinu vypnout a rucne posunou laser zpet nahoru).
Jestli nekdo mate zkusenosti s timto laserem , nebo s timto programem tak mi prosim napiste vase skusenosti , budu moc vdecny za veskere vase rady.
koupil jsem cinskou laserovou gravirovacku SUNA SA-K2A http://www.suna99.com/product.asp?smtid=1528 ma 50W modry laser.
S laserem nemam zadne skusenosti, byl bych vdecny za vsechny vase rady.
Prvni co me zajima , je lepsi software. Nejlepsi by byl nejaky software kterej podporuje Vectorovou grafiku EPS , SVG a dalsi.
K te gravirovacce je software Moshidraw , ale nejsem s nim moc spokojenej.
Za prvy nemuzu najit nulovou pozici (trefit ji na masine, v masine nejsou zadny pravitka po stranach, v programu take ne ).
Za druhy nefunguje moznost nastaveni vykonu laseru.
Za 3 nepodporuje zadnej vektor jenom BMP obrazky.
Za 4 neumi posouvat Y pozici zpatky nahoru(odgraviruje to , pak musim masinu vypnout a rucne posunou laser zpet nahoru).
Jestli nekdo mate zkusenosti s timto laserem , nebo s timto programem tak mi prosim napiste vase skusenosti , budu moc vdecny za veskere vase rady.
Obavam se, ze tady bude kazda rada draha. Problem nastavovani vykonu neni v softweru, ale v driveru v laseru. Tyto levne lasery ho umoznuji pouze tim potenciometrem rucne. Vectorovy softwere je treba LaserCut 5.1 nebo 5.3. Ale je k nemu potreba HW klic. Pripadne zkusit Mach. Ale i tak zadny software nepodporuje svg ani eps, ale jen a pouze dxf. Nulova pozice se chyta koncovymi spinaci, nevim jestli je ale tento levny stroj ma. Mozna by pro vas nebylo od veci precist nejake diskuze na www.cnczone.com v sekci Laser, hodnekrat se tam rozebiraly upravy techto levnych laseru a nespokojencu je tam skutecne mnoho - a neni divu, stroj je opravdu levny a oproti drazsim, byt cinskym, bratrickum toho moc neumi 

-
- Kontaktovat uživatele:
Niektore lasery sa spravaju ako tlaciarne. To znamena, ze sa po instalacii driverov sa zobrazia ako dalsia tlaciaren v PC a nastavenia vykonu, rychlosti a dalsich parametrov sa robi podobne ako pri nastavovani paramtrov tlaciarne. Ne pridalo sa u Vas rovnako?
Existuje od stroja nejaky manual aspon v anglictine?
Mam obavy, ze jedina pomoc bude vymenit elektroniku za nieco, co bude fungovat. Existuju tzv standalone controllery, ktorych cena ale zacina niekde od 500-600 EUR.
Na druhej strane za to dostanete plnohodnotnu riadiacu jednotku schopnu riadit 3 osi (motory), predohrev trubice, PWM trubice a okrem dalsich veci ho dokazete pripojit USB kablom, alebo precitat job z USB kluca.
Existuje od stroja nejaky manual aspon v anglictine?
Mam obavy, ze jedina pomoc bude vymenit elektroniku za nieco, co bude fungovat. Existuju tzv standalone controllery, ktorych cena ale zacina niekde od 500-600 EUR.
Na druhej strane za to dostanete plnohodnotnu riadiacu jednotku schopnu riadit 3 osi (motory), predohrev trubice, PWM trubice a okrem dalsich veci ho dokazete pripojit USB kablom, alebo precitat job z USB kluca.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
-
Kontrolery , myslite elektroniku, to by slo , klidne bych i za ten kontroler dal tech 600 euro , ale obavam se abych nemusel pak jeste k tomu kontroleru kupovat software za dalsich 1000 euro
To uz by bylo lepsi ten laser prodat a koupit nakej lepsi

Naposledy upravil(a) tomas-sylt dne 10. 12. 2010, 10:04, celkem upraveno 2 x.
-
Tohle neni jako tiskarna , manual k tomu laseru neni ale pouze manual k tomu moshidrawu.
http://www.cnc-laser-cutter.com/softsm/ ... Manual.pdf
http://www.cnc-laser-cutter.com/softsm/ ... Manual.pdf
-
Ja jsem narazil na jeden program menuje se to Engravelab, a umi to skoro vsechny formaty.OskarB píše: Ale i tak zadny software nepodporuje svg ani eps, ale jen a pouze dxf.
http://cadlink.com/products/engraveLab/
-
- Kontaktovat uživatele:
Software, ktory je vyvijany priamo pre dany controller je v pripade kupy riadiacej elektroniky zhruba 200 EUR.
Po instalacii je mozne pouzivat priamo vystup napriklad z Corelu alebo z Autocadu. Inak je nutne urobit export dat do .plt, alebo ineho formatu, ktory je podporovany.
Po instalacii je mozne pouzivat priamo vystup napriklad z Corelu alebo z Autocadu. Inak je nutne urobit export dat do .plt, alebo ineho formatu, ktory je podporovany.
-
Diky za info,
nevis nejaky obchod cesky , nebo nemecky kde by se to dalo sehnat ?
Jeste jedna vec me zajima , zalezi jaka je vzdalenost gravirovaciho materialu od laseru ?
A nevite jak u tehle tech cinskejch laseru nastavit vykon pro dany material ?
Ten laser mi pripada jako ala pokus, nechtel bych znicit 20 kylo materialu jen na testy.
nevis nejaky obchod cesky , nebo nemecky kde by se to dalo sehnat ?
Jeste jedna vec me zajima , zalezi jaka je vzdalenost gravirovaciho materialu od laseru ?
A nevite jak u tehle tech cinskejch laseru nastavit vykon pro dany material ?
Ten laser mi pripada jako ala pokus, nechtel bych znicit 20 kylo materialu jen na testy.
Tim softwarem jsem myslel ten Lasercut. Ten umi skutecne jen DXF.
Vzdalenost materialu od laseru je zasadni vec! Paprsek ja zaostren posledni cockou na urcitou vzdalenost a v te musi byt material, pokud je jinde tak je paprsek sirsi a stopa po nem taky a samozrejme vykon na plochu je mensi. Jakou ohniskovou vzdalenost mas netusim, je to napsane v manualu (nejcasteji je to 59 nebo 50 mm, pripadne si to zmer), stejne tak i to nastavovani vykonu, to je, jak uz jsem rekl, v tvem pripade mozne jen tim potenciometrem na pristroji. Opravdu si napred precti ten manual, odpovi ti na dost otazek. Prekvapuje mne, ze je nekdo schopen koupit stroj, aniz by mel elementarni znalosti toho co umi. Ja vim, je to levne, tyhle JCUTy se daji koupit kolem 1000 dolaru, bohuzel uz jsem jich par videl a cena odpovida kvalite a pouziti. Pardon za uprimnost.
Vzdalenost materialu od laseru je zasadni vec! Paprsek ja zaostren posledni cockou na urcitou vzdalenost a v te musi byt material, pokud je jinde tak je paprsek sirsi a stopa po nem taky a samozrejme vykon na plochu je mensi. Jakou ohniskovou vzdalenost mas netusim, je to napsane v manualu (nejcasteji je to 59 nebo 50 mm, pripadne si to zmer), stejne tak i to nastavovani vykonu, to je, jak uz jsem rekl, v tvem pripade mozne jen tim potenciometrem na pristroji. Opravdu si napred precti ten manual, odpovi ti na dost otazek. Prekvapuje mne, ze je nekdo schopen koupit stroj, aniz by mel elementarni znalosti toho co umi. Ja vim, je to levne, tyhle JCUTy se daji koupit kolem 1000 dolaru, bohuzel uz jsem jich par videl a cena odpovida kvalite a pouziti. Pardon za uprimnost.
-
Problem je ze manual je anglicky, ja anglicky neumim , pouze nemecky.
Jinak mam rezaci ploter a ten fakci v pohode , myslel jsem ze to bude na obdobne bazy.
Informace v cestine o co2 laserech nejsou skoro zadne, nebo vubec zadne.
Ale nikdy neni nic, na co bych neprisel. Takze v tom nevidim problem.
S tim plotrem jsem mel ze zacatku taky problemy a jak to trosku pochopim, tak uz to jde samo.
Chce to jen ziskat par informaci, udelat par testu a je to lepsi jak manual.
Jinak mam rezaci ploter a ten fakci v pohode , myslel jsem ze to bude na obdobne bazy.
Informace v cestine o co2 laserech nejsou skoro zadne, nebo vubec zadne.
Ale nikdy neni nic, na co bych neprisel. Takze v tom nevidim problem.
S tim plotrem jsem mel ze zacatku taky problemy a jak to trosku pochopim, tak uz to jde samo.
Chce to jen ziskat par informaci, udelat par testu a je to lepsi jak manual.
-
- Kontaktovat uživatele:
Podla toho manualu, ktory si sem pridal, naozaj neexistuje ziadne nastavenie nuloveho bodu, iba moznost volby, ci bude X0/Y0 vlavo, vpravo, vstrede, atd.
Laser, ktory si zakupil je vyhradne gravirovaci, takze sa s vyskou (hrubkou) gravirovaneho predmetu sa musis vojst do maleho intervalu v mm, maximalne 1 cm (mozno viac, ale to uz je alchymia). Nemoznost nastavenia rychlosti a vykonu lasera naozaj obmedzuje iba na vyrobu peciatok, na co je primarne tento stroj urceny. Ale kedze uz je doma, najrozumnejsia bude naozaj vymena tej elektroniky, ktora ti umozni so strojom aj nieco urobit. Vyzera to tak, ze kupujes stroje na reklamu, kde budes potrebovat nastavovat aj roznu vysku gravirovanych predmetov, takze aj prerabka mechaniky ta pravdepodobne neminie.
Keby bolo na mne, vyhodil by som ten stol ktory je vo vnutri, do spodneho plechu by som flexou vyrezal dieru, polozil by som to cele na zvarany ram a pod tym by som vymyslel nejaky zdvihaci stol (mechanicky, elektricky - scheiß egal!) Takto ziskas s relativne malymi nakladmi a relativne nevelkou namahou stroj, ktory uz budes moct pouzit a nieco vdaka nemu aj zarobit.
No a potom si pravdepodobne kupis normalny stroj, ktory toto vsetko bude mat od zaciatku a stoji pouhych 7000 ojro a viac. : )
P.S. Neviem, kde sa to da kupit v Nemecku, ani v Cesku. Ak by to mohlo byt aj zo Slovenska, skus SZ.
Laser, ktory si zakupil je vyhradne gravirovaci, takze sa s vyskou (hrubkou) gravirovaneho predmetu sa musis vojst do maleho intervalu v mm, maximalne 1 cm (mozno viac, ale to uz je alchymia). Nemoznost nastavenia rychlosti a vykonu lasera naozaj obmedzuje iba na vyrobu peciatok, na co je primarne tento stroj urceny. Ale kedze uz je doma, najrozumnejsia bude naozaj vymena tej elektroniky, ktora ti umozni so strojom aj nieco urobit. Vyzera to tak, ze kupujes stroje na reklamu, kde budes potrebovat nastavovat aj roznu vysku gravirovanych predmetov, takze aj prerabka mechaniky ta pravdepodobne neminie.
Keby bolo na mne, vyhodil by som ten stol ktory je vo vnutri, do spodneho plechu by som flexou vyrezal dieru, polozil by som to cele na zvarany ram a pod tym by som vymyslel nejaky zdvihaci stol (mechanicky, elektricky - scheiß egal!) Takto ziskas s relativne malymi nakladmi a relativne nevelkou namahou stroj, ktory uz budes moct pouzit a nieco vdaka nemu aj zarobit.
No a potom si pravdepodobne kupis normalny stroj, ktory toto vsetko bude mat od zaciatku a stoji pouhych 7000 ojro a viac. : )
P.S. Neviem, kde sa to da kupit v Nemecku, ani v Cesku. Ak by to mohlo byt aj zo Slovenska, skus SZ.
-
Diky za informace,
neco jsem nasel . Co rikate na tohle ?
http://www.lightobject.com/Commerical-D ... -P321.aspx
neco jsem nasel . Co rikate na tohle ?
http://www.lightobject.com/Commerical-D ... -P321.aspx
-
- Kontaktovat uživatele:
JJ, to je presne ono! Len pozor, je to len predajca, nie vyrobca...
-
Taky mam z toho strach to kupovat , od nich. Hledal jsem primo vyrobce ale nic sem nenasel. Vas nenapada nejaky vyrobce. Nejlepsi by byla nejaka nemecka firma.
pokud vím tak uživatel martinP má podobný laser a nakonce použil kontroler H2 a ninos tak se ho na to zkus zeptat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz