Tak tohle může být snad jen v našem státu

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Mad_BOXs

8. 3. 2011, 3:16

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=693306" onclick="window.open(this.href);return false;

Bez dalšího komentáře............
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 3. 2011, 3:33

takze okradenyho daj do lochu a verejneho cinitele usvedceneho z brani uplatku (coz je podlemne to same co velezrada) omilostnej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Miller
Sponzor fora

8. 3. 2011, 4:40

Paragraf 1 odst. 1 zákona č.1/2011Sb O Nejvyšším soudu České republiky:

Pochybovat o duševní způsobilosti ať již jednotlivých členů nebo celého Nejvyššího soudu ČR je tretné s jednotnou sazbou 25 let.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 3. 2011, 5:47

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 3. 2011, 8:28

Nějakej nápad jak to zrealizovat? :mrgreen:
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Max
Kontaktovat uživatele:

8. 3. 2011, 9:11

Že by strach o vlastní kejhák? :D
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2011, 5:49

http://www.youtube.com/watch?v=CtzQDant ... =player_em" onclick="window.open(this.href);return false;

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
PetrNC
Sponzor fora

9. 3. 2011, 7:00

Už to "upgradovali" .......

http://www.novinky.cz/domaci/227366-vra ... -soud.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pajda

9. 3. 2011, 7:31

Oni to ti naši kulišáci z US možná nakonec dají dohromady, tak jak tuto situaci jednoznačně popisuje zákon a jak už mimochodem i jejich předchůdci už byla dávno správně vyložená. Tj. toto své "zjednodušeného vysvětlení" ještě přeformulují na:

"Zjednodušeně řečeno, nelze usmrtit zloděje, který prchá z místa činu !bez zcizeného majetku!, protože to již není obrana majetku, ale pomsta. Za takovýto čin pak hrozí okradenému trestní stíhání pro vraždu a ne pro zabití".

Protože ta jejich formulace "a v krádeži již nepokračuje" mi přijde hodně vágní, i když tím pravděpodobně myslí totéž.

Samozřejmě pokud zloděj prchá i s ukradeným majetkem, tak je zcela zřejmé, že útok na majetek stále trvá a tedy lze aplikovat paragraf o Nutné obraně.
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2011, 7:40

Takže až někoho zabiju, tak na něj hodím mojí peněženku :lol:
pajda

9. 3. 2011, 7:52

Tak v tomto případě s "hozenou peněženkou" :wink: se budeš muset obhájit ze znění § 29 tr.zákoníku - Nutná obrana:

"čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku."

doporučuji nahlédnout sem: http://www.mujglock.com/nutna-obrana.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tj. budeš mít problém vysvětlit onu přiměřenost obrany vůči útoku. Jelikož z jakéhosi důvodu "spravedlnost" v ČR podobné případy posuzuje tak, že zdraví a život mají vždy vyšší cenu než majetek, ikdyž v zákoně je mezi obranou těchto tří pojmů rovnost.
Petr Bratřík

10. 3. 2011, 7:11

pajda píše: ..... Samozřejmě pokud zloděj prchá i s ukradeným majetkem, tak je zcela zřejmé, že útok na majetek stále trvá a tedy lze aplikovat paragraf o Nutné obraně.
No, tak tohle radši dát pozor, to bych v žádném případě nedoporučoval. Když prchá, a něco si nese nebo veze, tak už je to přeci jeho. A když na ty něj zaútočíš, tak jsi ho přeci ty loupežně přepadl, ne?
Možná se pletu, ale takhle mi ty zákony dneska v tom našem státečku připadaj.
Martinhora

10. 3. 2011, 7:48

Mě když vykradli barák měl jsem štěstí, že je chytli. I převážnou část věcí jsem nakonec (po roce) dostal zpátky. ALE musel jsem doložit, že jsou opravdu moje (fotky,účty atd) a nakonec mě vyšetřovatel dorazil tím, když mi řekl, že musel za nimi jet do věznice aby mu podepsali, že mi ty věci můžou vrátit. Tahle senkruvna ve který žijem už dávno státem není ..... :|
RaS

10. 3. 2011, 8:10

Martinhora píše:Mě když vykradli barák měl jsem štěstí, že je chytli. I převážnou část věcí jsem nakonec (po roce) dostal zpátky. ALE musel jsem doložit, že jsou opravdu moje (fotky,účty atd) a nakonec mě vyšetřovatel dorazil tím, když mi řekl, že musel za nimi jet do věznice aby mu podepsali, že mi ty věci můžou vrátit. Tahle senkruvna ve který žijem už dávno státem není ..... :|
otazkou je jestli je to stesti... me treba nejakej idiot ocesal medeny okapy seslapal je a odnesl asi do sberu.. kdyz si predstavim ze by ho nekdo chytl a ja z nej mel vymahat skodu X let bezuspesne.. tak si rikam ze lepsi ze ho nechytli a pojistovna zaplatila skodu celou a bez kecu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pavelk

10. 3. 2011, 8:43

jj, nekdy to muze byt i vyhra. me kdysi v praze ukradli auto a nastesti se nic nenaslo. bylo to totiz chvili pred tim, nez jsem se odstehoval na par let do zamori, takze jsem se nemusel "obtezovat" s prodejem :lol: respektive, kupujicim tehdy byla vlastne pojistovna.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“