Kcam4
Skúšal som ho. Pri malých rýchlostiach je krokovanie v poriadku. Má veľmi dobré a jednoduché ovládanie. Problém je asi jediný, že aj pri zakúpení plnej verzie nedokáže spracovať rozsiahlejšie súbory.
Jančo
Jančo
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám dotaz týkající se KCamu.
Při ovládání H jedničky tímto softem se motory točí ale každou vteřinu se jakoby na zlomek vteřiny zastaví. Zbůsobuje to škubání jednotlivých os.
Nikde jsem neobjevil žádné nastavení šířky znaků step a dir. Nemůže to mít nějakou souvislost? A narazil jsem tam na jakési nastavení časování a nevím co s tím. Když na to klepnu tak se objeví okno se čtyřmi parametry a po klepnutí na ok tam jen přeskakují čísla a nic.
Při ovládání H jedničky tímto softem se motory točí ale každou vteřinu se jakoby na zlomek vteřiny zastaví. Zbůsobuje to škubání jednotlivých os.
Nikde jsem neobjevil žádné nastavení šířky znaků step a dir. Nemůže to mít nějakou souvislost? A narazil jsem tam na jakési nastavení časování a nevím co s tím. Když na to klepnu tak se objeví okno se čtyřmi parametry a po klepnutí na ok tam jen přeskakují čísla a nic.
magi: nastavuje to jakousi casovou konstantu dle procesoru.....pokud pouzivas avtivir a podobne rezidenty, tak to vypni, lze to provozovat jen bez nich....pak by se cukani melo stratit....vlastne nestiha procesor, ktery je nekdy zatizen a nekdy ne (napr. Avast je na to borec.....pak se stava nepouzitelny)
co se tyce vysvetleni kolem Kcam4, tak to je popsano anglicky na kellyware.....
co se tyce vysvetleni kolem Kcam4, tak to je popsano anglicky na kellyware.....
Prichy
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec. Uz jsem na to přišel. Měl jsem moc pomalej procesor. P1 na 200 MHz. Teď to mám na notebooku a běží to dobře i když zatížení CPU během frézování je stabilně 100%. Chtěl jsem to nainstalovat na takovou starou plečku protože na noťasovi mám Mach a KCam mi tam nešel spustit. Asi se nějak pobily drivery. KCam mám plnou verzi od kamoše a chtěl jsem zkusit frézovat grafiku čítající asi 15000 řádků. Mach mám jen free verzi
. Mám postavenej takovej malej dřevěnej model. Do budoucna mě zajímá plasma a řízení velké frézy FA3U. Jsem zatím teprve na začátku ve fázi pokusů.

Zdravim všetkých,
Som začiatočník s cnc. Mohol by mi niekto poradiť ako nastaviť KCam4 a ho spojazdniť. Je možné s ním pracovať simulačne bez cnc stroja len s PC a prípadne s kontrolou potru LPT pomocou led diod. Mám stiahnutú demo verziu a pracujem pod Win.98.
Vďaka
Ivan
Som začiatočník s cnc. Mohol by mi niekto poradiť ako nastaviť KCam4 a ho spojazdniť. Je možné s ním pracovať simulačne bez cnc stroja len s PC a prípadne s kontrolou potru LPT pomocou led diod. Mám stiahnutú demo verziu a pracujem pod Win.98.
Vďaka
Ivan
ano lze snim pracovat simulacne je potreba nastavit porty v setup port setup a naintalovat soubor TDL port io potom spustit program najet si na VIEW dale cnc control a sipkama pohybovat osama a v VIEW se take da otevri paralel port io displai a sledovat co se deje dalsi nastaveni se provadi v table setup to jest pocet kroku na mm rychlosti a dalsi
Ďakujem, vyskúšam.
Mne sa zatial podarilo v 2D nakreslný obdlžnik v autocad,dfx pomocou BOcnvV2 prviesť na HPGL.plt a tento v CKam načítať, vytvoriť g-kod a cez View-cnc control v automatickom režime simultárne odrobiť.
Teraz bádam na 3D, tu by som tiež potreboval poradiť.
Mne sa zatial podarilo v 2D nakreslný obdlžnik v autocad,dfx pomocou BOcnvV2 prviesť na HPGL.plt a tento v CKam načítať, vytvoriť g-kod a cez View-cnc control v automatickom režime simultárne odrobiť.
Teraz bádam na 3D, tu by som tiež potreboval poradiť.
kcam umi naimportovat i primo dxf a plt a autocad umi vyexportovat i primo do plt coz se mi osvedcilo víc nebot v dxf jsou kruhove obekty dosti hranate! ja ho pouzivam na gravírování takze s 3D nemam prilis zkusenosti
vytvorite si pozadovany obrazec a date exportovat do -vyberete plt a potvdite !v kcam date import hpgl a podle toho jak mate nastaveny setup tak se to prevede samo nebo date convert a muzete jet v nastaveni table setup nastavite hloubku rezu! stahnul jsem si verzi 4017 ktera podporuje i 4 ose frzovani ! demo je primo na jejich strankach