Pekný večer
hľadám na moju mašinku primárne určenú na frézovanie /gravírovanie plastov/plexi motory a celkom sa mi pozdávajú od Microcon 2,7 Nm SX23-2727 cena je teraz v akcii 870 Kč bez DPH, čo si myslite bude to stačiť na moju mašinku, pojazdy 900x600x150mm a či by na riadenie bol vhodný drive M542 a na aké napätie by sa mohli pripojiť.
Vďaka
http://www.microcon.cz/pdf2011/13-19.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
vhodnosť SX23-2727 na moju mašinku
Ahoj Jakube,
mam presne tyhle motory na sve frezce, je cela z hliniku, vaha osy Z je 4.5Kg, pojizdny stul v ose X a osa Y okolo 20Kg (mam tam lineary).
Spolehlive rychlosti na nizkem napeti 24V a cinske desce: X a Y:1200mm/min z:800mm/min.
Ale jestli je chces kvuli nizkemu proudu k te cinske desce, tak nedoporucuji. I bez zateze se mi ztraci kroky pri brzdeni nebo rozjezdu motoru. Je to zpusobeno bud deskou nebo pocitacem. Uspesne jsem ji reklamoval kvuli teto chybe na ose X, ted po reklamaci se tato chyba, sice v mensi mire, projevuje na ose y.
Takze jsem koupil drivery z cncshopu M542 a o vikendu je budu zapojovat.
Zdravi
Patron
mam presne tyhle motory na sve frezce, je cela z hliniku, vaha osy Z je 4.5Kg, pojizdny stul v ose X a osa Y okolo 20Kg (mam tam lineary).
Spolehlive rychlosti na nizkem napeti 24V a cinske desce: X a Y:1200mm/min z:800mm/min.
Ale jestli je chces kvuli nizkemu proudu k te cinske desce, tak nedoporucuji. I bez zateze se mi ztraci kroky pri brzdeni nebo rozjezdu motoru. Je to zpusobeno bud deskou nebo pocitacem. Uspesne jsem ji reklamoval kvuli teto chybe na ose X, ted po reklamaci se tato chyba, sice v mensi mire, projevuje na ose y.
Takze jsem koupil drivery z cncshopu M542 a o vikendu je budu zapojovat.
Zdravi
Patron
Ahoj Jakube,
mensi zmena, mam motory SX23-1428. Oni maji 2.8Nm a staci jim polovicni proud. Tvuj stroj v pohode utahnou. Mam je ted prepojene na tech M542 driverech a zadny problem se ztracenim kroku. Zapojeni paralerni a 2,84A. Mam je na 24V protoze mam hezky prumyslovy zdroj s 20A zateze, ale ty drivery zvladnou az 50V napajeci napeti, takze jestli budes zdroj kupovat, vybirej blizko te horni hranice.
Zatim hoj.
mensi zmena, mam motory SX23-1428. Oni maji 2.8Nm a staci jim polovicni proud. Tvuj stroj v pohode utahnou. Mam je ted prepojene na tech M542 driverech a zadny problem se ztracenim kroku. Zapojeni paralerni a 2,84A. Mam je na 24V protoze mam hezky prumyslovy zdroj s 20A zateze, ale ty drivery zvladnou az 50V napajeci napeti, takze jestli budes zdroj kupovat, vybirej blizko te horni hranice.
Zatim hoj.
Zdravím, jestli se mohu připojit. KM SX 1428 má podstatně větší indukčnost = ve výsledku při vyšších frekvencích podstatně nižší sílu než u klasického 2727. Mám a provozuji na frézkách M542 a sx2727 a mohu říci, že při spojení přímo na šroub přes pružnou spojku, je maximální frekvence kolem 3,5 - 4kHz tj. 3500-4000kroků/s a při mikrokrokování 800kr/ot a maximální proud driveru a napětí 45VDC. Nechalo by se z tohoto motoru vytáhnout ještě více, ale bylo by nutné spojit cívky paralelně (snížit indukčnost), ale to vyžaduje větší proud, což tento modul už nedá. Závěrem jsou za tu cenu dobré i s tím driverem (M542). Zatím
jakub199 píše:To si ma potešil na X a Y dam tie SX23-2727 a na Z SX23-1428 zdroj idem kupovať, aký silný cca. treba ? 36V AC (po usmernení okolo 50V) 13,5A bude stačiť ? zapojenie chcem 4A do série. Ďakujem
Jestli si dobre vzpominam, tak M542 jsou dost citlivy na horni mezni hodnotu napeti. Pred delsi dobou sem neco na tomhle driveru testoval s prumyslovym spinanym zdrojem 50V a obcas mi driver zahlasil overvoltage a presel do chyby. Stacilo odpojit pripojit, ale aby si s tim pak nemel problem. 36V AC bych rekl ze je presne ta hranice.jakub199 píše:Ahoj
Ďakujem za odpoveď, určite tam budu M542, tak si počkám na odozvu, koľkými A a V ich chceš kŕmiť? Tak počkám si na tvoju spätnú väzbu.
Pekný deň
Martin