Regulátor Kress 1050 FME
Mám takový možná hloupý nápad. Otáčky vřetene se nastavují potenciometrem. Tento potenciometr má na krajních vývodech napětí 5V. Otáčenim potenciometru se mění napětí na středním vývodu a to od 0 do +5V. V nule jsou otáčky nejnižší, na 5V nejvyšší. Nabízí se myšlenka přerušit střední vývod a otáčky řídit z Mach3 pomocí PWM s jednoduchým RC integračním členem a optoizolátorem. Třeba se toho někdo zdatnější tady ujme...
znovu si dovolím otevřít tohle staré téma a zeptám se... Jak jsi odloupal ten modrý "sajrajt". Nechce se mi zničit tu plastovou vanicku, ale odloupat tu pryskyřici by se hodilo. Zatím to odsraňuji dremelkou, ale to vypadá na dlouho
)

IMHO to KRESS podceňuje, protože triak na 600W neutáhne vřeteno, které má 900W. Ale možná je to úmysl, protože new-reg stojí cca 35 Eu.
Ložiska jsem osadil nově, ale ten sajrajt z regu se fakt špatně odloupává. Ubírám to po kouskách, ale IMHO je v pr.... ten triak.
A nechci dobít ten zbytek
Ložiska jsem osadil nově, ale ten sajrajt z regu se fakt špatně odloupává. Ubírám to po kouskách, ale IMHO je v pr.... ten triak.
- Zdenek Valter
Já vím je to už dlouho ale nedá mi to, jak jsi poznal, že je ten Triak na 600W ?Hades píše:IMHO to KRESS podceňuje, protože triak na 600W neutáhne vřeteno, které má 900W. Ale možná je to úmysl, protože new-reg stojí cca 35 Eu.
Naposledy upravil(a) Zdenek Valter dne 27. 1. 2014, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Kilovolt
- Sponzor fora
U triaku se udává max provozní napětí a proud - těch 600 bude asi napětí,proto ta myšlenka s 600W triakem a 900W motorem je poněkud mimo. Vzhledem k indukční zátěži bych do toho reglu narouboval něco s trochu více volty 

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
třeba http://www.cnc-plus.de/Fraesmotoren---Z ... 1b4953b57c" onclick="window.open(this.href);return false;
jen koukám, že podrařili
jen koukám, že podrařili

- Zdenek Valter
Jak to ? Vždyť v počátku je přeci návod jak regulátor odstrojit (oloupat hmotu ve které je regulátor zalitfletout píše:Dekuju, no jo, to se neda nic delat...

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován