Prevod fotografie na free programech?
Zdravim
Zkousel jsem par programu na prevod cernobile fotografie na 3D objekt.
tak napr. http://www.ba-bautzen.de/~geisel/bmp2iges.htm
bohuzel vetsina techto programku je napsana tak, ze potrebuji velmi velkou pamet na zpracovani fotografie s vetsim rozlisenim a vetsnou se stane, ze "dojde pamet".
Jake mate zkusenosti a "potkali" jste nejaky lepsti programek??
Zkousel jsem par programu na prevod cernobile fotografie na 3D objekt.
tak napr. http://www.ba-bautzen.de/~geisel/bmp2iges.htm
bohuzel vetsina techto programku je napsana tak, ze potrebuji velmi velkou pamet na zpracovani fotografie s vetsim rozlisenim a vetsnou se stane, ze "dojde pamet".
Jake mate zkusenosti a "potkali" jste nejaky lepsti programek??
Prichy
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem viděl program nebo snad plugin či filtr do nějakého programu který uměl z fotografie vygenerovat vektorovou grafiku podobnou ocelorytině. Pustil jsem to z hlavy ale teď bych to potřeboval a zaboha si nemůžu vzpomenout kde jsem to viděl. Neporadíte?
Aleš Procháska
Nejlepsi je Rhinoart plugin do Rhina.Pouzitelny je i ArtCam od Delcam.
Jinak je mraky dalsiho SW,ale to jsem nezkousel.
Jinak je mraky dalsiho SW,ale to jsem nezkousel.
Istotne viem že corel vie o - trace -ovať bitmapy, vie to aj adobe ilustrator, ale to su take velke subory, ze silne pochybujem, že by boli použitelné.prochaska píše:Kdysi jsem viděl program nebo snad plugin či filtr do nějakého programu který uměl z fotografie vygenerovat vektorovou grafiku podobnou ocelorytině. Pustil jsem to z hlavy ale teď bych to potřeboval a zaboha si nemůžu vzpomenout kde jsem to viděl. Neporadíte?
Vo fotošope je jedna funkcia na upravu bitmapy a vola sa to basreliéf. skus sa pohrat s tymv vyzera to ako rytina. najdeš to filtr/skica/basreliéf. ale je to len bitmapa.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz tu je rec o corelu
zkousel jsem vyexportovat z corelu jinak hladke krivky do dxf a jeste neceho a vzdy to nahradil primkami a uz to nebylo hladke
u malych veci to bylo jedno - nebylo to patrne
ale u radiusu cca 8cm uz to bylo sakra videt
nevi nekdo co s tim
zkousel jsem vyexportovat z corelu jinak hladke krivky do dxf a jeste neceho a vzdy to nahradil primkami a uz to nebylo hladke
nevi nekdo co s tim
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz se da format Autocad 2000 nebo vyssi tak to udela do krivek. Vyzkouseno na Corelu 12. Autocad nemam po ruce takze nevim jestli se to da importovat.robokop píše:kdyz tu je rec o corelu
nevi nekdo co s tim
Aleš Procháska
Skus to exportnut z korelu do suboru plt tj. klasicke hpgl ale slo mi to aj z dfx a krivky su v poriadkuhladné ale len jednoduche tvary, zlozitejsie neviem, mozno nastavenie pri exporterobokop píše:kdyz tu je rec o corelu
nevi nekdo co s tim