THC na plazmu

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
canbus
Příspěvky: 87
Registrován: 5. 2. 2012, 6:29

30. 3. 2012, 5:36

Zdravím . Zháňam THC na plazmový portál. Viete mi poradiť kde to kúpim ? Najradšej z SR , alebo ČR. Začínam z plazmou a budem rád každej rade od ľudí ktorí plazmu prevádzkujú. Ďakujem.
Uživatelský avatar
Airm@n64
Příspěvky: 326
Registrován: 15. 2. 2011, 3:58
Bydliště: Ostrava

30. 3. 2012, 6:31

Taky by mě to zajímalo.
cybertronic
Příspěvky: 61
Registrován: 18. 3. 2009, 3:00
Bydliště: Svatobořice-Mistřín
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2012, 3:34

canbus píše:Zdravím . Zháňam THC na plazmový portál. Viete mi poradiť kde to kúpim ? Najradšej z SR , alebo ČR. Začínam z plazmou a budem rád každej rade od ľudí ktorí plazmu prevádzkujú. Ďakujem.
Zdravím, THC budu mít za chvíli vlastní i s automatickým nastavením výšky před zahájením propalu. Kontaktujte mě na email info@cybertronic-labs.cz
Pepa.cz
Příspěvky: 275
Registrován: 31. 1. 2007, 5:44
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2012, 8:02

Tak jsem dnes zkoušel pálit z 3 plechu a bez THC to nejde, ale možná bude řešení udělat pod rošt vanu z vodou ona ta voda možná zabrání prohýbání plechu. Mam řídicí systém od Gravosu a na armot THC asi není. Tak poraďte, Děkuji
Pepa.cz
Příspěvky: 275
Registrován: 31. 1. 2007, 5:44
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2012, 1:15

Třeba se pletu s tou vodou
michal40
Příspěvky: 51
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

10. 11. 2012, 6:04

P1070001.JPG
P1010881.JPG
Zdravim trojka plech by se v kratších délkách řezu neměla kroutit,spíš bude špatné nastavení výkonu plasmy,já používám na trojku plech 33A a 1mm trysku posuv 0,8 a dají se natom pálit i poměrně detajlní vzory.To THC je nutný když se pálej úzký dlouhý pruhy to se to pak vlní.Možná by pomohlo dát pár můstků do výkresu.
canbus
Příspěvky: 87
Registrován: 5. 2. 2012, 6:29

18. 11. 2012, 6:41

Zdravím. Tak presne toto THC Proma som kúpil. Som v štádiu kedy THC oživujem na SmoothStepper . Predpokladám , že tú osu Z najprv oživím v režime TEST ,ale zatiaľ sa mi akosi nedarí . Viete niekto poradiť čoho sa mám vyvarovať ?
Používam reťazec : Mach3 masku Plazma - interpolátor USB SmoothStepper - pohony servodrivery a THC Proma.
Ďalšia otazka ,je nutné okrem THC zaradiť do systému ešte aj dotykový snímač osy Z reálnej polohy plechu pred každým prepalom ?

Ďakujem , moc si vážim toto fórum a šikovných ľudí tu.

Canbus
michal40
Příspěvky: 51
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2012, 8:19

Zdravím ten símač na Z je poměrně dost důležitej řídí výšku propalu od které se odvijí kvalita děr a v neposlední řadě životnost spotřebních dílů.
canbus
Příspěvky: 87
Registrován: 5. 2. 2012, 6:29

18. 11. 2012, 9:50

michal40 píše:Zdravím ten símač na Z je poměrně dost důležitej řídí výšku propalu od které se odvijí kvalita děr a v neposlední řadě životnost spotřebních dílů.
To verím , že ten dotykový snímač osy Z je dôležitý na kvalitu prepalu . Ten slúži iba na pilotný prepal predpokladám . Ale to isto na zvlnený plech nestačí pri ďalšom pokračovaní v páliacom procese . Alebo sa mýlim ?
Používate na tom CNC aj THC pre dokonalé kopírovanie nerovností povrchu plechu ?
michal40
Příspěvky: 51
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

18. 11. 2012, 10:15

Pálit zvlněný plech bez THC je v podstatě nemožné ,plasma je hodně náchilná na výšku hořáku nad materiálem ,pokud nefunguje správně THC kvalita řezu je taková všelijaká.Ještě k té výšce propalu ,THC začíná fungovat až po cca 20mm řezu a při řezání menších děr je právě důležitý správný nastavení výšky propalu.
canbus
Příspěvky: 87
Registrován: 5. 2. 2012, 6:29

19. 11. 2012, 8:23

michal40 píše:Pálit zvlněný plech bez THC je v podstatě nemožné ,plasma je hodně náchilná na výšku hořáku nad materiálem ,pokud nefunguje správně THC kvalita řezu je taková všelijaká.Ještě k té výšce propalu ,THC začíná fungovat až po cca 20mm řezu a při řezání menších děr je právě důležitý správný nastavení výšky propalu.
Podľa návodu THC začína regulovať až za krátky čas aký si nadstavím na elektronike THC po pilotnom prepale. Neviem kde robím chybu , ale zatiaľ mi to nefunguje ani v TEST simuačnom móde. Pritom test mod na THC spustím , ten riadne beží, potom spustím nejaký projekt v maske plasma Mach3 . Všetko sa riadne hýbe dokonca aj osa Z sa zahĺbi podľa nadstavenia (tu by mal nastať styčný kontakt + offset a následne pepal) , ale potom už mi tá os Z nepláva UP/DOWN podľa napäťovej odchýlky z nadstavenej Hysterézie.

Verím , že na to prídem. Ale ak má niekto v tomto skúsenosť , prosím o radu. Ušetril by som tak kopu času. Budem vďačný každej rade.
michal40
Příspěvky: 51
Registrován: 8. 5. 2010, 10:39
Bydliště: Brandýs nad Labem
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2012, 7:41

Jen takovej blbej dotaz ,je zapálenej oblouk přitom skoušení? Bez toho THC nefunguje.Jinak sem dám odkaz na výborný forum ve státech je tam spousta informací o pálení ,jinak doufám že mě nikdo neukamenuje jestly to tady už někde je. http://www.plasmaspider.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Pepa.cz
Příspěvky: 275
Registrován: 31. 1. 2007, 5:44
Bydliště: Příbram
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2012, 8:11

Tak THC nepotřebuji koupil jsem novou plazmu(Thermal Dynamics) oblouk se zapálí nad materiálem a není žádný problém.
canbus
Příspěvky: 87
Registrován: 5. 2. 2012, 6:29

1. 12. 2012, 5:49

Pepa.cz píše:Tak THC nepotřebuji koupil jsem novou plazmu(Thermal Dynamics) oblouk se zapálí nad materiálem a není žádný problém.
A ako páliš ak je plech zvlnený , alebo sa vlní pri pálení ?
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“