Je to tak, mašina se moc nenadřela, ale tady se holt stala chyba. Spíš to vidim na zavaření a obrobení. Nad plocháčem jsem taky špekuloval. Ještě uvidim.
Obrážečky
mne sa raz stalo že som nezaistil vertikálny posun vyklápacej hlavy. /mám starý stroj/ spustil som stoj a išiel som robiť niečo iné. každým rázom sa nôž posúval viac a viac do materiálu až dovtedy keď som už bral skoro centimetrovú šponu. našťastie materiál bol vo zveráku uchytený tak že, že pohyb noža a čeľuste zveráka boli rovnobežne . aká sila to musela byť, keď som sa vrátil obrobok na zemi, obrážačka volne beží. Ku..a , hneď som zastavil stroj, nič nezlomené , našťastie.
Keby som mal obrobok chytený tak, že nôž tlačí obrobok do čeľustí zveráka, pravdepodobne dopadnem ako Zhýňa + vylomené zuby na veľkom kolese.
Keby som mal obrobok chytený tak, že nôž tlačí obrobok do čeľustí zveráka, pravdepodobne dopadnem ako Zhýňa + vylomené zuby na veľkom kolese.
Jak snad, to musí být tutovka. Nešlo to přefrezovat a přišroubovat tam ze zhora příložku 

sv18ra, KSU250, 2N118, SH-700A, FA3AU, tos 1U, gh450, R5, FN40, HJ8, WKV63
-
Ahoj chlapi. Tak mě se dneska uvolnil nůž a opřel do obrobku... Rána a hotovo. TOS MS200
Chlapi nevíte kde sehnat? A nebo se mám rovnou pustit do výroby? Jaký materiál by jste použili? Děkuji za odpovědi. (Zlomené je to na tři díly... celá rybina a horní uložení stavěcího šroubu)

-
Děkuji za tip. Prosím mohl by jsi napsat nějaký přesnější typ materiálu, případně odkaz třeba na konkrétní na www.unibar.cz? S litinou jsem ještě nikdy nedělal, tak jsem v tom ještě cucák

Jo na Unibaru kupuju.
Jakost EN GLJ 250 nebo 300 // moc na tom nezáleží //. Tyhle litiny mají jemnější strukturu nežli ty původní odlitky. Najdi si vhodný obdélníkový profil. Počítej s tím, že by jsi měl vrchní 3 mm odebrat // pod tou šlupkou nemá ta litina zaručené vlastnosti //.
Jakost EN GLJ 250 nebo 300 // moc na tom nezáleží //. Tyhle litiny mají jemnější strukturu nežli ty původní odlitky. Najdi si vhodný obdélníkový profil. Počítej s tím, že by jsi měl vrchní 3 mm odebrat // pod tou šlupkou nemá ta litina zaručené vlastnosti //.