Nevítaný host do domu.

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
potraviny
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2012, 3:24

Jsem jistě další, kdo měl nevítaného hosta v dílně. :( :( :(
Nechal jsem microventiaci u okna 130cm x 40cm a navštívil mě během noci nevítaný host a pobral elektrické ruční nářadí. Okno vycvalk z bočních zábrany ventilačky a protáhl se dovnitř, hajzl jeden. :( :( :(
Dal jsem tam zatím zábrany (řetízky), ale přeci je už pozdě.
Přílohy
okno.jpg
garulus
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2012, 4:01

Mne pri revízii elektriky v pivniciach paneláku tiež niekto spravil revíziu naradia a škoda vtedy asi za 20000Sk, takže viem ako sa cítiš :(
milda87
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2012, 4:35

No jo,každej se nějak musí živit.... :?

Mě vybrali před 14 dni montážní dodávku....Tak se taky hlásím do party... :(
potraviny
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2012, 5:14

Věřím, že to dělají pořád jen a ti samí stejní naši spoluobčané. Jsem ze severu čech z Mostu tak asi nebudete dlouho dumat kdo to byl. Škoda u mě též cca 20tis. a jsem pořádně nasranej. Omlouvám se za ten výraz ale jinak to fakt nejde. Jen ho chytit za koule, a už by se nerozmnožil. Volat poldy, tak mi ještě napaří diskriminaci, že toho bylo málo.
Jen tak pro zasmání: Jednou asi 5 - 6 let zpátky jsme chytili s kámošem onoho občana jak nám bral rádio z dodávky a tak jsme ho čapli, vrazili do dodávky a odvezli jsme ho na Horu sv.Kateřiny cca 25km od Mostu v zimě při -10stC a tam jsme ho pustili,vzali jsme mu boty, které jsme cestou hodili do příkopu. Jak to tehdá dopadlo fakt nevím ale zasmáli jsem se :D Haldy sněhu tam je od podzima do jara a jako stopaře ho jistě nikdo nevzal.
lubos
Sponzor fora

23. 9. 2012, 6:39

potraviny píše:Věřím, že to dělají pořád jen a ti samí stejní naši spoluobčané. Jsem ze severu čech z Mostu tak asi nebudete dlouho dumat kdo to byl. Škoda u mě též cca 20tis. a jsem pořádně nasranej. Omlouvám se za ten výraz ale jinak to fakt nejde. Jen ho chytit za koule, a už by se nerozmnožil. Volat poldy, tak mi ještě napaří diskriminaci, že toho bylo málo.
Jen tak pro zasmání: Jednou asi 5 - 6 let zpátky jsme chytili s kámošem onoho občana jak nám bral rádio z dodávky a tak jsme ho čapli, vrazili do dodávky a odvezli jsme ho na Horu sv.Kateřiny cca 25km od Mostu v zimě při -10stC a tam jsme ho pustili,vzali jsme mu boty, které jsme cestou hodili do příkopu. Jak to tehdá dopadlo fakt nevím ale zasmáli jsem se :D Haldy sněhu tam je od podzima do jara a jako stopaře ho jistě nikdo nevzal.
No vidíš, kdybys to tak udělal dnes, tak jsi na Nově jak jsi chudáka spoluobčana co se chtěl jen ohřát takhle vyvezl pryč a ještě bys dostal nějaký ten rok ubytování zdarma :D
To já mám taky pěkný zážitek s autorádiem. Zaparkuju si kousek vedle Václaváku a když se vracím ze zábavy, cca 11 hodin večer koukám že mi ze zadních dveří koukají něčí nohy. Doběhnu tam a vidím spoluobčana jak mi ze zadníchch sedaček krade rádio tak aby ho čidla nahoře nevzala. Přivřel jsem mu dveře a on chtěl zdrhnout z druhé strany, tam už by kámoš tak musel vylézt u mě. Chytíl jsem ho do kleští , kámoš mi pak pomohl a váleli jsem se po zemi než dojeli policajti. Nu po chvilce tam byli. Postavili si ho pěkně ke zdi a jestli má u sebe zbraně, prý že ne no tak šáhli do jedné kapsi, tam boxer, a nějaký železo. Tak hned jednu dostal. Další otázka jestli má u sebe drogy , tak že ne no a z další kapsy vytáhli něco ( asi perník) no zase dostal nakládačku. Ten maník byl vyfetlej a měli jsme dva co dělat aby jsme ho udrželi. U soudu byl asi o hlavu větší a jelikož byl v podmínce tak šel na 2 roky šmejd. To je ale asi vyjímka většinou jim to projde pokud na ně neupadne při kradení železa hala.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2012, 12:07

Na jedno okradení vzpomínám poměrně zvesela. Měl jsem v autě obrovskou krabici od docela drahé tiskárny -- plnou starého papíru. Ale novou, pěkně zalepenou a příšerně těžkou. Nechal jsem ji tam přes noc. Druhý den tam už nebyla, ale zloděj odvedl čistou práci, auto nepoškozené. Tak jsem se jen smál co mu asi řekli v bazaru, když jim prodával "fungl novou tiskárnu", kterou tam v potu tváře dovlekl :D A mně ušetřil práci s cestou ke kontejneru :D
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2012, 9:12

Tak já se taky hlásím do klubu, cca 10 let nazpět (2x aku vrtačka, 2x ele. vrtačka, pokosová ele. pila, hoblík taky ele., frézka na dřevo za skoro 10k, 2x excentrická bruska a nějaký píč...ny) volal jsem PČR, dojeli asi za 12hod., nejprve mě ten technik z kriminálky zprcal proč tam mám obyč fab zámek, že to prý otevře děcko, pak to nafotil. Z obvoďákem jsem sepsal škodu, která byla podle lístků co jsem to kupoval cca 50k, podle něj to byly bezcenné krámy za max. 20, v podstatě mě to bylo jedno, protože stejně jsem nevěřil, že by se něco našlo, doporučil mě abych chodil po bazarech,. Po měsíci mě došla klasika, že se to odkládá, ale aspoň mají čárku :wink:
Sralo mě to asi 4 roky.............. :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2012, 11:38

Tak to se hlásím do klubu taky ....

Mě vybrali dílnu 2x, poprvé zhruba před sedmi lety a podruhé loni touto dobou. Před těmi 7 lety se mi tam pokoušeli dostat přes garážová vrata (o rozměrech zhruba hangáru, kde parkují Gripeny :D :D ) - rozlámali mi zámek, ale vrata nepřekonali, protože jsem měl z druhé strany navařená dvě oka a v nich zámek z tvrzené oceli - takže to neodehnul. Ale totálně mě přechcali tak, že se mi tam ve finále probourali plechovou střechou. Byli to nějaký vypatlaný křížený polomorgoši, protože skutečné cenné věci nechali bez povšimnutí, ale vybrali všechny baumaxácké sračky a ruční nářadí - a bohužel i přípravky na výrobu (ty jsem pak za tři týdny našel na blízkém smeťáku zničené). Přesto byla škoda zhruba 25000 a na zničených dveřích a střeše dalších 30000. Ovšem nejhorší na tom bylo, že jsme měli dělat větší zakázku, na které jsem se měl zahojit z dluhů. Ta zakázka padla (zničené přípravky + čas věnovaný na opravy a shánění nového vybavení) - a když jsem sečetl všechny následné škody, tak mi to dalo něco kolen 150000. A navíc jsem tehdy neměl na placení, takže jsem postupně spadl do třech exekucí ...... prostě srandy kopec. Hrabal jsem se z toho tři roky. Samozřejmě policajti je nechytli.

Druhá návštěva byla někdy v této době loni - a dostal se mi tam zase těmi vraty - které tentokrát vyhnul u země. Zase vybrali věci asi za 18000 + zaměstnancovi tam šlohli 4 kola s letními gumami. Takže opět klasické kolečko - nahlášení policajtům a opravy škod (ty tntokrát nebyly tak velké) + poklidného odložení celé záležitosti do zapomění. Ovšem jaké bylo moje překvapení koncem roku, kdy mě policajti volali, že tu partičku chytli a zabavili jim všechny nakradené věci (byla toho plná hodně velká garáž), a mezi nimi jsem našel většinu toho, co mi vybrali...

Je sice fakt, že mám jednu z dílen na klidném zastrčeném místě, kde nikoho neruším a kde neruší nikdo mě, ale občas to mívá i svá negativa.

P.S. Ten zloděj se jmenuje Pavel Cina, bydlí v Jihlavě - a je to křížený polomorgoš, totálně vypatlaný od chlastu a od drog - dokonalá troska co nic nemá. Takže nějaká náhrada škody nepřipadá v úvahu a jediný způsob jak se na něm zahojit by byl naložit ho do sudu a spustit z mostu do Vranovské přehrady. Ale to je hromada práce, která navíc není patřičně honorovaná ....

P.P.S.: jo, a když jsme u těch nemilých příhod, tak před 8 lety mi v té dílně vařil můj bratránek pervitin. Dělal to tam asi tři čtvrtě roku - měl od té dílny klíče, protože než ho perník totálně sežral, tak patřil k jihlavské špičce v oboru mikroelektroniky a řídících systémů. (pak zase patřil k jihlavské drogové špičce ...) Já jsem se to dozvídal postupně asi během roku potom, co tam skončil - a byl jsem z toho na infarkt ...
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2012, 2:31

R - stick píše:jediný způsob jak se na něm zahojit by byl naložit ho do sudu a spustit z mostu do Vranovské přehrady. Ale to je hromada práce, která navíc není patřičně honorovaná
Pozor, to ne, z mostu ne! U nás je docela dost potápěčů a hledání ztracených věcí pod mosty patří k jejich oblíbeným kratochvílím. Ten sud by byl během pár dní zase venku :-)
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 9. 2012, 2:52

tak me vybrali auto a to tak blbe ze jsme s kamosem jezdili po montazich a on si debil nechal v aute notebook a jeste tak ze byl vydet
takze mi vybrali dodavku zepredu a kdyz uz v tom byli tak i vzadu coz jsem zjistil az zahy
a jeste predtim jsem mu slibil zaplatit ten notes kdyz uz mi vpodstate zadarmo pomahal (i kdyz to byla jeho blbost)

takze jsem dal 12 za notes
pak vercajk asi za 50
okenko za 3000
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
capumpor

24. 9. 2012, 7:32

Mě taky. 22. 12. 2007 v noci. Zmizlo hlavně el. nářadí. Rozbrusky, vrtačky, hoblík. Pak wapka a dětské kolo.
Dal jsem tam prozatím dodávku, než udělám zabezpečení, těsně před vrata, aby se tam nikdo nedostal a stejně se tam protáhli ku.vy. Po týdnu přitáhli zas, a ve dne. Doma byla jen máma a najednou mi zvoní telefon. Máma mi povídá že jsem nezamknul dílnu. Já jí ale zamknul a najednou na ní čumí ci.oš. Než jsem přijel tak se s mima máma honila po vsi, ale naskákali do červený 120ky s Teplickým číslem a hotovo. Tentokrát nic nevzali, akorát co měli zrovna v ruce ale to zahodili, cívku měděný trubičky, překážela v běhu. U vrat zůstaly připravený další věci.

Policajti samozřejmě nic, akorát sepsali. Chodil jsem po bazarech ale nic jsem nenašel. Jeden policajt mi akorát poradil, ze srandy, příště ho chyťte a utopte v žumpě. Budu dělat že nic nevím.
Pořídil jsem psy a je zatím pokoj. Těch se bojej.

Aby to tu nezavřeli, to je přeci diskriminace :D
Sběratel strojů :-)
profor

24. 9. 2012, 7:48

[quote="robokop"]tak me vybrali auto a to tak blbe ze jsme s kamosem jezdili po montazich a on si debil nechal v aute notebook a jeste tak ze byl vydet[/quote]

My vzdycky nasim zamestnancum rikame s klukama od vysetrovacky: Auto neni trezor... :) Ale jinak je to obecne docela problem... :( Dneska ti do auta vleze kdejaka smazka i kdyz tam nic neni videt, aby se schovala pred destem a mela si kde slehnout. A na rozdil od "slusnych zlodeju" udelaji ty nejvetsi skody... :(
Selic

24. 9. 2012, 8:16

Firemní auta jsme vyřešili uzamikatelnou bednou z nerezu, která se vejde a zamkne akorát do kufru. Součástí bedny je i řetěz, že se nechá zamknout i někde na staveništi podle potřeby.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2012, 7:37

ja jsem provrtal dvere a dal petlici :lol:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
GeeSnake
Sponzor fora

25. 9. 2012, 11:36

Nás (sedlářství), vybrali předloni den před vánoci, vyrvali dveře do pohřební služby, a jelikož máme společné sociálky vlezli i k nám, díky tomu že bylo v šuplíku asi 8 tisíc, jim to do automatů stačilo, takže nic nerozbili.......
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“