Tak to se hlásím do klubu taky ....
Mě vybrali dílnu 2x, poprvé zhruba před sedmi lety a podruhé loni touto dobou. Před těmi 7 lety se mi tam pokoušeli dostat přes garážová vrata (o rozměrech zhruba hangáru, kde parkují Gripeny

) - rozlámali mi zámek, ale vrata nepřekonali, protože jsem měl z druhé strany navařená dvě oka a v nich zámek z tvrzené oceli - takže to neodehnul. Ale totálně mě přechcali tak, že se mi tam ve finále probourali plechovou střechou. Byli to nějaký vypatlaný křížený polomorgoši, protože skutečné cenné věci nechali bez povšimnutí, ale vybrali všechny baumaxácké sračky a ruční nářadí - a bohužel i přípravky na výrobu (ty jsem pak za tři týdny našel na blízkém smeťáku zničené). Přesto byla škoda zhruba 25000 a na zničených dveřích a střeše dalších 30000. Ovšem nejhorší na tom bylo, že jsme měli dělat větší zakázku, na které jsem se měl zahojit z dluhů. Ta zakázka padla (zničené přípravky + čas věnovaný na opravy a shánění nového vybavení) - a když jsem sečetl všechny následné škody, tak mi to dalo něco kolen 150000. A navíc jsem tehdy neměl na placení, takže jsem postupně spadl do třech exekucí ...... prostě srandy kopec. Hrabal jsem se z toho tři roky. Samozřejmě policajti je nechytli.
Druhá návštěva byla někdy v této době loni - a dostal se mi tam zase těmi vraty - které tentokrát vyhnul u země. Zase vybrali věci asi za 18000 + zaměstnancovi tam šlohli 4 kola s letními gumami. Takže opět klasické kolečko - nahlášení policajtům a opravy škod (ty tntokrát nebyly tak velké) + poklidného odložení celé záležitosti do zapomění. Ovšem jaké bylo moje překvapení koncem roku, kdy mě policajti volali, že tu partičku chytli a zabavili jim všechny nakradené věci (byla toho plná hodně velká garáž), a mezi nimi jsem našel většinu toho, co mi vybrali...
Je sice fakt, že mám jednu z dílen na klidném zastrčeném místě, kde nikoho neruším a kde neruší nikdo mě, ale občas to mívá i svá negativa.
P.S. Ten zloděj se jmenuje Pavel Cina, bydlí v Jihlavě - a je to křížený polomorgoš, totálně vypatlaný od chlastu a od drog - dokonalá troska co nic nemá. Takže nějaká náhrada škody nepřipadá v úvahu a jediný způsob jak se na něm zahojit by byl naložit ho do sudu a spustit z mostu do Vranovské přehrady. Ale to je hromada práce, která navíc není patřičně honorovaná ....
P.P.S.: jo, a když jsme u těch nemilých příhod, tak před 8 lety mi v té dílně vařil můj bratránek pervitin. Dělal to tam asi tři čtvrtě roku - měl od té dílny klíče, protože než ho perník totálně sežral, tak patřil k jihlavské špičce v oboru mikroelektroniky a řídících systémů. (pak zase patřil k jihlavské drogové špičce ...) Já jsem se to dozvídal postupně asi během roku potom, co tam skončil - a byl jsem z toho na infarkt ...