podvodník na fóru Petr Musil alias Mathew

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
RaS

27. 9. 2012, 10:15

nerad to řeším takhle veřejně, ale už mě došla trpělivost s jedním podvodníkem tak jsem se rozhodl že zveřejním jeho praktiky a sháním další poškozené členy fóra pro společnou žalobu, to co na něj již dnes mám bohatě stačí na žalobu na trestní čin nad 5000Kč, ale vzhledem k tomu že si nedá říct a podvádí dál a dokonce mě hrozí žalobou na moji osobu tak jsem nucen toto zveřejnit a hledat další poškozené a zažalovat jeho..

k věci, uživatel mathew nabízí zde na fóru mnoho věcí od frekvečních měničů, přes přířezy hliníku spínané zdroje atd.. já od něj koupil za 600Kč reklamovaný spínaný zdroj 24V DC 250W po cca dvou měsících uhánění od platby předem na účet mě reklamovaný zdroj nedošel, naopak jsem dostal bonus ve formě 3 zdrojů 12V 2A někde vyskřípaných ze šroťáku .. na otázku co to má znamenat mě bylo řečeno, že tomu nerozumí, a že prodává za svého známého, že sám neví co to znamená 24V DC.. po dalším měsíci jsem pod výhružkou, že jeho praktiky zveřejním na fóru dostal část ceny zpět konkrétně 500 s tím že 100 si nechává za poštovné a balné ( o tom že původně chtěl za poštovné 250 a skutečné stálo 68,- se ani nemá smysl zmiňovat) ještě jsem z jeho strany dostal výhružku ať to nezveřejňuji, že tady na fóru má mnoho příznivců, že pouze já si vymejšlím a všichni ostatní jsou spokojeni a komu prý se tady bude věřit?.... já to nechal být, ale dožralo mě když jsem se dozvěděl, že takhle podvedl i další lidi mimo jiné třeba Luboše, kterému prodal nefunkční měnič za 1500,- opět mnoho výmluv, že by ho třeba i vyměnil, ale že už všechny nabízené prodal atd.. situace byla ale taková že měniče nabízel dál, k výměně se neměl a prostě okradl dalšího..
poté pan Musil na fóru sháněl měnič, vzhledem k výše popsaným zkušenostem jsem mu nabídl měnič za cenu 1600,- (100Kč co dluží mě + 1500 Lubošovi) a poslal mu zpět jeho zdroje a jeho nefunkční měnič, domníval jsem se, že mu to dojde, že se takhle rozumní lidé na fóru nechovají a prostě jsem podvedl podvodníka.. dostalo se mě toho že na mě pan Musil poštval policii..
proto jsem nucen se touto cestou bránit a posbírat proti tomuto pánovi veškeré důkazy o jeho podvodech jako sebeobranu, ať už o jeho prodeji hliníkových přířezů, u kterých místo slibované ceny 100Kč/kg prodával za cenu cca dvojnásobnou s domněním že hliník má vyšší hustotu :D a dalších praktikách..
omlouvám se všem, že to řeším takto ale prostě už mě došla trpělivost, vydírat se nenechám.. zítra sem hodím pro zajímavost veškerou naši korespondenci..a žádám dotčené aby se přidali..
všiml jsem si, že po přečtení mého vyjádření na jeho žalobu stáhnul všechny své inzeráty což taky o něčem hovoří..

žádám taky pana Musila aby se vyjádřil a má poslední možnost vrátit všem co ukradl a omluvil se jinak se skutečně zachovám tak jak jsem slíbil..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
purs

28. 9. 2012, 5:54

Nechci komentovat zda je p. Musil podvodnik ci ne, pouze informuji o me zkusenosti.
Objednal jsem si hlinikove desky, vse v poradku, pouze velmi dlouha dodaci lhuta.
Pavel Urban
potraviny
Kontaktovat uživatele:

28. 9. 2012, 10:30

Něco na tom je :D
objednal jsem si od něho Al přířez na výrobu držáku pro Ac Servo(asi víte o jaké výrobě mluvím Ac Servo na frézku ASIST).
Při dohodě s ním bylo jasné k čemu to potřebuji a mě byla zase jasná cena za 1Kg kterou inzeroval. K ukončení transakce byla ale cena úplně jinde :D :D :D . Po mé urgenci že s cenou nesouhlasím, byla výmluva že myslel že potřebuji přířez k výrobě (frézovaný ze všech stran s tolerancí bla bla bla).
No nakonec musel s cenou souhlasit, zřejmě měl už přířez přichystám k odeslání, takže jsem nakoupil to co jsem potřeboval, ale cena musela být vyhandlována podle ceny inzerce. Předpokládal jsem, že je to pravdu omyl, jenže omyl byl skutkem do diskuze s členem fora Ras na to abych se raději poupi jeho frekvenčáku s ním vyhnul a rozpovídal se. :D :D :D
Je dobře že je to tu zveřejněno, osobně tu všechny členy fora neznám, ale beru je za kámoše na které se můžu obrátit a žádat o pomoc. To co udělal Ras bych udělal taky a to bez rozmyšlení. Vlastně se zastal svých a kámošův práv né? :D :D :D
QNX
Kontaktovat uživatele:

28. 9. 2012, 11:49

Také jsem chtěl koupit hliníkové přířezy, ale nakonec jsem se k tomu nedostal ........naštěstí. Tak vám alespoň přeju, aby vše dobře dopadlo. Já jsem zde někdy před rokem řešil podobný problém s jiným uživatelem. Zaplatil jse frekvenční měnič, ale dlouho jsem se ho nedočkal ......nakonec po různých urgencích, zveřejnění na foru a pár dní před tím, než jsem plánoval návštěvu PČR jsem měnič v pořádku dostal. Tak snad se i Mathew nakonec probere a své závazky čestně vyrovná. Držím palce.
karelw

28. 9. 2012, 5:12

Zdravím všechny.
Tak od minulého týdne mám s tímto pánem zkušenost také. Rozhodně né pozitivní. Padla mi do oka jeho nabídka měniče SIEMNS 750W za 1500kč. Než jsme se dohodli, vystavil tady další nabídku těchto měničů, tentokrár za 1000kč, ale za to s prasklým krytem. Té jsem si všiml až později. V původním inzerátu ani během naší konverzace nepadlo ani slovo o žádné vadě na kráse nabízeného měniče. Měnič mi poslal poštou na dobírku za 1700,- Na této ceně jsme se dohodli. Měnič mi přišel během tří dnů. Kryt nebyl jen prasklý, ale byl dost potlučený a pohromadě drží jen silou vůle, pár úlomkůúplně chybí. Když jsem Mathewovi napsal, že jsem za svých 1500 čekal měnič bez kazu, argumetoval tím, že jsme si asi nerozuměli, a že měl za to, že mě na tuto vadu upozornil. Bohužel neupozornil. A docela mě "pobavil " tvrzením, že těch mých 1500 považoval za projev mé dobré vůle. (Omlouvám se, jestli necituju doslova, ale vyznělo to velice podobně). Žádný lepší už prý stejně nemá. Displej na měniči svítí, motor jsem k němu zatím nepřipojil. Po přečtení příspěvku od RaS pomalu ztrácím odvahu. Závěr si udělejte sami, já s tímto člověkem už příště kšeftovat nebudu.
Mathew

30. 9. 2012, 8:54

AL
Odesláno: 06 srp 2012 10:27
od potraviny

Tak bylo chvilku pracovního času a tak jsem sjel na poštu a tvůj matroš už držím v ruce.
Musím tě pochválit pěknej matroš a moc hezky řezaný. Příště budu už kontaktovat tebe ohledně materiálu, pokud to nevadí.
Ještě jednou díky.

vtom pripade nevim o co panu jde :-)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2012, 2:36

Mathew píše:AL
Odesláno: 06 srp 2012 10:27
od potraviny

Tak bylo chvilku pracovního času a tak jsem sjel na poštu a tvůj matroš už držím v ruce.
Musím tě pochválit pěknej matroš a moc hezky řezaný. Příště budu už kontaktovat tebe ohledně materiálu, pokud to nevadí.
Ještě jednou díky.

vtom pripade nevim o co panu jde :-)
Pročti si to prosím znovu a možná to pochopíš.
Psal jsem jak jsme se dohodli o Al přířezu za původní cenu z inzerce a výsledek byl viz foto. Pokud bych se neohradil, zaplatil bych jinou cenu za stejný materiál. Víš jasně, že tenkrát byla dohada, proč nabízíš k výrobě přířez s tolerancí bla bla a né podle původní dohody z inzerce. Myslím, že není o čem moc diskutovat, snad kdyby jsi se veřejně ohradil i k ostatním. :D :D :D
Přílohy
Al přířez.jpg
Mathew

30. 9. 2012, 2:57

Vase vec vas nazor spokojenych je vic nez dost :-) a pokud jsi tak natvrdlej ze nedokaze napsat jaky chce matros bohuzel ... nekdo opracovava jen hrany ne plochu proto je dulezita tolerance o tvem vyrobku jsem nevedel skoro nic :-)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

30. 9. 2012, 3:10

Mathew píše:Vase vec vas nazor spokojenych je vic nez dost :-) a pokud jsi tak natvrdlej ze nedokaze napsat jaky chce matros bohuzel ... nekdo opracovava jen hrany ne plochu proto je dulezita tolerance o tvem vyrobku jsem nevedel skoro nic :-)
To si děláš prdel né, zvaž slova co píšeš.
c.honza

1. 10. 2012, 1:31

Zdravím všechchny,
před nedávnem jsem s tímto pánem také udělal obchod. Vše bylo v pořádku, než jsem rozbalil krabici s měničem, z níž nejdříve vypochodovalo několik plastů a až poté elektronika měniče. Nejdříve jsem to nechtěl a ani neměl čas nějak moc komentovat. Poté co jsem si to tu pročetl, už mi to ale nedá. Měnič co jsem dostal měl ještě přidřený ventilátor a načnutý elektrolyt na DC BUS. Nejdříve jsem dle inzerátu čekal měnič vpořádku, poté jsem byl upozorněn na ulomenou příchytku, ale vžádném případě bych nečekal takovýto šrot na kterém je vpořádku snad jen ta příchytka. Přikládám foto krytu, který je dle mého absolutně nepoužitelný. Takováto závada by mněla být uvedena v inzerátu každého slušného prodejce už od začátku.
Přílohy
menic.png
DSC_0165.jpg
DSC_0163.jpg
DSC_0164.jpg
DSC_0162.jpg
DSC_0161.jpg
DSC_0160.jpg
DSC_0159.jpg
DSC_0158.jpg
DSC_0157.jpg
DSC_0156.jpg
DSC_0155.jpg
DSC_0154.jpg
Naposledy upravil(a) c.honza dne 1. 10. 2012, 10:09, celkem upraveno 1 x.
lubos
Sponzor fora

1. 10. 2012, 6:37

Tak abych se taky vyjádřil
také jsem objednal materiál bez zvláštního požadavku na tolerance ( raději sem si k rozměru přidal)
přišel balík 23,4 kg a dobírka 3264 Kč, balík do ruky. Vzhledem k nedostatku času jsem balík hodil do regálu a nezkoumal to.
No a pak jsem potřeboval měnič na atase 500W a to mi nabízený siemens vyhovoval. Mám pocit že v původním inzerátu nebylo nic o ulámaných patkách pro montáž na lištu.
Nevím v jakém měniče pracovali prostředí ( dle prodejce jen 2 měsíce na nějaké lince) ale plat vykazuje pěknou degradaci a vysušení protože je tak křehký že to není pěkné.
No měniče došli asi za 3200 ( poštovné s krabicí 200kč).
jeden který jsem potřeboval hned použít jsem zkusil a v pohodě chodil, druhý se mi hned rozchodit nepovedlo tak jsem jen prodejci napsal že nechodí jak by měl a že ted nemám čas to řešit, jen a by to věděl že ještě zkusím změnit nějaké nastavení ( počítal jsem s tím že jsem idiot a něco je tam blbě). No asi za týden dva jsem potřeboval rozchodit i druhý ale zkátka to nešlo a házelo to jen chyby. Na to mi prodejce napsal že mám smůlu že jsem se měl ozvat dřív že by mi ho vyměnil. Argument že jsem mu to psal skoro hned neuspěl. Tak jsem si řek že jsem idiot, taky jsem mu psal že to tu napíši a odpověd že klidně že má mraky spokojených zákazníků. No nechal jsem to být do doby než v inzetátu nabízel měniče které vlastně už neměl ( páč jinak by mi ho vyměnil). A vzhledem k tomu že i od jiných členů jsem se dověděl o negativních zkušenostech rozhodli jsme se s Rasem prodejce trochu vyškolit že zase nejsme tu úplný idioti se kterýma se dá zametat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2012, 6:47

Jako reakci na toto vlakno jsem dostal SZ od Mathewa s tim ze tu dela kvalitni obchody a ze ho kupujici maji radi, podle prispevku soudim ze to je jeho dalsi lez.
V pripade potreby jsem pripraven ke spisu policie prilozit jeho korespondenci s podvedenymi klienty vcetne smazanych prispevku z fora (databaze se archivuje ke kazdemu dni).
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
QNX
Kontaktovat uživatele:

1. 10. 2012, 8:38

Co nějaký z toho mraku spokojených zákazníků, najde se tady? Třeba tady na foru Mathew udělal 10 000 obchodů, kde jsou kupující spokojení a jenom těch pár co sem napsalo jsou nespokojenci :?: :roll: No, asi to tak nebude, že?
RaS

1. 10. 2012, 9:21

mě napsal taky SZ:
Odesláno: 30 zář 2012 09:41
Od: Mathew
Komu: RaS
zdravim te po tom co me informoval jeden znamej o tom co uvadis na foru te prosim o stahnuti pokud to jde nerad to budu reist tady klidne tahnu i vechny inzeraty ale nechci si delat spatne jmeno jen tady stavim stroj a chytam informace nerad bych abych se potom na neco ptal a kazdej me poslal do prdele je me 18 let a jinak nez prodejem veci prez znameho na to mit nebudu vic to rozebirat nebudu odeslal jsem 12 menicu a jediny problem mel pan chvlatal a pan co me za prasklej nabídl 1500 asi i to neuvedomil a nebo ho to nenapadlo ale ve zpravach ho o tom informuju.... vic to resit nebudu ... a na tvoji zpravu jem neragoval protoze jem to reil uplne debilne a uznal jem ze ma v necem pravdu je to moje minus ale uz me bylo blbe odepisovat ze ma pravdu proto jsem neodepsal.....
..

taky se mě ozvalo ještě pár lidí (3 nebo 4), že byli obráni uplně stejně tamhleten o 100,- tamhlen o 300,-, ale že to prostě neřešej a veřejně na policii už vůbec ne.. to jen tak pro úplnost

trošku mě mrzí, že se k tomu všemu tady pan Musil nepostavil a alespoň nějak to nevysvětlil a nenabídl případnou kompenzaci poškozenejm.. místo toho tady dělá dál ramena jak je ukřivděnej, na jeho prosbu ať to tady stáhnu ať mu nedělám špatné jméno,mě na moji odpověď ve stylu ať se lidem omluví odepsal, že se nemá za co omlouvat.. no co víc k tomu dodat

na rovinu tady říkám, že tohle byla moje reakce na jeho podnět, že mě zažaluje na policii za podvod.. a pokud to tak již neudělal a neudělá, tak ani já to policií řešit nebudu, nehodlám ztrácet svůj ani policejní čas z vlastního podnětu takovou věcí, nicméně obrázek si každý může udělat sám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“