Jak rozchodit frézu z Číny

Odpovědět
Kimseo
Příspěvky: 10
Registrován: 25. 10. 2007, 10:56
Kontaktovat uživatele:

25. 10. 2007, 11:22

Ahoj všem, jsem úplně nový uživatel na tomto fóru a úplně mě fascinuje pročítat si všechna diskuzní vlákna a jsem překvapený kolik šikovných lidí tu je. Prostě bych řekl, že ještě stále existují zlaté české ručičky, které si vždy dokáží poradit. To ale bohužel neplatí moc o mě :-) A proto jsem tady. O CNC a vlastně o technice obecně toho totiž moc nevím a proto se obracím na Vás na toto fórum. S kamarádem jsme se po letech snění o vlastní firmě osamostatnili a začali si vybavovat dílnu na zakázkovou kovovýrobu se specializací na reklamu. Fungujeme pár měsíců, ale podařilo se nám již obstojně vybavit dílnu staršími stoji. Vědět o tomto fóru v lednu tohoto roku, obrátím se určitě na vás s prosbou o radu. Skutečnost je taková, že jsme si pořídili CNC frézu čínské výroby, pochopitelně kvůli finanční dostupnosti. Servis pochopitelně žádný a tak jsme museli začít pronikat do tajů CNC. Myslím, že konstrukčně je systém celkem dobrý. Velkou slabinou je však vlastní ovládání. Ke stroji byl dodán software NC Studio, Type3 a PCI karta, resp. dvě karty (jedna asi pro jistotu jako rezervní). Všechno jsme to nějak rozchodili, ale není to ono. Jsou furt nějaké problémy, například se stroj úplně pomátne a jede do záporných hodnot, atd. Prostě to není moc samostatné. Navíc nejsme moc "elektro" zdatní a tak různá úprava konektorů (prodloužení kabelů), měření frekvencí atd, je nám dost vzdálené. Již jsme se smířili s tím, že to bude chtít jiný ovládací software a někoho zkušenějšího kdo by nám poradil. Hodně mě zaujali příspěvky robokopa, který asi stojí za celým tímto fórem. Zejména pak když jsem viděl, že dokonce založili firmu a nabízejí patrně něco co by šlo u nás uplatnit. Je to sice dost peněz pro nás, ale třeba jsou i jiná řešení a proto jsem vlastně tady. Díky tedy všem za jakýkoliv podnět, který by nás zase postrčil někam dál. Stroj bychom už konečně rádi používali, protože takto nás to stále nutí zpracovávat vše jinde a znesnadňuje nám to rozvíjet se. Navíc musím uznat, že mě ta práce s CNC chytla je to prostě požitek, když si něco navrhnete, namalujete a po různých peripetiích si vyříznete třeba krásný písmeno. Prostě už chápu ten zápal.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22432
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2007, 7:06

muzes prosim o te cinske masine napsat vic
parametry a typy motoru a vubec nahazet sem fotky stitku a cele elektroniky
tim by se dalo mnoho vyresit
z tveho prispevku neni uplne jasne co tam je za pohony a cim tedy nahradit to rizeni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kimseo
Příspěvky: 10
Registrován: 25. 10. 2007, 10:56
Kontaktovat uživatele:

26. 10. 2007, 3:12

Tak zatím můžu ukázat jen fota co tu mám:

celkový pohled:
Obrázek

pohled do střev ovládání:
Obrázek

Obrázek

Bližší specifikace (neukamenujte mě:-)

- Řezná plocha: 1300 x 1800mm
- Motor vřetene: 1.5/2.2kW, chlazený vodou, otáčky lze měnit frekvenčním měničem, který je uvnitř krabice vidět.
- Lineární vedení: Hiwin

Jak nám to naposled zlobilo, tak jsme tak dlouho hledali příčinu, až to nechodí vůbec :-) Ale tipujeme to na elektroinstalaci, jelikož datový kabel byl už od výrobce "takovej ledabylej" a fungoval jen tehdy když neměl propojený ukostření. S úplně novým kabelem jenž má stejné propojení jednotlivých (drátů:-)) to prostě nefungovalo. Prostě si to žádá víc znalostí z oboru elektro a cnc, což neumíme. Jinak laicky když to zhodnotím, tak to má celkem dost bytelnou konstrukci, nijak extrémně to při posunech nehlučí. Ale jak říkám, je to tak druhý CNC co jsem měl možnost v životě poznat :-)
Naposledy upravil(a) Kimseo dne 29. 10. 2007, 5:08, celkem upraveno 3 x.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22432
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2007, 7:37

uz od poholedu mi zacina byt jasne kde je chyba
cinan zrejme nezna pojem ruseni
v tydnu bych se na to zajel podivat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kimseo
Příspěvky: 10
Registrován: 25. 10. 2007, 10:56
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2008, 8:10

Chtěl bych touto cestou poděkovat firmě GRAVOS, kterou jsme díky tomuto skvělému fóru našli a kontaktovali. Děkujeme "robokopovi", jak rychle na vše reagoval a pomohl nám problém vyřešit. Naše CNC fréza v současné době bezvadně šlape a to zejména díky komplexnímu preciznímu řešení, které GRAVOS nabízí. Technické zpracování, vyladěnost veškerých HW prvků a dokonalý software, zkrátka vše co GRAVOS vyvinul je ohromující. Velmi nás potěšil celý průběh předělávky našeho stroje, vstřícné jednání a přijatelné ceny. Díky
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“