Stránka 2 z 2
Re: Molitan - domaci vyroba
Napsal: 29. 6. 2020, 8:51
od testone
Josef píše: ↑29. 6. 2020, 8:41
zverodoktor píše: ↑26. 6. 2020, 8:55
Josef píše: ↑26. 6. 2020, 5:15
....vodou nacucaný molitan nechali v mrazáku zmrznout na kost a pak rychle obráběli...
Ja som takto na škole mrazil nohu z koňa a pílil ju na plátky hrubé tak 5 mm
To bylo vaše CTéčko?
někdy v +- 80 letech tuším v UK takhle zmrazili a po 0,5mm odfrézovali a vyfotili řezy těla ženy a muže
někde jsem o tom zahlídl nějaký dokument
Re: Molitan - domaci vyroba
Napsal: 29. 6. 2020, 3:11
od t256
Na tom videu je tvrda pena, tady je to pekne slyset.
https://youtu.be/kCiD1gP3rpE?t=72
Tech PUR pen je spoustu druhu, ja potrebuju klasicky molitan a ten jsem nikde pro domaci liti nenasel. Obrabet se to zjevne nejak da, ale vzhledem k velikosti kusu bych dal prednost liti. Ja shanim tu sedou hmotu vpravo
https://youtu.be/Y2HvbQ43ktE?t=239
Re: Molitan - domaci vyroba
Napsal: 29. 6. 2020, 11:47
od zverodoktor
testone píše: ↑29. 6. 2020, 8:51
někdy v +- 80 letech tuším v UK takhle zmrazili a po 0,5mm odfrézovali a vyfotili řezy těla ženy a muže
někde jsem o tom zahlídl nějaký dokument
Ja som vyrábal niečo na ten spôsob pre anatomický ústav, boli to prierezy na výuku topografickej anatómie. Rezalo sa to zmrazené do bloku kotúčovou pílou a následne po odvodnení presycovalo a zalievalo do číreho epoxidu. Na fotografii je pozdĺžny prierez konským kopýtkom.
Re: Molitan - domaci vyroba
Napsal: 30. 6. 2020, 7:49
od romanf
Osso buco v Lidli v akcii
Re: Molitan - domaci vyroba
Napsal: 30. 6. 2020, 7:59
od zverodoktor
Hosť sa pýta čašníka v reštaurácii v Poľsku:
-This meat is beef?
-Yes, of horse.